Да, ама до скоро па немав проблем, единствено ако се презаситил организмот зошто големи дози морам да зимам дневно. Освен пробиотик, друго не смеам?
Јас имам константно од кога влегов во 9ти месец,читав дека било нормално телото се припремало да направи простор за раѓање на бебето,колку е вистина не знам,а друго сум добро
Мајки, сакам да ве прашам дали имала некоја искуство со вакцинација во бременост. Во Германија ми даде гинекологот да примам коктел од Тетанус, Дифтерија, пертусис. Втора бременост, трет семестар. Со првата секако немав ваков случај ама бев во Македонија. Малку ми е невообичаено.
Сега сум 37 и 2 дена,сигурно негде од кај 35 имам,ако те плаши пробај да јадеш банани,двопек,компир варен можеби ќе смири,не би требало да е нешто страшно,ако си јадеш,пиеш и добро се осеќаш. Не знам на која страна читав дека било нормално
Имам и јас, и тоа многу често, 28+1 сум Изгуглав еднаш и ја прашав докторката дали е нормално, ми рече да и не ни сум помислила нешто за бебче или да ме фатило страв Не се грижи, не е ништо од тоа што си правиш идеи во глава Уживај, уште многу кратко ти остана
Стварно се надевам не е ништо страшно. Цело време си се бодрам ајде 36-37 мора да стигнеме и стварно се надевам ќе успееме. Фала ти
Читав и јас сега, ама подобро да не гуглам не е добро за мене тоа, не знам да застанам . Ќе пробам и така па ќе видам како ќе ми биде, се надевам ќе ме смири.
Не е ништо, не се плаши, еве гледаш на многу трудници ни се случува. Мој совет барем сега при крајот да не читаш многу по интернет дека верувај не е добро за нашето ментално здравје пред сѐ. Ееее како може да не стигнеш, таман работа, ти волку далеку изгура па за 3-4 недели, одма ќе ти летнат. Додека да трепнеш ќе ни се пофалиш дека си се породила.
Da Jas primav no samo za pertusis, mi predlozija i nekoja influenza ako ne se lazam se vikase -taa ja odbiv
Imav i jas no od hrana izgleda bese zaso i stomak me bolese 2h otkako se najadov, prolive zemav od apteka i mi pomina za brzo
Јас се вакцинирав DTap и за грип во 30та недела. Сега сум 34 исто втора бременост. Се мислам за Rsv да се вакцинирам ама релативно нова е вакцина па не знам.
Косава почна екстремно да опаѓа, баш викаат овој период треба да е појака што не витамини пијам... Железото е добро. Незнам што да кажам. Некој совет да се проба нешто. Слабо само се хранам со мачнините и повраќањето.
Искуство со покачени леукоцити во урина и крв? Не сум настината/болна, немам печење при мокрење и сл. Во крв ми се 11.2 (референтна вредност до 10), а урина бааги покачени 36.5 (референтна до 22). Секако ќе направам и уринокултура, само ме интересираше искуства од вас. На што се должи?
Денеска примив прогестерон и утре треба пак.....цел ден немаше сега пак на бришење така измешано црвенкасто кафеаво
Направи црп, заради крвта. Кај мене беа покачени во крвта, се беше чисто од урина од уринокултура и брисеви, не знаеа од што ми е покачено, пиев и антибиотик не помогна, малку се симна. На пораѓај 18 ми беше црп, и бебето имаше малку покачено па примаше антибиотик. Ништо страшно не е, направи па ако треба ќе ти дадат антибиотик.
Zdravo dali nekoj imal do sega slucaj da ima nepravilen gestetski sakus bez yolak sack ve molam dali ima nekoj so vakov slucaj i iskustvo