Шо зборуваш бе... Би го заклала мајке ми *јас па си викав на ГАК да идам за пораѓај Чаир катастрофа поминав со првото... ама сеа ме премислувате со постовиве. Јас исто изнастинав бронхит од 6 до 10 та недела пиев алмацин прво па сумамед. Матичната ми рече подобро антибиотик отколку од напонот на кашлањето да направам проблем доле и обавезно пробиотик и витамини. Оди си кај матична нека те чуе ако има потреба да ти даде антибиотик
Само јас ли останав во "тимот ноември" за породување? Вторник ми е терминот. До вторникот 1 прст отворена, а сега не знам. Во петокот само цтг ми направија. Ништо значајно не покажа, по некоја контракција, дали од шо мрдаше бебето или не знам. Во вторник ме закажаа пак, баш на терминот, па ќе видиме шо ќе се дешава. Од симптоми сега се почесто на вц, притиска бебе сѐ повеќе надолу, ме боли и напред долу и назад, посебно хемороидите. Не ми останува ништо друго освен да чекаме бебушка да излези ко ќе биди спремна
Да дадам и јас статус апдејт. Последниве 5 дена се борам со тешка настинка, секое коскиче во телото ме боли. Минативе две вечери имав тешки анкциозности дека ќе се угушам при спиење од што ми беше презатнат носот и неможев да дишам, жива ненаспана сум. Риностоп ми фали како ништо друго деновиве . Среќа немам температура, ама затоа цело тело ми се распаѓа. Денеска па ми се активираа и лимфните жлезди и ушите…Нема крај. Стварно редно време е од утре да ме олабави, барем малце!! Настрана жалењето, мешко расте ли расте . Никогаш нема да ми здосади да си го гледам и галам пред огледало. Во вторник сме на трет скрининг и некако ме фаќа возбуда, дека е последен скрининг, а и како да почна да лета времето . Сега ќе ме фати и новогодишната еуфорија за китење по дома, а и во план ни е од Декември полека да се фатиме со средување на детската соба, така што ептен убав месец следи . Времето за час ќе летне и дур трепнеме ни дошле нашите термини.
Не знам дали смееш ама има ментол во аптека како кристали и да го ставиш во топла вода инхалација на старински нашин да си напраиш ќе те одзатне.
Фала ти многу, незнаев дека постои такво нешто. Ќе разбуричкам дали е дозволено, се надевам дека е. Пред некој ден го пратив маж ми во аптека да земе капки од еукалиптус, сакав да ставам во водата за инхалација, али не му дале со образложение дека не биле за трудници..И не му дале никаква алтернатива, само некои капки од солен раствор, што ни малку не ми помогнаа…
Devojki Dali nekoj ima iskustvo so krvarenje vo Rana bremenost ama krvarenje skoro identicno Kako menstruacija , gusto I crveno poveke pati I Dali se zadrzala bremenosta I ponatamu. Imam takov krvarenje I pokraj progesterone terapija
Оди веднаш во болница. Не чекај тука да споделат искуства. Може е некој миом и слично, а може и нешто друго.
Мене во септември ми одобрија спреј за нос максимум 3 дена јас прскав само пред спиење еднаш зашто не можев да спијам иако ми беше мнпгу страв, ама си реков да не дишам е полошо. Преку ден со солен спреј испирав постојано. Многу е тешко да си болен во бременост, без никакво лекарство, плачев од мака цела недела.
gledam site si se zalime pa i jas da si pisam....jas sum denes 36 nedela i 3 dena,nit mozam da se dvizam kako sto treba ni da sedam ni da lezam....vrtenje vo krevet e naucna fantastika koja trae 5 do 10 min... mnogu bese,malku ostana vo sreda sum na pregled i ctg vo Cair,pa ke vidam koga ke mi zakazat carski poragaj...se nadevam deka ke bide pocetok na dekemvri
Земи капки оперил п за деца смеат да се користат ги даваат и докториве слободно земи да можеш да дишиш добро навечер кога си легната барем. Тие што имаат мака земаат пумпици цела бременост а не ти капки додека си настината кои имаат локално дејство. Плус слаби се за бебиња и деца. Не се мачи.
