Jas pak. Kontrola sega pak lakuni na postelka mnoooguuu. Zrela postelka bebe zaostanuva za 10 dena. Pijam samo aspirin 100 na 2 dena. Mi rece doktorkata da pocnam sekoj den da pijam narednive dve nedeli i pak komtrola,pa da pocnam so kleksani. I deka ke me bocnat za zreenje na beli drobovi. Isto mi spomna nesto deka mi bilo na granica za protok na krv do bebeto. Drug transfuziolog osven Jani dobar? Inace sum so trombofilija
Јас сум кај Док Нинослав Систина ако ти треба консултација за брзо време.Јас сум со тромбофилија и на 3 недели одам гинеколог и трансфузиолог.
Здраво девојки. Што компликации може да настанат од кревање тешко? Не кревам често, ама денеска морав... Сега малце ме боли долу и затоа се загрижив, иначе еве го осеќам бебушко кај што си клоца Иначе 21нед сум
За хемороидите да земеш факту маст, безбеден е за трудници. Од 2х ставање се препородив. Јас имав и запек од нив , благодарение на факту после една недела и во вц си појдов
Сега гледам на последниот контролен преглед 2400ден бил прегледот, плус проверка на хемостаза и д-димери со крвна слика во пакет 2300ден
Јас имав огромни болки баш кај срамната коска некаде крај на 7ми месец, до средина на 8ми. Насабајле кога се движев за накај работа едвај одев како пингвин бев. Ми рекоа нормално е. Од почеток на бременост пијам магнезиум 2 х 400 а од 8ми месец и ферона и утрогестан заради грлото иако океј ми беше ама најверојатно Котларова превентивно ми даде а и ради психата. И сега имам болки ама далеку од тоа какви беа, мислам дека е нормално.. во стомак болки не сум имала до сега
Жени дај кажете совет. Осеќам дека ме фаќа настинка дали може да се напијам парацетамол барем да спречам колку толку, страв ми е да не кренам температура. Иначе сум 17 недела. До сега не сум пиела ниту еднаш, гледам се што може природно да направам. Друго што би ми помогнало. Од симптоми осеќам дека ме греби грлото и почнува некоја омалаксаност да се јавува
Мене во плодност ми ги препишаа. Може дека си пред пораѓај затоа така ти има речено. Слушај си доктор, оставине нас
Постелка на заден ѕид, што значи? Докторите ми викаат ништо страшно, ама некако на секој преглед ми кажуваат со некој чуден тон (или си правам само филмови)..
Хахаха и мене исто ми се чини и мојата е на заден ѕид и ја прашав мојата докторка ми вика покритично е со тир со плацента превија за тебе ништо не значи порано ќе си го осетиш бебето
Ништо страшно не е. Нормално е. И мене еве сега ми е на заден ѕид. Велат порано ќе го сетиш бебето, но во мојот случај па обратно беше. Првата бременост ми беше на преден го сетив бебето 16+ недела, а сега еве на заден дури 18+.
и мене ми е на заден ѕид, матичниот рече демек пониско се носело бебето и не треба многу напрегање, а за осеќање почнав да го осеќам 19+1 сум