Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. Feniksgirl

Feniksgirl Популарен член

Се зачлени на:
    27 јануари 2022
    Пораки:
    5.343
    Допаѓања:
    8.990
    Прекини го, мене Ќаев ми го прекина во 36та, рече доволно е, сега веќе треба да ги осеќаш болките. И стварно беше така, плус си има одолжено дејство, на цтг болки за пораѓај, ја ништо не осеќам.

На beachedd му/ѝ се допаѓа ова.
  2. beachedd

beachedd Истакнат член

Се зачлени на:
    15 април 2020
    Пораки:
    158
    Допаѓања:
    109
    Преку ден можам и да заборавам дека сум трудна, ама кога ќе дојде време за спиење - хорор. Сега се мачам покасно да легнам, за покасно да станам.

Инаку се мислам магнезиумов да го прекинам што пиша Феникс, секако немам некоја мака со грчеви .

На LadyR и Feniksgirl им се допаѓа ова.
  3. LadyR

LadyR Популарен член

Се зачлени на:
    27 јуни 2012
    Пораки:
    2.399
    Допаѓања:
    8.410
    Мене докторот не ми го прекина. И тоа дека можеш да не ги осеќаш болките од него ми рече дека нема врска. И стварно мислам дека е така. :) Неосновани се тие мислења.

Ако те фатат породилни болки, магнезиумот сигурно нема да помогне. Ќе ги осетиш, и 5 магнезиума да си пиела тој ден.
    Дополнително што сепак не апсорбираме во таа количина која ја пишува на пакувањето... Од храната што ја јадеме исто апсорбираме, тоа не може да се спречи. Така да не смета воопшто и до крај да пиеш магнезиум.

На КаринаТ, Veki4kaa и Ladyme им се допаѓа ова.
  4. Feniksgirl

Се зачлени на:
    27 јануари 2022
    Пораки:
    5.343
    Допаѓања:
    8.990
    Јас искрено му верувам на Ќаев, кај мене се покажа баш така. Од кога прекинав веќе наредните денови многу повеќе ги осеќав и лажните. Мене магнезиум многу ми помагаше со болките. Може па и индивидуално е.

На Bettina23 му/ѝ се допаѓа ова.
  5. LadyR

LadyR Популарен член

Се зачлени на:
    27 јуни 2012
    Пораки:
    2.399
    Допаѓања:
    8.410
    Лажните не се болни... Само нелагодни. Тие може да почнат уште од 6/7ми месец. Нема поента зошто да се прекине магнезиумот за да се осетат лажните контракции. Не наговестуваат дека ќе се пораѓаш... Сосема различн

А дека нема да се осетат вистинските контракции поради конзумирање на магнезиум, нема врска тоа.
    Како што кажав, магнезиум не апсорбираме само преку таблетата.
    Баш читав. И јас самата имам општа медицина завршено, а и Димитров ми го потврди истото.

Ти не ги осети породилните контракции, така? Не знам ни зошто ти го има прекинато Мг кога царски се знаеше дека ќе си.

На BellaBibi и Veki4kaa им се допаѓа ова.
  6. Feniksgirl

Се зачлени на:
    27 јануари 2022
    Пораки:
    5.343
    Допаѓања:
    8.990
    Не ги осеќав претходно така. Воопшто немав мака со нив, од кога прекинав да не знаев дека породилните се на исти интервали ќе бев 10 пати на итна мислејќи дека се пораѓам. Многу ги осеќав. Ми го прекина со причина дека и да сум царски, не значи дека не може да ме фатат претходно породилни болки. Што се десило многу пати. Затоа и ми го прекина. Вака гледам и по другаркиве на сите им го имаат прекинато во 36та, доктори на гак. Може овде им е така принципот на работа. Не ги осетив, цтгто беше апла болки за пораѓај, ми дадоа и за смирување, зашто не се симнаа под 80, од 80 до 100 одеа. Вечерта пред пораѓај.

7. Pilka87

Pilka87 Истакнат член

Се зачлени на:
    24 септември 2016
    Пораки:
    18
    Допаѓања:
    25
    Тогаш да ги послушаш нивните совети. Јас поради претходна операција на матката морам сега со царски да се пораѓам. Така се препораките на докторите. Не ми се ризикува да одам против нив. Боже здравје, само да е се во ред со оваа бременост, да ни дојде бебко, па ќе мислиме на друга :) Нормално дека може после царски да забремениш, нека не те плашат во болницата. Не сакаат да им се руши просекот на природни пораѓања, претпоставувам. Малку подолг период ќе треба да се опорави телото после царски(мин. една година викаат), но Боже здравје, ќе си дојде се што е наше. Ти посакувам се најдобро, и да си уживате со бебушот за брзо

На Miy3 му/ѝ се допаѓа ова.
  8. Lady Maria

Lady Maria Истакнат член

Се зачлени на:
    6 мај 2020
    Пораки:
    727
    Допаѓања:
    767
    22 недела сум имам зголемен бел исцедок ....Чепот да не е ? Немам болки а бебе го осеќам на моменти како балончиња...Таман е или треба посилно да биди ???

