Тоа сакав да пишам, ама ај викам секој со некое искуство. Лолита е добра личност фина ама нема некое знаење, незнае да се постави како доктор. Додека беше кај Ложанковски онака уште млада, сега иста остана.
Дојдов само да кажам што доживеав денес на микробиологија, јас сум запрепастена. Отидов да носам последни брисеви, како што дојдов имаше еден човек пред мене на шалтер и застанав позади него. Доаѓа една постара албанка и буквално од нигде никаде ме фати за рака и со сета сила ме турна накај парното и маж и позади неа почна да се дере како она била пред мене на ред. Мислам дека во моментот се исклучив скроз и ја турнав и јас со рака и викам имам предност трудница сум, а уште еднаш ако ме допреш ќе те згазам на лице место. Женава луѓе продолжи да ме мава со раце по бутот, излегоа вработениве од шалтер да ја сопрат и еден од нив ме зема внатре во собата десно за да ми ги го земе упатот и брисевите. Кога завршив ме чекаа надвор со маж и, човеков почна да ме вреѓа и да ме плука (буквално со плунка) и да трча по мене како нездрав. Уште не знам дали стварно ова ми се случи или во некој паралелен универзум сум.
Боже девојче што збориш! Јас би им пуштила приватна тужба да не знаат кај да се завртат, какви дегени! Што држи земјава. Гледај да си смирена ти, уште малку имаш.
Отиди у полиција и пријави Извади си лекарско и пушти им приватна тужба Ако не ти се нервира по институции плати двајца батки нека му ги сокршат рацете на двајцата
И јас со таа докторка имав лошо искуство, баш како што кажа за све расположена освен за прегледот. Мене кога ми кажа дека плодот нема веќе срцева акција ми се смееше во лице а јас не знаев каде се наоѓам. Одма после тоа ја сменив.
Сама бев за жал, колата ми беше подолу. Таква омраза ми се створи, сакам да тужам ама не знам како да им дознаам податоци. Треба да одам на микробиологија да им барам име и презиме. Не знам ни каде да го пријавам ова..
Полиција и они ќе си идат да земат податоци. Ако имаш и адвокат, пушти го него. Јас не би оставила вака. Па и бремена плус не не не.
И јас веќе почнав да реагирам на вакви простаци, доста е веќе, од молчење дозволивме простаклукот да надвладее.
Tocno dodeka bese kaj lozankovski bese kade kade po”strucna” vo odnos na relacija pacient/doktor. Treba neli i sa te opusti i so muabet i se ali nejzinovo izleguva od kontrola. Ne znam mene ne mi se dopagja nejzinoto rabotenje sega otkako otvori sama ordinacija.
Devojki bev na kontrola,grloto se zgolemi od 2.5 na 2.9. Bebe e karlicno postaveno normalno si stoi niska postelka se no bez faneling (neznam so e toa) Mi rekoa da prodolzam so miruvanje, doma toalet kujna ne podolgo od 15 min na noze,dodeka se kaci bebce nagore i da se krene malku postelkata.
Funneling е внатрешно отворање на цервиксот, кога цервиксот од внатрешна страна се отвара на ултразвук изгледа како некоја инка
Нездрави! Требало да пријавиш одма си имала и сведоци. Господи боже какви луѓе постојат Во полиција ќе пријавиш а ќе ги прашаш вработените на шалтер за податоците зошто ја знаат ситуацијата и ќе ни кажеш зошто бараш податоци.
Mene ova ne me cudi si trebala odma od vrabotenite da baras da ja zaklucat vratata I da viknes policija mada veruvam deka ke se obidea da te smirat I da te predomislat (bas Im e gajle za tebe) realno a da gi tuzis pak pari od tvoj djeb kje treba da davas plus stresot, inace drzavata ne te stiti nikako iako si bremena za takvite treba da im vozvratis so ista merka
Да, и е супер што нема фанелинг. За постелката само следи ги препораките кои ти ги дале и ќе биде се во ред
Боже боже, аман бе веќе од некултура и простаклук… Па и згора на се’ возрасни луѓе. Можеш да тужиш, ама ти треба лекарско, дека си вознемирена, дека си доживеала стрес па и бремена. Дека те плукале(навреда и клевета). А ако имаш некоја модринка или гребнатинка можеш да тужиш и за телесна повреда… Ама и сведоци ти требаат… Немам коментар веќе ништо не ме чуди од нашава држава и овој народ…