Немаш галје, повеќе мирувај и мене porano mi se desavase od nigde nikade naednas kako so noz da me seci vo jajnicite. Ic bez galje kuliraj si(sorry za fondov, glup telefon imam)
А иначе и јас пијав ПреМама и бев задоволна од нив. Сестрами ко ги пијаше многу и се јадеше од нив. А мене напротив поќе ме заситуваја. А едино мака имав ме тераја многу да ждригам хааха и мирисаше на риба душата ми излегуваше од миризбата.
Здраво мами, мене ме немаше долго време, компјутерот се расипа и уште не е целосно опоравен.Изгледа ми блокирала програмата за упдејт и се упдејтираше цела недела, оти и слаб интерниетот, катастрофа .Ве читкав одвреме навреме од мобилниот, ама ме мрзеше да пишувам. Вие како сте ми?Гледам многу нови труднички на темава, на сите нека им е со среќа и со лесно да си ја износат бременоста. Во погорните постови пишувате за витамнски додатоци.Јас до сега, ништо не користам.Земам само фолна киселина и магнезиум за грчевите.Среќа крвта ми е супер хемоглобинот не е многу јак, ама секогаш се ми е во граници на нормала.Го прашав докторот дали треба да земам нешто плус, ми рече ако јадеш доволно овошје и зеленчук, нема потреба и така си остана. Во првата бременот знам дека земав едни додатоци пре-мама(не ме држете за збор) и место поарно полошо ми беше од нив, многу ми се гадеше. Едни грди огромни розови апчиња со јак мирис и само што ќе го отворев кутивчето ми се лошеше од нив.Затоа сега и си оставив вака ако крвната слика е добра, не земам ништо од додатоци. Јас во Вторникот бев на доктор да го мерат нухалниот набор и го видов бебшчето.Пораснало многу, право бебенце се се гледа.Само многу се движи, како на центрифуга да е ставено, баш и докторката го прокоментира тоа.Кога ќе порасне уште малку, тешко мене ќе добивам воспитни,само ако не слушам. За пол имаше чувство за мома, кога гледавме на тоа 4д ехото не сме доктори, ама и јас и маж ми како да видовме куре.Прашав за пол и добив одговор дека е рано,на ехото сега за сега личи како ерген. Моите претчувства изгледа ќе паднат во вода.А, јас па толку сигурна во мене се залетав и купив како за почеток две розави бодиња. Поздрав мами имајте убав ден
Сакам да прашам за 4 д каде е најубаво да направам и кај кој доктор? Дали на ГАК или Систина, Ремедика?
Од @<3 pleza4e <3 нема ништо ново а? Да прашам јас, имам чувство дека ми се грчи матката, како стегање, ама немам болки. Почеток на 8 месец сум. Магнезиум пијам по 2 на ден ,значи дупла доза. Бебето знам дека не се мрда, т.е. осечам кога мрда, кога ми се стега стомаков да речам. На пипкање камен тврд ми е, горе над папукот со ребрата. Ви се случило, дали се тие тие лажни контракции? Чудно ми е затоа што болки немам никакви.
ГАК никако,во Систина кај др Димчев или Ремедика кај др Елена Петрова-кај неа бев и на ситее ја фалам преезадоволна сум 3500ден
@coconaut ako ne ti se frlaat pari za po privatnive mozes 4d da si napravis i kaj Korunovski, jas tamu odev cela bremenost i ima najnova aparatura t.s. raboti so 4d taka da mene sekoj preegled mi bese na 4d Ehoto e isto samo cenata ti e trodupla
Времево ме уби, сношти притисок 130 со 80, денес 140 со 70. Бев на контрола и матичната ми пиша диазапам од 2мг. Ги купив да ги имам ама незнам дали ке пиам, никад немам такво апче пиено, не па сега да пиам. Мереше и на папочна врвца притисок, беше во ред,,,, ми рече дека од замор можда ми се покачил, а и времево гушит многу, до душа периодов не ни спиам раат од жештини. И ми рече дека плацентата на едно место почнала да зрее, но не значело тоа ништо. Инаку отоци имам доста, но се е во ред со крвта, прегледав денес и протеини , во ред беа.
Ја нема @<3 pleza4e <3 Баш ја мислам, се надевам има некое оправдание кое не е лошо! Ама ме загрижи навистина!!! А каже те ми по колку магнезиум пиете на ден? Јас моментално имам од оние шумливите таблети на нив пишува рда 52%, пијам по две едно од сабајле и едно пред спиење, кога земав по едно само имав грчеви од ссбајле во задните мускули на подколениците. А и бебуш некско ко да не го осеќам и паничам одмс!!!
Пиам мгнезиум директ од 300 мг. по едно на ден. а баш денес ми рече др. можам и дупла доза ако имам повеке оток. Добри ти се и Биоелектра капсули од 400мг. Би ти рекла испод 300мг. на ден да не си.
Јас пијам магнезиум директ од 300 по едно насабајле ама и навечер ме фаќаат грчеви а и еве втори ден кичмата ме боли па се мислам дали да земам и навечер да нее многу.А за паничење не збори ноќеска мислев ке умрам од страв бидејки ме болеше кичмата и доле ме боцкаше како со игла бебуш си мрдаше ама јас пак си паничам.
Јас пијам магнезиум директ од 375 мг. и плус во премама има околу 50. Ама јас ги пијам по потреба, ко ќе ме фатат грчеви или болки, обично навечер ако пешачам подолго. Во спиењето ме фаќа грч во листовите, обично на десната нога, поболно нешто нема.
Последниве денови почнав да ја преспивам ноќта, се дише фала богу. А претходно цела ноќ врти преврти и многу убаво го осеќав кско клоца ноќе после полноќ па до 4 Може ноќно време е поактивно а сега спијам тогаш. Ама многу сум паничарка
Познато ми е тоа чувство, ми се случувало неколку пати и уште девојка кога бев па ми купуваше мајка ми од аптека таблети магнезиум и калциум, ги памтам едни како сивкасти капсули. А сега засега пијам фолна, б комплекс и магнезиум шумечи, јадам мноогуу овошје и зеленчуки не сум зела труднички витамини уште, бар летово природно да се витаминизорсм решив. Чим така те боли појачај. Читав дека за бременост се препорачува и калциум и д витамин ама со вештачките витамини колку арно толку не...
Jas pijam samo Magnezium direkt 300mg.i folna kiselina,doktorkata samo toa mi rece da pijam.A ovosje i zelencuk nekako slabo,verojatno od 3mesec ke mi prepise nekoi vitamini. i da ve prasam sakam da kupaam Syoss shampon - valjda ne e steten za koristenje(deka neli ne se koristat site shamponi vo bremenost) .vie sto mislite ?
Фала ви на сите што помисливте на мене...во болница сум...така да ќе ме нема некој период...ќе ве известам кога ќе помине се. А специјален поздрав до гуската што чекаше да ме снема па да се појави (си знае која е)!
Мила во ред сте со бебето нели? - Не е ништо сериозно? Многу те мислам откако пиша дека ќе не напуштиш за некое време??? Ајде побрзо да ни се вратиш, ти испраќам голема гушка hug:
@<3 pleza4e <3 a kako ste ti i bebeto?? Ajde se nadevame deka ne e nesto strasno i deka se ke bide dobro.ajde da ni pises dobri vesti
Daj Bozhe da ste vo red so bebushot, jas veruvala ili ne sinokja se spremav da spijam i vidov izvestuvanje go prochitav toa od tebe i sedev ushte eden saat chekav da pishesh shto se sluchilo So lesno i so pomin da ti e za bilo shto i da e prichinata shto si vo bolnica src