Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. NewMember23

NewMember23 Истакнат член

Се зачлени на:
    11 септември 2021
    Пораки:
    115
    Допаѓања:
    223
    Ужас. Исто и за регланот кога прашував, па смеело, па не смеело, а секаде пишува дека е одобрен во бременост. Пред некој ден грло ме болеше да не можев да голтам, не сум смеела пранаром, ми даде некои бомбони со ѓумбир, само тоа смеело. Никој не сака да пие лекови, ама како е возможно само тука трудните со бабини деветини да се лечат. Една анестезија не сакаат да ти стават на пороѓај, не па друго.

На xxx-ba, Трагедијаупмм, lala15 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  2. Bremena

Bremena Истакнат член

Се зачлени на:
    3 март 2021
    Пораки:
    208
    Допаѓања:
    284
    Fala ti mnogu Sto spodeli iskustvo ❤️

На Sladjask му/ѝ се допаѓа ова.
  3. emal21

emal21 Истакнат член

Се зачлени на:
    18 август 2023
    Пораки:
    259
    Допаѓања:
    261
    Здраво,јас сум бремена 20+4 дена,момчето во мешето според мерките е 3 дена помало,дали има простор за паника?

4. Naatashka123

Naatashka123 Популарен член

Се зачлени на:
    9 октомври 2020
    Пораки:
    2.097
    Допаѓања:
    10.209
    Ајде и еден апдејт од мене.
    Во првата бременост што би се рекло киснев тука на форумов, а сега и на работа и со дете дома обврски еден куп и не ни стигнувам да отворам некогаш.
    Еве стигнав до 18+3 , некако време ми лета во оваа бременост.
    Утрово на преглед, се си е во ред, бебче тежи 250гр, супер е развиено, грлото на матка ми е 4цм, мислам дека е ок тоа?
    Го виде и со сигурност полот, но сеуште немам ни јас видено, вечет ќе дознаеме сигурно. Претходен преглед ми спомнаа дека е машко, па ќе видиме вечер :party:
    Бебе го осетив првпат пред 3,4 дена.
    И засега тоа е тоа, втор скрининг по 3 недели па веќе и до пола пат стигнав кај да е :lol:
    Поздрав до сите мамички и со лесно на сите да ни е :inlove:

На Izzy_0504, Hygge-girl, Лалина и 6 други им се допаѓа ова.
  5. QweenSM

QweenSM Форумски идол

Се зачлени на:
    18 декември 2013
    Пораки:
    5.040
    Допаѓања:
    34.005
    Нема, уживај. :hug:
    Супер ти е грлото мајка.
    И ти веќе си на пола пат машала. Само со лесно да ни е на сите. :l:

На Naatashka123 и emal21 им се допаѓа ова.
  6. Baby warrior

Baby warrior Истакнат член

Се зачлени на:
    27 декември 2023
    Пораки:
    785
    Допаѓања:
    1.308
    Буквално господова работа е ова. Јас ти пишувам да ти дадам поддршка како жена што изгуби бебе во 18та недела со константни крварења. Процедурата е мирување, прогестерон во сите можни форми вагинално плус боцкање… ехо прегледи на 2недели. Направи се што можеш меѓутоа само природата знае зошто се случува … познавам жени кај кои се стабилизира бременоста, за жал има такви како мене што ќе се измачат до 5ти месец и нема да дојдат до здраво и живо бебе. Ти давам поддршка зошто мора да си силна и да пробуваш на секој начин да мируваш и да имаш позитивна мисла. Од пишаното не се бега … ам после секоја бура доаѓа сонце. Сега повторно сум бремена веќе 3ти месец и оваа бременост не личи воопшто на претходната. Ти пуштам многу сила и истрајност бидејќи ќе ти треба!

На Трагедијаупмм и Лалина им се допаѓа ова.
  7. Bremena

Bremena Истакнат член

Се зачлени на:
    3 март 2021
    Пораки:
    208
    Допаѓања:
    284
    Oo zal mi e Sto si doziveala takvo nesto , I cestitki za novata bremenost, so lesno da pominis ovaj pat I da si guskas zdravo I zivo bebce ❤️
    Znam deka e gospodova rabota I toa e Sto e ako treba da bidi ke bidi , ako ne treba da bidi toa e , pravam SE Sto mozam , kolku mozam miruvam bidejki imam edno detence . Fala na poddrska mi znaci mnogu ❤️

На Baby warrior му/ѝ се допаѓа ова.
  8. Baby warrior

Baby warrior Истакнат член

Се зачлени на:
    27 декември 2023
    Пораки:
    785
    Допаѓања:
    1.308
    Вклучи баби, маж ти секој што може да помогне штом имаш едно детенце не можеш да легнеш скроз а ваква ситуација тоа го бара. Од систина докторката ми викаше буквално ќе броиш и колку пати ќе решиш да станеш до вц … лежи на страна обавезно да не правиш поголем напор на цервикс на грб легната

