Јас со првото се боцкав од 16н до крај ради високи д-димери по 2пати...неколку пати во нога и рака и беше ем болно ем модро..после почнав во стомак и немав проблем никаков
Одиш директно. Штом има ситуација да се иде, сигурно нема упати да ти бараат. Од главна врата лево што е просторијата идеш.
PVU skrateno,OUE vlosivo za vrv od prst,vodenik cel SA+ pozitivno, postelka so lakumi na preden zid OPV normalna kolicina Mi rekoa deka mi e kriticno i utre sum pak na kontrola. Mi kazaa deka e mozno da se porodam vo sekoj moment a 27 nedela sum. Nekoja iskustvo?.
И јас сум во Германија. Имав еден порагај другото е на пат. Немора да значи дека таа докторка ќе биде на твојот порагај. Можеш да избереш друга клиника ако не си задоволна од таа. Немам искуство со бактериите што ги имаш , но тоа треба со матичниот да се консултираш или да бараш второ мислење од друг доктор. Јас се породив природно . Секој е со различно искуство за порагај треба сама да си одлучиш.
Не те задржаа во болница? Би требало да те остават доколку сметаат дека е критично за породување. Дали имаш болки? Што примаш од терапија? Јас можам да те посоветувам само да лежиш со перници под газот и да мируваш, станување само до тоалет. Имаше членка лани во 27ма се породи, бебче е супер според тоа тука што ја имам читано, не мк текнува на никот, така да не се секирај но добро би било ако успееш да издржиш подолго и секако и инекции за зреење да ти дадат.
Ne me zadrzaa, i maticniot se zacudi. Rece ne smee vo ovaa sostojba da te pusti doma. Bebe go osekjam si mrda se ubavo.
Abe imam bolki ne non stop no imam. Plus celo vreme iscedok mislev deka e normalno. Terapija nikakva osven metil folat b12 vit C i magnezium
Имај верба дека сѐ ќе биде во ред. Мирувај само многу, само до тоалет како што рече Кала. Требало да ти дадат инекции за зреење и да те задржат, клексани треба да примаш заради лакуните, утрогестан треба да ставаш исто така. Нормално јас не сум доктор, според некое мое знаење кажувам, незнам зошто вака непрофесинално се понашаат со тебе и никаква терапија не ти дале.
Барај хоспитализација и инекции за зреење. Колку повеќе издржите толку подобро за бебе. Кога ти падна чепот, имаш ли знаци на инфекција?
Jani na transfuzija mi rece deka sum nemala potreba od kleksani. Utre ke odam pak i drug transfuziolog ke me gleda. Samo me bocnaa za d-dimeri. Proslata nedela ispituvav 1100 mi bea
Нај добронамерен совет да појдеш утре на ГАК, ако чепот е скоро паднат и си отворена на врв на прст ситуацијата мора да се следи, ќе ти даваат антибиотици за да се избегнат можни инфекции и можеби ќе ти даваат и венски магнезиум за да се спречат контракции.
Отиди на Гак. Ќе ти дадат терапија, да задржат отварање барем некој период. Другарка исто почна рано да се отвара, па догура до 39 та.
Девојки, крај на 16та недела предходно имав нормален исцедок, но од денес некако утоп ми се гаќите, три пати сменив од сабајле. Прво помислив на пот, но сеа само лежам и повторно имам водест исцедок без мирис и боја и немам никакво чешање/пецкање. Не знам дали трескам глупости, ама веројатно не е плодова вода. Брисеви чисти, урина и уринокултура чиста. Пијам само фембион 2. Не знам дали да чекам до следна недела за контрола. Пс. Почнаа нешто последниве денови болки во долен дел на стомак и лев јајник, изржливи. Некоја со вакво искуство?
На скрининг и на последен преглед не видоа лакуни? Не ти дадоа терапија Ферона нешто за грлото да не дојде до овој степен? Оди на ГАК одма ако можеш, да те покријат со терапија одма.