Дојде на свет и моето слатко бебушко! Ви посакувам на сите лесна бременост и пораѓај! Што побргу да ја осетите оваа неизмерна среќа и исполнетост
@Veki4kaa не си зимај при срце ништо. Лудница е таму, бев пред 10ина дена за продолжување на боледување, од памет ме извадија за стомачето на бебето. Настрана куп студенти, ама тоа ај, мора и тие да учат. Едвај чекав во понеделникот кај Петровска во Систина да отидам. И кажувам што се случило, жената 100 пати премери и се наврати, буквално се си е ок. Терај си кај Котларова штом имаш закажано. Само многу е жално што плаќаме здравствено, а како стока се однесуваат со нас. Чаир кога се пораѓав пред скоро 6 години такви трауми ми направија што сега се тресам за пораѓај. Кога Петровска ја виде лузната се чудеше што ми правеле таму. А посебна приказна додека си чекав на ред во државна дојде една женичка со породилни болки. Луѓе цел саат ја шетаа по ходници и по соби, таа сирота не може да се движи. Тек кога спука мажот веќе, магично и најдоа и спаваќа и ја примија. Тој ден притисок ми рокна 140, а цело време ми е најмногу 100/60, најчесто 90/50 не можам да го кренам никако. А постелка од еден на друг ѕид не може да отиде.
Jas ova sto slusam od drugarki i ovde so ve citam. Mojon maticen e tolku neazuren za nisto. Da ne mi zeme brisevi,da ne mi kaze za krvna grupa,skrien seker ama apsolutmo za nisto. Zatoa dojdov do sitacija da ne stanam od krevet do poragjaj. Komplikacii kolku sakas. Navistima sum krajno razocarana od nasevo zdravstvo.
Без приватно здравствено осигурување сум и цела бременост ја одам приватно во Систина, докторот дури не ми ни наплаќа некогаш ама мирот и сигурноста што ја имам е неспоредлива. Имам искуство со ГАК и скорашно и од пред многу години и ништо посебно не е сменето. Има супер доктори и таму не викам не, ама тоа ако ги начекаш или со јаки врски. Пари како пари ќе дојдат пак, државата ни е таква што веќе никој нема доверба во државното здравство и сите скоро одиме на приватно.
Незнам се чудам, и колешката од работа во исто време беше со сестрами јас и кажував она се чуди вика па ништо не ми рекол матичниот и неа и беше прва бременост. Ни брисеви направи, на почетокот, ни скриен шеќер... Последно само во систина што направи пред пораѓај. Многу се неажурни. Јас сум кај истиот матичен од сестрами. Све со ред направи. Ми пишуваше пораки кога крварев од телефон цела недела како си девојче како помина вечерта... Ретки се.
Navistina ne sum vo moznost da odam privatno,iscrpena sum od prethodno so invitrata, dobar den e 4000 site znaeme. Navistina neznam sto da pravam nemam sili veke. Sekoj den se nesto novo, nervi pri kraj,ludulo do besvest
Смени матичен. Можеш во било кое време. Зошто да чекаш пораѓај. Најди, јави се и прашај дали ќе те примат.
Ние сме со сестрами кај Стамболиев ништо не наплаќа и многу има знаење малку е посериозен и сака да го слушаш, ако си во Скопје, само има многу пациенти тешко прима нови ама да видиш некако преку некој може ќе те прими. Јас сменив пред бременост бев кај Жаклина Чочоровска, мн тешко достапна беше мн чекање, за резултат ич не се ми јавуваа и решив пред бременост да ја сменам.
Ako si od Skopje ti ja preporacuvam Lolita Grkovska raboti vo poliklinika Gjorce ako ne se lazam. Mn dobra doktorka ljubezna,organizirana spremna da pomogne.
извинете што се мешам вака, сакам само да те прашам бидејќи скоро си била во Систина да не знаете колку е ехо ако нема бременост, општ преглед?
Не знам ич точно. 4900 е во бременост, а во мај мислам на обичен преглед кога бев 4400 или 4500 платив. Ама може да се покачени цените од тогаш само.
Да не те плашам, ама сите тестови кои ти ги споменале се многу важни и треба да се направат, за да се исклучи ризик за тебе и бебето, пред и за време на пораѓај. Те разбирам дека ти е скапо на приватно, ама мораш да имаш во предвид дека може многу да се искомлицира, така да барем матичен можеш да смениш. Еве ти предложиле некои, ако не си во Скопје, најди некој др. во твојот град. Имаш уште доста време до крај, така да смени го матичниот.
jas so taa doktorka imam loso iskustvo iskreno. Moze e fina, i raspolozena za muabet za se osven za toa sto si dosla. Imav spontan vo 19 nedela so prst ne mrdna. Od start imav kratko grlo na matka ni da mi dade terapija kako so treba, da me sovetuva deka treba strogo miruvanje nisto.. se desi toa sto se desi smeniv ginekolog i vtorata bremenost mi bese rizicna ali so konsultacija so ginekolog so terapija i strogo miruvanje izgurav. Rodiv zdravo pravo dete