На Bremena му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Bremena

Bremena Истакнат член

Се зачлени на:
    3 март 2021
    Пораки:
    208
    Допаѓања:
    284
    Ke napravam SE Sto e potrebno , posle ke odam do kaj maticniot pa ke spodelam Sto ke kazi

На Baby warrior му/ѝ се допаѓа ова.
  10. GIGI69

GIGI69 Истакнат член

Се зачлени на:
    2 април 2021
    Пораки:
    327
    Допаѓања:
    350
    Можам да кажам дека денес се чуствувам подобро со стомачниот вирус, толку тешко ми беше, а и цело време си викав само да не ме фати во бременост и баш кога ти оди паметот на нешто тоа и се случува.. барем кај мене така.
    Бебушка ме радува некако овај пат повеќе е осеќам бременоста од претходната, некако поактивно ми е ова бебе:inlove:

На QweenSM му/ѝ се допаѓа ова.
  11. happygirl

happygirl Форумски идол

Се зачлени на:
    27 јули 2010
    Пораки:
    4.506
    Допаѓања:
    23.138
    Сабајлево бев на преглед кај матичната, 16 недела без 2 дена, постелка на преден ѕид, бебето е женско и тежи 193гр. Засега е се во ред, чекам уште рез од крвта, да го видам железото како ми е.
    Неделава да испитам д димери ќе треба, и така, да чекам втор скрининг околу Нг здравје. :)

На Izzy_0504, Srna-3, emche05 и 7 други им се допаѓа ова.
  12. Srna1989

Srna1989 Активен член

Се зачлени на:
    19 јули 2024
    Пораки:
    39
    Допаѓања:
    17
    Здраво девојки, на кој број или локал ги добивате на фонд ? Ми направиле хаос од работа со документи после 1 месец откако им ги дадов ги поднеле па да проверам дали сега е се во ред

13. pamelche

pamelche Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јуни 2011
    Пораки:
    5.538
    Допаѓања:
    17.270
    Дали сте се соочиле со големи болки во долен дел на стомак и притисок и болка на срамната коска, иако грлото е со нормална должина? Посебно при одење и стоење во место.
    Пијам 2 магнезиум дневно и утрогестан земам орално, затоа што немало потреба вагинално според докторката.
    Инаку сум 18+5

14. emal21

emal21 Истакнат член

Се зачлени на:
    18 август 2023
    Пораки:
    259
    Допаѓања:
    261
    Ги имав и јас тие болки баш во таа недела,сега се смирија,многу се плашев ама среќа таа недела си бев на контрола и бев на две мислења двете ми рекоа дека е се во ред,сепак посети си матичен

На pamelche му/ѝ се допаѓа ова.
  15. BellaBibi

BellaBibi Популарен член

Се зачлени на:
    15 јануари 2021
    Пораки:
    6.265
    Допаѓања:
    19.684
    Не е 3 недели, 3 дена е. Се толерира +- 2 недели. Немаш простор за паника.

На Izzy_0504, Maricheee и emal21 им се допаѓа ова.
  16. emal21

emal21 Истакнат член

Се зачлени на:
    18 август 2023
    Пораки:
    259
    Допаѓања:
    261
    Фала ви многу,инаку и јас сум родена мало во висина а крупно бебе па може фатило гени на мама

17. pamelche

pamelche Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јуни 2011
    Пораки:
    5.538
    Допаѓања:
    17.270
    Јас ги имам веќе долго време. На претпоследната контрола ми зголеми доза на магнезиум, последната ми даде и утрогестан, а јас разлика никаква не осеќам.

18. emal21

emal21 Истакнат член

Се зачлени на:
    18 август 2023
    Пораки:
    259
    Допаѓања:
    261
    Јас користам дабростон,утрогестан не сум користела никако а веќе сум 20та недела,не ми спомнале ништо освен кога се жалам така ми викаат повеќе магнезиум

На Change. и pamelche им се допаѓа ова.
  19. BellaBibi

BellaBibi Популарен член

Се зачлени на:
    15 јануари 2021
    Пораки:
    6.265
    Допаѓања:
    19.684
    Абре 20 та недела си. Чекај има време. Мојата постојано варираше, а и ехо не е веродостојна мерка. Да знаеш колку мала килажа и измерија на ехо, па се роди 3650 на 8 дена пред термин.

На emal21 му/ѝ се допаѓа ова.
  20. emal21

emal21 Истакнат член

Се зачлени на:
    18 август 2023
    Пораки:
    259
    Допаѓања:
    261
    Некогаш докториве само можат да испаничат ништо повеќе :sweat:

На Трагедијаупмм му/ѝ се допаѓа ова.