Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. rakce89

rakce89 Истакнат член

Се зачлени на:
    7 јули 2014
    Пораки:
    325
    Допаѓања:
    388
    bubale ne sakam da se navrakam nanazad,fala na site sto me pobaravte ,ne odgovarav bev vo bolnica i mi bese slab netot :))) kako i da e pozz do site vas ,,,ke ve zamolam za odgovor za proteganjeto ???

2. Eli23

Eli23 Форумски идол

Се зачлени на:
    4 март 2012
    Пораки:
    4.608
    Допаѓања:
    48.968
    Маци, јас не сум заприметила. Мислам дека не се протегам многу. Може ако лежиш повеќето време па така ти доаѓа.

3. rakce89

rakce89 Истакнат член

Се зачлени на:
    7 јули 2014
    Пораки:
    325
    Допаѓања:
    388
    da.lezam po cel den ,zasto mora da miruvam ....

4. mamita83

mamita83 Истакнат член

Се зачлени на:
    7 април 2014
    Пораки:
    355
    Допаѓања:
    426
    Едно чупе немој да се грижиш и нервираш пред време, незнам која докторка ти правела преглед ама често се случува да те уплашат со работи за кои се можеби несигурни па сакаат за секој случај да се осигураат меѓутоа и да има нешто се прима клексан инекција и готово, важно си проверуваш за секој случај. Мене во првата бременост на ехо ми се гледаа како сенки на постелката и за секој случај ме пратија на трансфузиологија да проверам д димери, меѓутоа вредностите покажаа дека се е во ред.

5. coconaut

coconaut Популарен член

Се зачлени на:
    31 октомври 2012
    Пораки:
    924
    Допаѓања:
    2.562
    Веќе втор ден осеќам болки во долниот дел од стомакот како да ме стега нешто, се шират кон карлицата и половината, многу непријатно чувство, едвај седам на работа, дали е нормално ова 15 недела сум?

На juli rak и okcenzi им се допаѓа ова.
  6. Bebulleee

Bebulleee Форумски идол

Се зачлени на:
    25 март 2014
    Пораки:
    4.860
    Допаѓања:
    22.261
    Нормално е матката се шири, расти бебето. Притиска на органите.. Затоа те боли, како нервозна болка пред менсттуација така те боли?

На coconaut и okcenzi им се допаѓа ова.
  7. Angel.Heart

Angel.Heart Истакнат член

Се зачлени на:
    15 јули 2012
    Пораки:
    593
    Допаѓања:
    2.053
    Мамички како сте денес? Мене кај ми е жешко и тешко не спијам и јас по цели ноќи веќе долгоооо време, и на работа после сум како пијана кокошка, :D па одозгора имам и запек. Не памтам кога последен пат сум била по голема нужда. Тешко ми е на мешето што не сум се долго време испразнила, дај кажете некој лек

8. Eli23

Eli23 Форумски идол

Се зачлени на:
    4 март 2012
    Пораки:
    4.608
    Допаѓања:
    48.968
    Јас ја имам обратната мака. Нон стоп сум у веце откако дознав дека сум бремена.
    Пробај млеко, кафе, модри сливи...јас сум приметила тоа ми влијае.
    И јогурт исто.

На slovenka24 и Angel.Heart им се допаѓа ова.
  9. Eli23

Eli23 Форумски идол

Се зачлени на:
    4 март 2012
    Пораки:
    4.608
    Допаѓања:
    48.968
    До сега пиев Прегназон. Некое меше тука сподели дека ги повлекле од продажба затоа што не биле безбедни.
    Земав сега ПреМама, 740 денари во комплет нели витамини и Омега 3. Дали има некоја искуство со овие, како сте задоволни?

Во состав пишува ,,фолати 400mcg,,, значи тоа е фолната или треба јас плус фолна да си набавам? Можда трескам глупости, ама додека пиев Прегназон, не пиев фолна, во составот јасно пишуваше дека има фолна во нив. Овде ме збунија. Нели, како и секоја трудница барам влакно во јајце, ама да си спијам јас раат, па кој сака нека ми се смее хахха:rofl::rofl::rofl::rofl:

10. kristina.k

kristina.k Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2011
    Пораки:
    8.524
    Допаѓања:
    38.737
    @Eli23 јас ги пијам нив еве веќе 4-5 паковање, тоа е фолна што пиши фолати, нема потреба дополнително. Јас сум многу задоволна, не ги менувам.

