Жени јас од 1 ноември еве уште сум со кашлица. пиев панцеф. алпенкрафт и хербион бршлен. уште имам на гради уште многу малку за искашлување. веќе ми се здосади да кашлам 19 дена сум болна. Матичната општа мо препиша инхалации со дексаметазон ампули. гинекологот го прашав вика не е препорачливо ама од неколку ампули не ти станува ништо за да се смири и да не се спушти надоле секрет. и сега нз што да правам ме страв. Има правено некоја инхалации со дексаметазон ампули?
Јас лежев 1 недела на пулмо и таму ми препишаа и примав инхалации од cortair 0.5 тогаш бев 19г.н. плус и кортико системи
Само локално ќе делува на белите дробови со самото вдишување. Дексаметазонот ампула не е наменет за инхалација како аеросол, така да и ресорпцијата не му е нешто значителна.
Честитки мами. Најубавата среќа и радост, дупло ќе ја имаш. А тато, ќе има засекогаш најубав роденденски поклон.
Te pratam od start, vo mal razmak na ista klinika bevme i tolku mi go razubavi denot…….. Zdravi da ste site ❤️❤️❤️
Eve me mene pak so kandidata problem, tri pati ja lecam veke duri mi e smesno znaci ne pomaga soda se mijam dzabe, clotrimazol vaginaleti ne pomagaat, kazuvajte spas zeniiii kako se spravivte so Kandida
Јогурт повеќе. Благо, бело брашно ќе исфрлиш скроз. Мене ми даде др. пробиотик на база на лук да го пијам. И тој имаше доста ефект.
Здраво девојки, јас сум крвна група А+, а сопругот 0, па ме интересира дали во овој случај треба да примам некаква инекција?
Доколку Rh факторот да е позитивен не се прима, а ако е негативен доктор ќе ти кажи во која недела треба да испиташ и да примиш инекција. Прашај доктор.
Не, се прима само ако си ти Рх негатив, а маж ти Рх позитив. Испери ја само навлаката, ако има. Честитки до сите нови мамички, да ви се живи и здрави бебенцата. Дали некој пиел Лактогин пробиотик во бременост?
Јас пиев Лактогин и со синко, а и сега во вторава бременост. Од старт ги пијам еве и овој пат, па здравје до крај на бременост.