Труднички муабети

Discussion in 'Бременост' started by meU, Jul 23, 2012.

1. Feniksgirl

Feniksgirl Популарен член

Прекини го, мене Ќаев ми го прекина во 36та, рече доволно е, сега веќе треба да ги осеќаш болките. И стварно беше така, плус си има одолжено дејство, на цтг болки за пораѓај, ја ништо не осеќам.

beachedd likes this.
  2. beachedd

beachedd Истакнат член

Преку ден можам и да заборавам дека сум трудна, ама кога ќе дојде време за спиење - хорор. Сега се мачам покасно да легнам, за покасно да станам.

Инаку се мислам магнезиумов да го прекинам што пиша Феникс, секако немам некоја мака со грчеви .

LadyR and Feniksgirl like this.
  3. LadyR

LadyR Популарен член

Мене докторот не ми го прекина. И тоа дека можеш да не ги осеќаш болките од него ми рече дека нема врска. И стварно мислам дека е така. :) Неосновани се тие мислења.

Ако те фатат породилни болки, магнезиумот сигурно нема да помогне. Ќе ги осетиш, и 5 магнезиума да си пиела тој ден.
    Дополнително што сепак не апсорбираме во таа количина која ја пишува на пакувањето... Од храната што ја јадеме исто апсорбираме, тоа не може да се спречи. Така да не смета воопшто и до крај да пиеш магнезиум.

КаринаТ, Veki4kaa and Ladyme like this.
  4. Feniksgirl

Јас искрено му верувам на Ќаев, кај мене се покажа баш така. Од кога прекинав веќе наредните денови многу повеќе ги осеќав и лажните. Мене магнезиум многу ми помагаше со болките. Може па и индивидуално е.

Bettina23 likes this.
  5. LadyR

LadyR Популарен член

Лажните не се болни... Само нелагодни. Тие може да почнат уште од 6/7ми месец. Нема поента зошто да се прекине магнезиумот за да се осетат лажните контракции. Не наговестуваат дека ќе се пораѓаш... Сосема различн

А дека нема да се осетат вистинските контракции поради конзумирање на магнезиум, нема врска тоа.
    Како што кажав, магнезиум не апсорбираме само преку таблетата.
    Баш читав. И јас самата имам општа медицина завршено, а и Димитров ми го потврди истото.

Ти не ги осети породилните контракции, така? Не знам ни зошто ти го има прекинато Мг кога царски се знаеше дека ќе си.

BellaBibi and Veki4kaa like this.
  6. Feniksgirl

Не ги осеќав претходно така. Воопшто немав мака со нив, од кога прекинав да не знаев дека породилните се на исти интервали ќе бев 10 пати на итна мислејќи дека се пораѓам. Многу ги осеќав. Ми го прекина со причина дека и да сум царски, не значи дека не може да ме фатат претходно породилни болки. Што се десило многу пати. Затоа и ми го прекина. Вака гледам и по другаркиве на сите им го имаат прекинато во 36та, доктори на гак. Може овде им е така принципот на работа. Не ги осетив, цтгто беше апла болки за пораѓај, ми дадоа и за смирување, зашто не се симнаа под 80, од 80 до 100 одеа. Вечерта пред пораѓај.

7. Pilka87

Pilka87 Истакнат член

Тогаш да ги послушаш нивните совети. Јас поради претходна операција на матката морам сега со царски да се пораѓам. Така се препораките на докторите. Не ми се ризикува да одам против нив. Боже здравје, само да е се во ред со оваа бременост, да ни дојде бебко, па ќе мислиме на друга :) Нормално дека може после царски да забремениш, нека не те плашат во болницата. Не сакаат да им се руши просекот на природни пораѓања, претпоставувам. Малку подолг период ќе треба да се опорави телото после царски(мин. една година викаат), но Боже здравје, ќе си дојде се што е наше. Ти посакувам се најдобро, и да си уживате со бебушот за брзо

Miy3 likes this.
  8. Lady Maria

Lady Maria Истакнат член

22 недела сум имам зголемен бел исцедок ....Чепот да не е ? Немам болки а бебе го осеќам на моменти како балончиња...Таман е или треба посилно да биди ???

