Или нешто не си разбрала или на др. не си и била симпатична - зависи каков ти бил пристапот со прашањата, па така ти одговорила. Можеш да се пораѓаш кај сакаш и нема врска кај си отишла и кај си се пријавила. Мн. одат на лекар како на пазар, па и они се луѓе и им се уклучува одбрамбен механизам. Впрочем они се одговорни за бебето и ако ги има бактериите во досието, а ги има и те пратила на природен а е високоризично ќе мора да одговара, што не верувам дека би ризикувала. Така да, ако немаш доверба во здравството има таму и куќи со бабици, па иди таму, или смени болница, ама смени и пристап. Ова ти го кажувам најдобронамерно, зошто имам мн. близок во фамилија во браншата па ја знам и др. страна.
Da vi se pofalam se porodiv vcera dojde na svet mojata vtora srekja, mojata devojka, site da si docekate nema nisto poubavo na svetot ❤️♡♡
Јас пијам прегнамакс таблети уште од 16та недела за скратено грло и плацента превиа маргиналис ....За две недели грлото ми се зголеми од 3.1 на 4.1 и само лежење дури немам ни болки сега https://viafarm.mk/p/5566/pregna-max-kapsuli-30-kapsuli Овие се тие
Nisto ne mi davaat,stvarno neznam zosto..Do sega se ok ok i sega naednas ova. Nisto ne mi e jasno okolu dijagnozava osven od krevet da ne si stanala,samo toa razbrav.
Прво мораш да се смириш. Второ мораш да пратиш што ти кажуваат докторите, освен што ти е плацентата малку подолу и што имаш слаџ на извештајот не пишува ништо за предвремен пораѓај. Мораш да мируваш заради постелката и да пиеш терапија што ти е пишана доле за слаџот. Грлото е затворено, не си отвоерена и не ти е испаднат чепот. Имаш доволно плодова вода и мерките на бебето се супер. Твое е да мируваш и најбитното од се, да се смириш и да ја примаш терапијата и контрола на тоа што те посочиле да направиш. Ајде само позитивно се ќе биде добро.
Здраво на сите, честитки за родените бебенца и со лесно на другите мајки. Јас ве замолувам доколку некој може да ми каже дали др.Јован Ефремовски од Ремедика сеуште работи оти слушнав дека обучувал друг др и дека ќе се пензионира.Дали некој нешто знае? Ви благодарам.
Луѓе можеби малку е глупо прашањево. Од понеделник 41ва ја почнувам... Пред два дена чепот на два пати ми падна. Последниве скоро два дена стварно многу пообилно ми се мокри долната облека, кога станувам и денес и вчера од спиење и пижамите ми се утоп, како да сум мокрела во сон. И до сега цело време менував гаќи преку ден, ама воопшто не беше до толку количински како последниве два дена. Колкава количина да очекувам течност ако ми пукне водењак? Претпоставувам дека не е тоа. Ама ми е страв да не тече амнионска течност, не знам. Бебево мрда, синоќа од сон ме разбуди и два саати не застана, на сите страни удираше. Па почнав да се грижам зошто мрда толку силно, некој дистрес да не и се случи. Прв пат толку силно удари и два саати без престан, ама па и бебето е веќе поголемо.
Од што може да се чувствуваат како балончиња во стомакот еве веќе 2-3 дена. 16+3 сум. Претпоставуам е рано за бебето да се чувствува, а имам и постелка на преден ѕид.