На Eli23 му/ѝ се допаѓа ова.
  11. rakce89

rakce89 Истакнат член

Се зачлени на:
    7 јули 2014
    Пораки:
    325
    Допаѓања:
    388
    jas pijam premama od 4 nedela od kako doznav ok mi se i vo niv ima folna i nema potreba od nikakvi dopolnitelni vitamini,mene taka mi imammt receno duri i vo bolnica tie mi gi predlozija seuste gi pijam ,no malko e smesno otkako ke gi ispijam po nekoe vreme na riba me dera da zdrignam ,,pa toa me nervira ,,,i otkako ke gi ispijam ne custvuvam glad

На kristina.k и Eli23 им се допаѓа ова.
  12. Sunshine_1979

Sunshine_1979 Популарен член

Се зачлени на:
    6 август 2015
    Пораки:
    1.351
    Допаѓања:
    11.929
    Хм, јас мислев од желудникот ми е ждригањето на риба :x Страшно ми се гади кога ќе ми дојде да ждригнам! А и јас пијам Премама без додаток на фолна!

13. kallias

kallias Популарен член

Се зачлени на:
    22 ноември 2010
    Пораки:
    3.782
    Допаѓања:
    6.987
    A jas vekje 2ro pakovanje pijam Pregnancy care na Forte vItal, germanski i bea na promocija minatiot mesec i zatoa si zemav 2 pakovanja, imam postirano i slika od niv, a do sega ne sum procitala nekoja da gi pie od vas, deka se i poeftini mozda ne gi piete m? :(

14. mama89

mama89 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 мај 2015
    Пораки:
    1.019
    Допаѓања:
    9.332
    Премама најдобри јас ги пијам после 3ти месец и планирам откако ќе се породам да ги пијам бидејќи пишува и за доилки супер се пиј си ги ја сите труднички што ги знам ги пијат тие :*

15. Sunshine_1979

Sunshine_1979 Популарен член

Се зачлени на:
    6 август 2015
    Пораки:
    1.351
    Допаѓања:
    11.929
    Од првиот ден ме мачи запекот... опсесија ми стана секој ден да чекам да ми се посреќи па да пуштам нешто, а тоа се случуваше еднаш во 15 дена! Потоа ја прашав Ливринова од ГАК, и ми ги препорача ЕВАКОЛ, тоа е прашок, се раствара во вода и се пие 2-3 пати на ден. Јас пиев 2 дена и сега веќе една недела имам редовна столица секој ден!

На Angel.Heart му/ѝ се допаѓа ова.
  16. monik55

monik55 Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јуни 2015
    Пораки:
    7.985
    Допаѓања:
    59.657
    Јас ги пијам фемибион 2 имам усте за 5 дена но гледам дека пре мама се поевтини за 300 денари би било проблем да се префрлам на нив?ипак 300 ден нее мала разлика кај се другите работи

17. m.i.g

m.i.g Популарен член

Се зачлени на:
    21 декември 2012
    Пораки:
    1.085
    Допаѓања:
    5.798
    Jas prvo pijav pregnazon complete, pa posle niv se prefrliv na prenatal I vednas posle niv pocnav premama duo I eve uste sum so niv.nema problem ako gi menis sekako se vitamini

На Eli23 и monik55 им се допаѓа ова.
  18. eatpraylove90

eatpraylove90 Истакнат член

Се зачлени на:
    12 јануари 2015
    Пораки:
    550
    Допаѓања:
    861
    I jas od samiot pocetok koga doznav deka sum bremena gi pijam femibion 1/ femibion 2 i sum zadovolna:) Poskapi se za razlika od drugite no najbitno e sto cela bremonost mi pomina sigurno :D Inace mislam deka ne bi trebalo da ima problem ako se zamenat so dr. Ipak se raboti samo za firma na proizvodstvo :)

19. coconaut

coconaut Популарен член

Се зачлени на:
    31 октомври 2012
    Пораки:
    924
    Допаѓања:
    2.562
    Da taka nekako i kako bockanje od ednata strana kaj jajnikot ...

20. rakce89

rakce89 Истакнат член

Се зачлени на:
    7 јули 2014
    Пораки:
    325
    Допаѓања:
    388

jas probav i ne gi piev 2 dena i nemase nisto.mu rekov na doktorot toj mi se nasmeja i mi rece da oni imaat omg3 ama ako sakas ke ti gi smenam no ovie se kako najdobri ,ako ne mozes sekoj den pi gi preku 1 den,ama jas gi pijam sekoj den ,se navikav na riba :)))

На Sunshine_1979 му/ѝ се допаѓа ова.