Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. gwenst

gwenst Популарен член

Се зачлени на:
    26 февруари 2015
    Пораки:
    992
    Допаѓања:
    1.005
    Не мора цела бременост таму. Ќе си одбериш доктор и ќе ти закажува прегледи. Јас во Плодност одев последните 3 месеци, и секој преглед нормално дискутиравме за пораѓајот. Ако докторот смета дека си за царски, ќе те закаже со термин.
    Со лесно

2. Lady Maria

Lady Maria Истакнат член

Се зачлени на:
    6 мај 2020
    Пораки:
    727
    Допаѓања:
    767
    Докторката таму ме праќа за во Плодност идела докторка од Струга

3. Спаркл

Спаркл Истакнат член

Се зачлени на:
    31 мај 2015
    Пораки:
    9
    Допаѓања:
    2
    Фала ти

4. Спаркл

Спаркл Истакнат член

Се зачлени на:
    31 мај 2015
    Пораки:
    9
    Допаѓања:
    2
    ТИ благодарам, сега сум 31 и планирам да закажам за следна недела во ре медика кај Д-р Афродита или кај д-р Симонида

На Autumn Love и Ladyme им се допаѓа ова.
  5. JasBee11

JasBee11 Активен член

Се зачлени на:
    25 јули 2024
    Пораки:
    95
    Допаѓања:
    136
    А да побараш друга болница а со тоа и доктор?

6. JasBee11

JasBee11 Активен член

Се зачлени на:
    25 јули 2024
    Пораки:
    95
    Допаѓања:
    136
    Честитки, да е живо и здраво бебче :l:

На FarfallaBlu му/ѝ се допаѓа ова.
  7. Ladyme

Ladyme Истакнат член

Се зачлени на:
    8 август 2020
    Пораки:
    1.093
    Допаѓања:
    1.846
    Нема да згрешиш

На Спаркл му/ѝ се допаѓа ова.
  8. HappyAsItGets

HappyAsItGets Истакнат член

Се зачлени на:
    25 август 2023
    Пораки:
    282
    Допаѓања:
    342
    Мамички, влегов во 34та и следните 2 недели ќе мирувам повеќе бидејќи некни се префорсирав и најверојатно од тоа прокрварив.
    ЦТГ беше се уредно, не бев отворена, бебе е супер, имав само коагулирана крв и ме пуштија дома по 2 дена.
    Сега сум постојано под стрес да не се породам деновиве, па сакам да прашам дали е нормално да боли половината иако движам само по дома. Пијам магнезиум само 1 дневно и утрогестан 2 пати на ден.
    Прва бременост ми е и не знам дали и како ќе ги препознаам породилните болки. И претходно постојано имав болки во половината, ама сега се плашам :) се надевам нема оваа болка да е единствен знак дека следи пораѓај

9. Karande

Karande Активен член

Се зачлени на:
    17 април 2024
    Пораки:
    146
    Допаѓања:
    173
    Каде и да одлучиш нема да згрешиш, слушај си матичен, јас така правам мора сепак некој насока да ни дава. Драшко и Лиле се специјалисти не дај Боже да има проблем ќе го детектираат, јас споделувам мое искуство.

На Lady Maria му/ѝ се допаѓа ова.
  10. lala15

lala15 Истакнат член

Се зачлени на:
    20 август 2014
    Пораки:
    212
    Допаѓања:
    278
    Може да е од што притиска бебето, ама може и жолчката да е, и мене ме болеше пола бременост, неколку недели пред пораѓај ми се смири болката, најдобро да се консултираш со матичната за снимање на жолчката.

11. sencuk

sencuk Истакнат член

Се зачлени на:
    16 јуни 2021
    Пораки:
    358
    Допаѓања:
    396
    utre sum polna 35nedela sto znaci veke ke vlezam vo 36 i vo 9mesec...se blizi krajot,bebus e svrten kako sto treba no za zal pak ke mora carski,bidejki prethodniot poragaj pred 16meseci mi bese carski...znam se kako i sto me ceka i pak me faka strav,ovoj pat ne za mene tuku za bebeto i za malata sto ke ja ostavam doma

12. Miy3

Miy3 Истакнат член

Се зачлени на:
    3 јануари 2022
    Пораки:
    347
    Допаѓања:
    183
    Ne mozam, veke sum prijavena tamu i ne moze da se smeni za zal, prasav i toa

13. Miy3

Miy3 Истакнат член

Се зачлени на:
    3 јануари 2022
    Пораки:
    347
    Допаѓања:
    183
    Zaso ti e strav za bebeto? Etrvata moja se porodi so prvoto carski a so vtoroto prirodno, no vo Norveska, zaso mislis deka ako prvoto e carski mora i vtoroto, vo stranstvo ne go gledaat toa taka. Denes mi kazaa deka posle carski treba 1god da se ceka za vtoro i nema da ima problem.

14. Matea94

Matea94 Истакнат член

Се зачлени на:
    14 октомври 2014
    Пораки:
    587
    Допаѓања:
    452
    Мајки дали некоја од вас се бори со мигрена? Јас онака сум со дијагноза со првото немав воопшто главоболки, сега со втората бременост ова е ненормално и не издржливо. По 48ч сум во кревет парацетамоли еден куп, но џабе. Гинекологот ми даде и индометацин ама и тие не помагаат ;(;(;(

15. Kala22

Kala22 Популарен член

Се зачлени на:
    19 април 2014
    Пораки:
    935
    Допаѓања:
    1.193
    Јас со години имам мигрена, но за среќа во бременост како да ми исчезнува. Многу добро те разбирам која болка ја трпиш, плус па во бременост кога си ограничен со лекови. За жал мене и со лекови не ми поминувала некогаш дур не помине ден/ден ипол. Затемнети простории, избегнувај кофеин, доста течности и нешто ако можеш да мачкаш на делот кај што те боли.

16. sencuk

sencuk Истакнат член

Се зачлени на:
    16 јуни 2021
    Пораки:
    358
    Допаѓања:
    396
    Norveska i Makedonija ne e isto...ama so gospod napred

17. alb

alb Активен член

Се зачлени на:
    10 ноември 2023
    Пораки:
    40
    Допаѓања:
    41
    jas piev i analgin , ne deka pomagase nesto ama sakam da kazam mi dozvoli doktorkata ne cesto ama pri jaki bolki piev.
    isto za migrena na tik tok vidov ima edni ko kapcinja sto se stavat zamrzivac i posle ja stavas demek pomagalo mnogu.

18. Matea94

Matea94 Истакнат член

Се зачлени на:
    14 октомври 2014
    Пораки:
    587
    Допаѓања:
    452
    еве со неа сум на глава како мајмун врска нема само убаво ми доаѓа ладното, пре мачно ми е а често ме фаќа тек 15 недела сум како ќе биде појма немам.
    Па на 10 парацетамоли ни аналгин ни ништо нема да помогне кога не е спречена со време

19. alb

alb Активен член

Се зачлени на:
    10 ноември 2023
    Пораки:
    40
    Допаѓања:
    41
    zal mi e :( se nadevam sto pobrzo da ti pomine

20. Кронди

Кронди Активен член

Се зачлени на:
    12 август 2024
    Пораки:
    174
    Допаѓања:
    117
    Сакам да ве прашам после 14 часот на Гак кај одите на преглед на ургентно така ако немсте упат или договорено?