Bev na bolnica ne e miom , mnogu e Rana bremenost kaj Sto NE mozi da SE kazi nisto osven progesteronska terapija I da se ceka , zatoa sakav samo nekoj ako imal nesto slicno da spodeli
Пиј парацетамол на 8 часа а за носот вдишувај од тие малите инхалаторчиња со мирис на ментол што се ги има низ сите аптеки. Јас бев многу настината во 6ти месец 4-5дена едвај дишев скроз ми се запушуваше носот посебно пред спиење, прашав матичен кажа само солен раствор капки никакви ниту спреј, ептен напорни денови беа.
Не знам колку е рана бременоста,јас крварев во 11-12недела така и тоа скоро 2 недели цели,строго мирување,прокрварев на работа и додека стасав до болница мислам век ми беше,кога видов толку многу крв само се молев да остане бебе во мене.Мирувај,лежи ќе си биде се во ред
Фала ви многу девојки за советите! @Noemi и јас си плачев вчера. Во ниедно време станав од кревет зошто неможев веќе да издржам и вртев кругови низ дома (сфатив дека кога сум исправена ко да не ми е толку затнат) и кога во еден момент во секунда ми се затна пак имав mental breakdown . Пробувам колку што можам најприродно да се излечам, само два парацетамола се имам напиено до сега, инхалации со чај од камилица и со ова солениов раствор што се прскам, ама стварно многу тешко иде опоравувањето. @Ladyme вчера за малце ќе попуштев за Оперил капките. Разумот ми викаше дека побитно е да си олеснам и дека од едно ставање, плус детски, ништо нема да ми биде, али пусти страв нешто не дај боже да не зезнам сега скоро при крај, издржав да не ставам. Вечерва како да ми е за нијанса подобро да не се урочам, се надевам дека барем некој саат ќе склопам спиење .
Ако пролисташ на лупата има многу што имале така крварење, или кафен исцедок во рана бременост, примиле прогестеронска поддршка и се било супер. Убаво те советуваше Биби, дека сепак мора да одиш на лекар, сепак се работи за рана бременост и за да исклучиш нешто на дај боже мора прво лекар. Иначе се надевам се е во ред и дека ќе биде се добро.
Фликсоназе смеете во бременост, одобрен е. Не знам зошто овде бранат и не препишуваат лекови кои се одобрени секаде во светот за користење при бременост во дадена ситуација.
Затоа што имаме матични доктори кои се останати во времето на Тито, не слушаат не сакаат да се наградуваат со знаење секој ден има нови клинички испитувања само да влезат на пабмед. Антибиотик одма ќе дадат амаа еден спреј не препишуваат или сируп за настинка. Храната ни е поголем отров ( прскаана, гмо) и воздухов од све што ќе земаме како лек.
Spored posledna menstruacija 5 ta nedela , no na pregledot ne e Kako za 5 ta, mi rekoja mozno e pokasno da sum ostanata bremena I uste ne SE gleda nisto , imase na pocetok taka ligavica Sto SE formira vo bremenost , I kako krugce vo matkata , i ne mozea nisto da mi kazat , ni koja nedela sum ni nisto dodeka ne se pojavi embrionot. Mi dadoja da pijam dabroston od koga imav pozitiven test bidejki imav kafeavo bled iscedok I do pred dva dena SE si bese vo red , pocna pred dva dena da me boli stomak kako menstrualni bolki I pocnav crveno da krvaram bas Kako menstruacija..bev pak na bolnica mi dadoja plus vaginaleti progesterone no uste krvaram , posle sum pak na doktor pa ke vidime
Jas imav takvo krvarenje na pocetokot na terapija bev do 16nedela i se iskoci ok samo pozitino misli ako si bila na lekar ke se sredi