9. Viktorijaaa5

Viktorijaaa5 Форумски идол

Сега последно на контрола кога бев прашав дали може да пијам плус магнезиум ако имам потреба оти пијам само навечер пред спиење, кажа слободно ако осетам потреба да се напијам во текот на денот,и баш напомена дека ќе го прекинеме скроз во 36недела за да осеќам болки да знаеме на што сме.

ray111, Yowannty and Feniksgirl like this.
  10. Feniksgirl

Не е чепот. Маре, мораш да се смириш душо. Зголемен вагинален исцедок е нормален во брменост. Леукореа се вика. Бебе до 28 ма недела е нормално така да го осеќаш, после има да те рашутира па има да се чудиш. До 24та се нормални такви удари, после ќе се зголемат ама не драстично, па од 28ма има тек тогаш да видиш што каратиста имаш во меше. Ајде нема паники, како рековме, само позитивно и без читање глупости.:l:

11. снежана2023

снежана2023 Истакнат член

Ne e cepot, toj e porazlicen gust, lepliv, zolt. Ako ti e na misla odi do kaj maticnata da proceni spored miris,boja dali treba da ti zeme brisevi

Lady Maria likes this.
  12. Miy3

Miy3 Истакнат член

Da edna godina kazaa, super e toa jas mislev dve deka treba da se ceka :D ti blagodaram mnogu i na tebe ti posakuvam se najdobro i so lesno da e ❤️

Pilka87 likes this.
  13. hristinan12

hristinan12 Популарен член

28гн сум, на последен преглед бебе беше со главче надоле, но јас осеќам удари мноогу ниско, како да ми буричка внатре во вагина буквално. Имам и удари нормални над папок, цело време се шета низ стомак, ама ме плашат овие ниско многу внатрешно што ги осеќам. Не се сеќавам во прва бременост да сум ги имала тие. Имам чувство дека во секој момент ќе ми искочи од доле(facepalm)
    Сте имале ли вакви движења ниско внатрешно и дали е за грижење?

Лалина likes this.
  14. mariz

mariz Форумски идол

Нормално е. Веќе секоја наредна бременост мускулите се послаби и затоа и така се носи бебето, а и така се чувствува. Јас особено третово, на секое мислев готово ќе излезе... имаше моменти кога ќе удреше, на препон ударче добивав :D

Лалина and hristinan12 like this.
  15. hristinan12

hristinan12 Популарен член

Па исто, буквално доле осеќам буричкање, само си викам да дојдам до 9ти па после да ми олесни:rofl:

nikja likes this.
  16. снежана2023

снежана2023 Истакнат член

I na drugarka moja i bese taka pa si go donese do kraj:inlove:

hristinan12 likes this.
  17. Kala22

Kala22 Популарен член

И моето од 28 недела е со главче надолу, и исто од време на време доле ниско ме чепка, имаше денови кога буквално осеќав како нешто да ми се спушта надолу кога ќе удри па ќе се крене, многу језиво, плус со серклаж сум. Моментално сум 32 недела, па сега со други маки и грижи плус, ретко да имам некои силни удари, повеќе како лазење/шетање од лева страна на стомак. Некогаш морам рака да ставам за да ја осетам.

Srna1989 and hristinan12 like this.
  18. Кронди

Кронди Истакнат член

Дечки јас се породив :l:

Martka, snowqueen, JasBee11 and 42 others like this.
  19. nikja

nikja Истакнат член

Честитќи мајка,живи и здрави да сте

Кронди likes this.
  20. nikja

nikja Истакнат член

Ги осеќам како дасе тргнати за искачање :rofl:

Лалина and hristinan12 like this.