Ајде сега мами тебе те чекаме и твојата принцезичка! Ти посакувам лесен пораѓај и за брзо да се гушкате!
Majki vie koi ste rodile veke, da ve pradam, dali nekolku dena pred poragjaj ve fakjale kontrakciii kratki po maksimum 20 sekundi, neredovni vo kicmata i stomakot, ne se na isti intervali ama se dosta bolni osobeno vo kicmata. Denes cel den umrev, 38 plus 5 sum. Vo petok bev na kontrola rekoa za edna nedela pak da odam, nemase znaci na poragjaj.
Ако се баш болни,почекај да бидат барем на 10-15 мин, зависи колкав пат имаш до болница. Ако се на пола саат-саат и сл. нередовни ,лажни се. Инаку и родилните мене ми беа кратки макс минута држеа и пуштаа,ама на краток интервал, а лажните не ми беа болни само ми се стврднуваше стомакот.
Nekogas se na 30 min, nekogas na 15, nekogas na 5, pa na 15, pa na 8, pa pak na 30, i traat 15 do 20 sekundi maksimum ama tie 15 sekundi bukvalno mislam kicmata ke mi otpadne, a ne mi se stvrdnuva stomakot. Do denes i mene koga me fakjaa laznite mi se stvrdnuvase i ne me bolese. Ke pocekam da vidam uste malko i ako ne se smiri ke odam vo bolnica bidejki ne se na isti intervali uste.
Jas bi ti rekla da si otides, jas taka si vikav abe lazni se ne se na isti intervali denes koga dojdov bev 9 prsta otvorena...
A da ve prasam neli se custvuva koga ste otvoreni dole, neli se poznava nekako ili na ogledalo neli moze da se vidi?
Девојки, се породив и јас денес, пред саат време хаха. Уште сум како во шок, ама среќата е неизмерна. На сите ви посакувам да доживеете ваква љубов што побрзо!