Не се грижи, не е плодова вода, далеку од тоа. Да не ти кажувам каква бев доле кога беше лето, малку да се испотам и доле бев како помочана. И сега сум иста, па и дека ставам утрогестан цело време сум со секојдневна. Зголемен исцедок е нормален во бременост, прочитај назад мислења ќе видеш дека на многу членки му било исто.
Ајде смири се. Најбитно е да си смирена и отиди до Гак те замолувам. Ќе биде се добро ќе видиш. Ќе добиеш терапија и ќе одмараш.
Јас би рекла да не се шеташ по болници и доктори разни туку да легнеш… се согласувам итно до систина или гак како и да одлучиш и сигурно ќе тр задржат на оваа дијагноза и обавезно побарај инекции за зреење на бели дробови за да му олесниш на детето дури да се породиш овие денови. Само верба и храбра и се ќе излезе на добро!
Ако неси во можност да одиш до систина,отиди барем вечерва до на Гак.Знам Др.Ели е дежурна добар доктор е,ако треба ќете задржат и инекции за зреење ќети дадат.
Одма на ГАК, не чекај. Со оваа дијагноза ќе те хоспитализираат, можеш да се породиш во секој момент. Јас не знам како во Чаир не ти рекоа одма да заминеш на ГАК, што доктори ќе беа таму, незаинтересирани, аман. Пакувај торбица и оди, мора да примиш инекции за зреење и да си под надзор.
Јас првото тромесечие ми беше пекол со мигрените, уште одма ми одобрија Суматриптан. Изнакупив залихи Имигран од Грција, пиев еднаш неделно. Тоа е, немаше што да се прави, нападите беа неиздржливи, знаеш која е разликата меѓу мигрена и обична силна главоболка… за чудо, се надевам дека нема да се урочам хаха ама од 17та недела некаде ми ги снема… имам главоболки чат пат ама не сум имала мигренозен напад (сега сум 23та). Не памтам кога последно во животот сум немала мигрена волкав период, само нека потрае. Се надевам дека ќе ти се смират, ако не позбори си со невролог, мене и гинекологоти неврологот ми ги одобрија имигран, дури еднаш бев и на ургентно на неврологија и таму ми рекоа да се напијам така да
Лелееее фала тиии, ми даде надееж да знаеш, ако не ти е мака пиши ми лп д ане пишуваме тука кои се тие доктори од мајка родени
Отиде ли на ГАК? Подхитно мора да те задржат на патолошка... со правилна терапија и строго мирување може да издржиш подолго, ама дома никако, одма во болница оди.
Дај боже да слушнеш убави вести и да не е толку страшно како што ти кажале, некако ми е чудно да треба да се породиш а докторите да те пуштат дома.
Обавезно инекции за зреење каква и да е ситуацијата...јас во 27н примав за зреење во 41+ се породив ..со господ напред се ќе биде добро ќе видиш
Me pustija doma so strogo miruvanje, so toa sto ako dojde do krvarenje da se javam odma. Da izdrzam do 32 nedela mi rekoa pa posle ke odlucele sto da se pravi. Lezenje so potkrenata karlica.
Zdravo na site..so sreka na site..nova sum na ovaa tema...sakav da spodelam....dali nekoj imal slicno iskustvo .....prva bremenost 10 nedela ...nad 40 god sum....mi najdoa polip na grlo na matkata mi rekoa swga za sega ke go sledat....mi zemaa brisevi od briseviye ispadna candida I virus CVN...mi rekoa da napravam torch test I izleze deka imam Herpes siplex virus IgG I Cytomegalovirus IgG reactive....istiot test go imam praveno pred gosina ipol I nemav nisto.....se vodam rizicna bremenost..imav hematom ama posle mesec ipol lezenje rekoa deka se povlekol ama deka pak moram da miruvam....jas prvpat slusam za ovoj viris...gunekologpt mi kaza deka ne apptrrba od terpaija deka pominal....neznam.sto virus e ..dali moze da vlijae na plodot I na moeto zdravje opsto...dali nekoi imal iskusto ...isto I so polip na grlo na matka ..za toa mi kazaa deka mi r od hormonalnata terapija.......vlmi kazaa da ne setam po zagadeniov vozduh.....ako nekoj ima slicno iskustvo pominato bi mi znacelo.... ubav den na site...Fala na razbiranje I poddrska
Лежење секако станување само до вц тоа е јасно но мене ме чуди што не ти дале прогестерон некој Ај овие денови отиди и до систина ако можеш Ти измерија ли цервикс,ти направија ли цтг?