Zdravo zenski ❤️ jas sum 10ta nedela, veke 4 dena imam blaga bolka vo dolniot del na stomakot i belo pranje.i pisav na ginekologot odgovorot bese dodeka nemam krvarenje i silni bolki nisto ne e strasno ... terminot mi e na 29 noemvri za brisevi .... ve molam vaseto iskustvo . Pozdrav
Jas cela bremenost ja pominav so zgolemen vaginalem iscedok normalno e, na brosevite vo 12ta nedela nemase bakterija
Мислам дека беше 2500 но не сум сигурна. Јас сум задоволна од Драшко во Прилеп ко ќе е дојден. Остај ги тие приказни старо било ехото, докторот е специјалист и доста обрнува внимание на преглед и се детално објаснува.
Боди по долги, шпихозни подебелки како плишани и доле затворени, капче, ракавички и ќебенце врз транспортер.
Мене страв ми е во стомак.. Немам некако стомаче и све боцкав раце, нозе и сега на последниот преглед Јани вика па девојче во спољерите таму најмногу имаш масно ткиво и стомак.. Ти идеш ми вика мускулно и затоа ти излагаат модрици и чворчиња. И како демек не иди длабоко со иглата немора цела. Денеска вујкоми ме боцна анестезиолог е хаха се вртам викам што чека човеков тој више завршил... А од сите други боли пржи што да кажам. Сакам да пробам во стомак деновиве сама кога ќе се боцкам. Најмалку до сега во спољер ме болело.
здраво женски дали ви се има случено да чуствувате болка во ребрата , ете мене пример ме боли десната страна ребрата под града исто позади накај грбот тој дел. Веке сум 30гн ама кога ке фати да боли тоа ни со масажа не поминува баш се загрижив од што може да е. Се извинувам на долгиот пост но и самата не знам како да ја опишам целата ситуација.
Здраво девојки, јас се породив вчера ми беше малку страв од царскиот, но се си помина во најдобар ред. Ви посакувам на сите ваква неизмерна среќа и љубов со лесно на сите идни мамички и лесно закрепнување
Притисок отоци да не имаш? Појди на лекар прашај за сигурно. Жолчка може да е, а може и прееклампсија мислам
Toa pa epten katastrofa ispadnalo nejzinito, mene barem mi kazaa sama da odlucam dali carski dali prirodno, ne zapnuvaat za prirodno da mora. Ovde ne gledaat samo kako obicna brojka, ili da se izrazam eksperimentalni gluvci pa ako prezivees arno ako ne gajle im e. Se zapnale da potpisam i za nekoja rsv vakcina koga ke se rodi bebe da go vakciniraat, uzas, razocaranost do kraj.
Здраво женски, ова ми е прва бременост па имам прашање. Како оди процедурата за закажување пораѓај во приватните болници? Јас до сега сум била на скрининзи кај Органџиски, но сакам да сменам во друга приватна за пораѓај. Дали може или мора и претходно да ми ја следеле бременоста? И како иде цел тој процес, си закажувам преглед и разговарам со докторот за оцпиите за пораѓај според мојата и состојбата не бебенцето? ии има друг начин.. Фала ви.
Може каснам и си се породила веќе. Ама јас се породив во 42ра, водењакот сам ми пукна, а бебе беше високо. И на бокс се качив и со секој напон се спушташе. Никој не ми притискаше на стомак, менував позиции со секој напон и бебето се спушташе прогресивно. Ама не се пораѓав во МК, не знам како е процедурата таму, претпоставувам дека немаат толку трпение.
Не сум породена. Уште си чекам. Утре сум пак на ЦТГ и контрола, ќе видиме што ќе каже докторот. Водењакот не ми е пукнат, чепот ми падна...
На почетокот и мене ме печеше сега некако се испраксирав боцкам под пупак лево десно некако кај е подебелко и супер е засега ниеднаш немам помодрено, пробај полесно е во стомак изгледа иако во рака немам пробано
Си закажуваш регулар преглед кај кој доктор сакаш и му кажуваш дека сакаш таму да се пораѓаш, натаму тој ќе ти даде насоки. Можеш од веднаш да почнеш таму да ја следиш бременоста, а може и од 36 недела.