9. Viktorijaaa5

Viktorijaaa5 Форумски идол

Се зачлени на:
    26 октомври 2013
    Пораки:
    5.984
    Допаѓања:
    90.522
    Сега последно на контрола кога бев прашав дали може да пијам плус магнезиум ако имам потреба оти пијам само навечер пред спиење, кажа слободно ако осетам потреба да се напијам во текот на денот,и баш напомена дека ќе го прекинеме скроз во 36недела за да осеќам болки да знаеме на што сме.

На ray111, Yowannty и Feniksgirl им се допаѓа ова.
  10. Feniksgirl

Се зачлени на:
    27 јануари 2022
    Пораки:
    5.343
    Допаѓања:
    8.990
    Не е чепот. Маре, мораш да се смириш душо. Зголемен вагинален исцедок е нормален во брменост. Леукореа се вика. Бебе до 28 ма недела е нормално така да го осеќаш, после има да те рашутира па има да се чудиш. До 24та се нормални такви удари, после ќе се зголемат ама не драстично, па од 28ма има тек тогаш да видиш што каратиста имаш во меше. Ајде нема паники, како рековме, само позитивно и без читање глупости.:l:

На u_prolazu, Dennings, Lady Maria и 2 други им се допаѓа ова.
  11. снежана2023

снежана2023 Истакнат член

Се зачлени на:
    20 мај 2023
    Пораки:
    1.568
    Допаѓања:
    1.285
    Ne e cepot, toj e porazlicen gust, lepliv, zolt. Ako ti e na misla odi do kaj maticnata da proceni spored miris,boja dali treba da ti zeme brisevi

На Lady Maria му/ѝ се допаѓа ова.
  12. Miy3

Miy3 Истакнат член

Се зачлени на:
    3 јануари 2022
    Пораки:
    347
    Допаѓања:
    183
    Da edna godina kazaa, super e toa jas mislev dve deka treba da se ceka :D ti blagodaram mnogu i na tebe ti posakuvam se najdobro i so lesno da e ❤️

На Pilka87 му/ѝ се допаѓа ова.
  13. hristinan12

hristinan12 Популарен член

Се зачлени на:
    26 јуни 2014
    Пораки:
    1.087
    Допаѓања:
    1.465
    28гн сум, на последен преглед бебе беше со главче надоле, но јас осеќам удари мноогу ниско, како да ми буричка внатре во вагина буквално. Имам и удари нормални над папок, цело време се шета низ стомак, ама ме плашат овие ниско многу внатрешно што ги осеќам. Не се сеќавам во прва бременост да сум ги имала тие. Имам чувство дека во секој момент ќе ми искочи од доле(facepalm)
    Сте имале ли вакви движења ниско внатрешно и дали е за грижење?

На Лалина му/ѝ се допаѓа ова.
  14. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.482
    Допаѓања:
    76.645
    Нормално е. Веќе секоја наредна бременост мускулите се послаби и затоа и така се носи бебето, а и така се чувствува. Јас особено третово, на секое мислев готово ќе излезе... имаше моменти кога ќе удреше, на препон ударче добивав :D

На Лалина и hristinan12 им се допаѓа ова.
  15. hristinan12

hristinan12 Популарен член

Се зачлени на:
    26 јуни 2014
    Пораки:
    1.087
    Допаѓања:
    1.465
    Па исто, буквално доле осеќам буричкање, само си викам да дојдам до 9ти па после да ми олесни:rofl:

На nikja му/ѝ се допаѓа ова.
  16. снежана2023

снежана2023 Истакнат член

Се зачлени на:
    20 мај 2023
    Пораки:
    1.568
    Допаѓања:
    1.285
    I na drugarka moja i bese taka pa si go donese do kraj:inlove:

На hristinan12 му/ѝ се допаѓа ова.
  17. Kala22

Kala22 Популарен член

Се зачлени на:
    19 април 2014
    Пораки:
    933
    Допаѓања:
    1.191
    И моето од 28 недела е со главче надолу, и исто од време на време доле ниско ме чепка, имаше денови кога буквално осеќав како нешто да ми се спушта надолу кога ќе удри па ќе се крене, многу језиво, плус со серклаж сум. Моментално сум 32 недела, па сега со други маки и грижи плус, ретко да имам некои силни удари, повеќе како лазење/шетање од лева страна на стомак. Некогаш морам рака да ставам за да ја осетам.

На Srna1989 и hristinan12 им се допаѓа ова.
  18. Кронди

Кронди Активен член

Се зачлени на:
    12 август 2024
    Пораки:
    174
    Допаѓања:
    115
    Дечки јас се породив :l:

На Martka, snowqueen, JasBee11 и 42 други им се допаѓа ова.
  19. nikja

nikja Истакнат член

Се зачлени на:
    14 август 2021
    Пораки:
    2.631
    Допаѓања:
    2.555
    Честитќи мајка,живи и здрави да сте

На Кронди му/ѝ се допаѓа ова.
  20. nikja

nikja Истакнат член

Се зачлени на:
    14 август 2021
    Пораки:
    2.631
    Допаѓања:
    2.555
    Ги осеќам како дасе тргнати за искачање :rofl:

На Лалина и hristinan12 им се допаѓа ова.