Баш пред некој ден пишав на една девојка, земи си пробиотик Лактогин, безбеден е за трудници, намали благо ( тука се и општо јаглехидратна храна) кафе, и изостави гел за интимна нега. И земи си имуностимулант бета глукан и б12. Мора да кренеш имунитет. Менувај почесто долна облека (памучна) , не ја пери со омекшивач.
Дали некој пиел Лактогин пробиотик во бременост?[/QUOTE] Јас пијам Пробаланс од трансфер, три месеци.
Јас пијам Пробаланс од трансфер, три месеци.[/QUOTE] За различна намена се, составот е друг. Лактогин е за вагинална флора, пробаланс е за гастроинтестинална флора.
Девојки денеска сум 11+2 бев денеска на ехо и све океј нема хематоми се исчистиле и дури ми рекоа можам да движам повеќе , направив панорама и почнав да осеќам пак некои болки во матката како менструални кратки на бранови... Плус чудна болка вагинално како мислам целата вагинална празнина нагоре ме боли како струја некоја... Неможам да објаснам. Има некој слично искуство...
Здраво женички! Дали има некој искуство со зголемена плодова вода?Кои се потенцијалните ризици и дали мора царски доколку е зголемена цело време? Немам скриен шеќер, ниту инфекција.Докторката кажа обично тоа се двете причини за зголемување
Честиткиии! Да се живи и здрави бебушите, тебе брзо опоравување, а на тато најсреќен роденден Ептен ме израдува
Примена ✌️и Со 5 прсти отворена,два дена мислам дека шеќердисав од урми и ананас ама изгледа се исплатеше
Јас бев со зголемена плодова вода. Со супер анализи, имав покачени димери, ама протоците беа повеќе од одлични. Двете докторки, што ме следеа, ми рекоа да намалам на благо и бело брашно. После еден месец режим ( имав отстапки да бидам искрена), ми се нормализираше и да, се породив природно како од шала. Немав ни скриен шеќер, немав ниту една инфекција во текот на бременоста.
Честитки Дефинитивно најубавиот поклон за роденден Да бидат здрави, среќни и секогаш исполнети со љубов, радост и смеа. Ти посакувам брзо закрепнување
Wow браво мамичке, од вчера до денес наеднаш +4 прсти Некои магични урми имаш јадено Ајде со лесно и држам среќа сѐ да помине во најдобар ред
I jas sum A+ a soprugot 0- i treba vo bremenost da primas inekcija ( no samo ako on e negativen rh faktor) Edit: greska jas sum A,- a soprugot 0+
Не знам кој ти го кажал ова. Ти си рх+, без разлика што сопругот е рх- и без разлика плодот дали ќе биде + или - баш ништо не ти менува. Да беше обратно, да беше рх- а сопругот рх+, тогаш ќе мора да ја примиш зaтоа што има шанси и плодот да биде рх+ па тогаш твоето тело да почне да произведува антитела и да го отфрли. Рх+ трудница не ја прима инјекцијата.