Da i ctg i cerviks se. Cerviks mislam rece 4.1 a postelkata bila blizu neznam sto i bila 6mm do cerviks mislam, a trebalo da e nad 2cm. Mi dadoa progesteron
Како денес ти измериле цервикс 4.1 а вчера отворено за врв од прст? Ова е од крајност во крајност скроз... направи консултација и со матичен и побарај уште едно мислење
Ако е така е супер Заради постелката ти препорачале мирување Изгледа вчера згрешиле многу или сакале да те испаничат инаку толку различни дијагнози неможе Некој греше Затоа овие денови закажи си систина или ремедика уште еден преглед
Lele sto da vi kazam navistina neznam. Kamo da bev vo ovaa bransa pa da ne se nervirav i da imav malku znaenje.
Сега само лежи ради постелката,терапија ти дале за тоа...а дали прими зреење? ама обавезно пак уште едно мислење зашто двете ти се различни
Јас примав зреење по барање на матичниот. Ги купив и ми ги ставија 2 на 24часа...консултирај се пак, тие не штетат само помагаат на бебето ако тргне процесот порано
За лакуните не ти дадоа ништо? Ти мереа ли протоци? Лакуните може да влијаат на протоците што сега ти се многу важни за да се храни бебето. Избери доктор за ризична бременост на кој ќе му веруваш и нека те следи, за жал најдобрите се најдостапни по приватните, вака кој начекаш во Чаир, Гак, матичен, само позбунувачки и очигледно неточно штом цервиксот од отворен на 4цм ти го измериле.
Za lakunite mi rekoa deka se kaj mene normalni bidejki sum so trombofilija,a pijam aspirin 100 na dva dena
Можно ли е бебко да се преметка цело време? 27ма недела сум Еднаш ме удара во ребра, еднаш во бешика, еднаш странично
Смири се не се нервирај напредна е медицината само позитивна мисла ....Прашај ја матичната за инекции за зреење дали да примиш оти овде не видов да пишува дека треба...Цела бременост ризична ти е или ова наеднаш дојде???
Pa od sam pocetok mi rekoa deka nisko e postaveno i da odmaram poveke,nisto drugo. Ova sega kako grom od vedro nebo
Те разбирам комплетно зошто си разочарана. Ако си била веќе во болница, значи веќе 35-36 недела си, или? Не оставај така. Што ти препорачува твојот гинеколог? Бабица ако имаш, прашај ја и неа за мислење. Разговарај отворено за твоите стравови. И биди упорна. Кога ќе видат загрижена трудница, мора да ти излезат во пресрет. Е. Коли е тврдокорна бактерија и не се лечи брзо, може затоа не сакаат антибиотик да ти дадат. Дека си на крај на бременост. Да знаеш дека секогаш имаш право на второ мислење. Јавувај се кај други гинеколози во твоја близина барај да ти дадат термин да те прегледаат. Биди упорна, пошто не сите сакаат да даваат второ мислење. Може да те прашам, дали брис ти зедоа како редовна контрола или имаше некои симптоми? Мене ми рекоа ако немаш симптоми сомнителни не земаат брис.
Slagj isto pisuva deka imas za toa mene preth bremenost mi dadoa antibiotik gilemi dozi sumamed zosto moze da predizvika brzo kratenje na grloto, treba da se iscisti. Sekako i maticnata kje ti kaze ama dobro bi ti bilo i da se Konsultiras so doktor za rizicna bremenost.
Цервикс е 2.5 нигде нема 4.1 У овој случај можеш само да мируваш да примаш терапија и да бараш за зреење И најди некој др за ризична бременост да те води
Каде и виде 2.5. CL има 39мм, најверојатно тоа е должина на цервиксот и е океј. А за постелката без паники.. и кај мене беше и над цервикс, после 2цм од цервиксот.. и се погоре и погоре отиде... @Bubicaljubica Мирување, терапија и се ќе биде во ред