Народов е пореметен... Искрено знам дека си нервозна и под стрес. Избегнувај конфликти со луѓе токму од тоа незнаеш со што дијагноза се и како ќе изреагираат. Гледам се тргам зошто порано така реагирав, сега и во кола и ред кога чекам се тргам. Види прво жената и мажот да се дрзнат да те фати за рака да те истрга нешто им фали. Да се нормални луѓе ќе ти речат девојко ние чекаме ред пред тебе сме. Значи оградувај се со будали нема расправии.
Леле читам и не можам да поверувам…. Ова чекањево во ред е страшна траума за луѓе мене вчера ми се случи во пекара, еден постар чичко како чекам он до мене се залепи и само пробува ногата пред мене, се завртев и му реков срам не срам … не гледаш дека сите чекаме, бремена сум ти пензионер немаш време да почекаш? За едно геврече … мизерии
Проблемот е што во моментот не ти е реална ситуацијата и си под стрес и не можеш да реагираш поинаку освен да се повлечеш, што и јас би направила, се е лудо, недајбоже да те бутне да се повредиш. А после коа ќе излезам ќе си викам тоа брисот како не им го збрцав во око, па ќе се нервираш, џабе, отровни луѓе секаде ги има, само подалеку
Здраво, Имам стомачен вирус, два пати повратив и еднаш имав дијареа моментално сум 22 недела и доста се испаничив со повраќањето, во смисла да не му наштети на бебето. Некој совет? Дали чај од нане е дозволено да се пие?
Jas imav stomacen virus vo 17 nedela nekade,ama jas zavrsiv na infektivna,bidejki jas povrativ nad 20pati. Mislam seuste nema potreba od panika. Ke si zemes antimetil tableti za povrakjanjeto a za dijareata banani,dvopek,kompir varen i slicno.
Oho iznenadena sum od komentarite, jas ne sum imala loso iskustvo so nea najverojatno deka ne sum imala pogolemi problemi da mi reshava fala bogu
Женички хелп....мн настинав и многу кашлам сега на бришење ова дали може да е некое капиларче од напнување да искашлам...се исплашив
Оди на гинеколог да те види и ако треба соодветна терапија да ти даде. уште крвариш или само тоа беше на бришење? За кашлањето нз шо да ти кажам . кај мене беше некој вирус од 1 ноември како ме заболе грло се откорнав од кашлање. еве до ден денес уште поткашлувам не сум оздравена убаво. ама јас крај на петти месец бев ми дадоа антибиотик . ти си многу рано за антибиотик мислам. најубавво отиди си на гинеколог. а и сите народов со кој направив муабет се жалеа кашлале по 3-4 недели буквално.
Искуство со дијареа во трет триместар? Моментално веќе два часа имам како потечна столица/дијареа, малку паника ме фаќа да не случајно е предзнак за нешто, иако бев пред два дена на контрола се беше во ред. Или пак да не е до некоја храна.. 33+2 сум денес
Предзнак за што? Те фатил вирус или некоја храна не ти одговара. Напиј се пробиотик, посува храна, течности да не дехидрираш.
За моите луди идеи Да не се отварам Шала на страна, лани кога завршив на клиника, отворена 3 прста, цела недела додека лежев имав потечна столица и паниката ми е од таму валјда, дека некако кај мене бебе не се знае точно која недела ќе дојде и дали ќе стигнеме до 9ти. Ама ајде да не мислам одма на тоа, ќе пробам Биби со тоа што ми пиша и се надевам ќе помине. Фала ти
Јас имав, и после дури. Неколку пати дневно и се средуваше. Немав ни вирус, ништо. Нормално е. Не се секирај, нема ништо страшно.