безбеден е за трудници така? како што читав овој е најсоодветен, мада на упстството пишува консултација со лекар за бремени жени. мене ми рекоа да пијам ради секрет превентивно а брисевите ми се чисти па незнам кој да го земам
Да, безбеден е. И јас го користам превентивно бидејќи сум со серклаж и баш морав да внимавам на инфекции. За сега ми е супер, малку е поскап ама вреди според мене.
Ништо Јас пијам по една, ако не се лажам мислам можеше и два пати дневно така како да стоеше во упатството.
Za nekoj den sum 29ta. Mi rece od 30ta nedela ke vmetneme i kleksan. A pijam aspirin sega sekoj den inace predtoa na dva dena. Dimerite se ok no vreminjata se niski. Utre sum pak na transfuziolog pa ke vidime so ke kaze
Daj boze,nesakam da pomislam na nesto so nikoj ne bi posakal. Tolku se macevme da dojdeme do ova bebe. Ama jak e sinko ke izdrzi,posle dusata ke mi ja vadi
Девојки здраво кој знае да ми одговори за Втор скрининг на Гак за во која амбуланта е чисто да видам за термините на мој термин,јас секако ќе правам и приватно ама сакам и на државно,и исто така колку е приватно да испитам димери и хемостаза ?
јас 900 гр сум се родила на гак во 94 година кога и немале толку современа апаратура еха инкубатори и сл. па евее ме жива сум здрава два месеци сум била во инкубатор. така да не се плаши се ќе биде во ред .
Ама матичен гинеколог кога ти дава упат за крвна слика не треба да ги штиклира триглицериди и холестерол, тие не се валидни во бременост, зголемени се секако, телото натрупува масти за да го храни бебето.
Шеќер е друго, и е битен во бременоста. Холестерол и триглицериди не се испитуваат, затоа што со самата бременост е нормално да се покачат. Ниту еднаш до сега не сум испитала.
Еве и јас да ти кажам и мојава матична све живо дала на упатот за крвна слика и се тресев минатиот месец пошто алт искочи во урнебес 128, сега после 3ипол недели, преглед кај гастроентеролог, проверени ензими за хепатит и други вредности на црн дроб сите се смирија во граница. Гинекологот од систина ми рече да не се паничам ама да испитаме за црн дроб вредностите пошто по книга не треба да се така високи. А за триглицериди и холестерол воопшто да не се секираш тие цело време се над граница ради органогенезата и се она што следува за дооформување на органитр кај бебето како поткрепа.
здраво, скоро цела бременост ве читам ама не сум пишала нешто многу до сега ама имам некои затегања последниов саат па да си прашам, инаку сум 32 недела и околу 45-50 сек траат овие затегања и не се болни ама доста непријатни и за момент знае да ми е потешко да земам здив, мерев време и вака е до сега: 21:26, 21:30, 21:38, 21:49, 21:59, 22:03, 21:13, 22:22. Што мислите има ли простор за грижа?
Јас претходната недела бев на скрининг и беше во 50 број една е веројатно таа сега амбуланта за скрининг. Одма позади шалтерот
Само позитивно се ќе биди како што треба… и јас цела бев испаничена еве ја 3недели е бебе. Ќе издржи мажето
Ми пукна водењакот На пат сум за во болница. Помолете се за мене и бебушка Малку ме фаќа страв Сабајлево бев на цтг, малку контракции ама неправилни. Баш ми е терминот денес.