Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. hristinan12

hristinan12 Популарен член

Се зачлени на:
    26 јуни 2014
    Пораки:
    1.077
    Допаѓања:
    1.461
    Напиј се магнезиум и седни/легни во опуштена поза. Чим не се болни, веројатно се лажни, а и на различно време се, може така ти се погодило плус и дека навечер. Мене од сабајле коа ќе станам стомаков ми е скроз мек, значи ко да немам стомак се осеќам, а навечер ми е секогаш потврд, некогаш затега повеќе па ќе сменам положба и се смирува. Ако ептен ептен те загрижува и после магнезиум не ти опушти, појди до болница на едно цтг ама искрено мислам дека ти се само лажни

На confidential му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Bubicaljubica

Bubicaljubica Истакнат член

Се зачлени на:
    29 јануари 2024
    Пораки:
    279
    Допаѓања:
    382
    I ti li isto kako mene? Neka e ziva i zdrava kuklata

3. hristinan12

Се зачлени на:
    26 јуни 2014
    Пораки:
    1.077
    Допаѓања:
    1.461
    Ајдее со лесно, ти посакувам брзо и лесно породувањее :hug: само смирено и позитивно, без страв и паника, за брзо си со бебенце во рацее:inlove:

На Izzy_0504 и P.S.love им се допаѓа ова.
  4. confidential

confidential Истакнат член

Се зачлени на:
    22 август 2020
    Пораки:
    31
    Допаѓања:
    25
    Почнаа полека да зголемуваат интервал сега се на 15, 20мин и пократко траат, одма испив магнезиум и одмарав ама не ми се случило до сега толку често да ги имам. Ме испаничија малку, веројатно си се спрема организмот како си одат неделиве. Фала ти многу, ме потсмири

5. hristinan12

Се зачлени на:
    26 јуни 2014
    Пораки:
    1.077
    Допаѓања:
    1.461
    Јас во прва бременост од 35гн бев со контракции на цтг од 60 до 100ка ми одеа, ама безболни, се породив во 41+гн со индукции , така да мислам дека чим нема болка ништо не е, сепак вистинските си болат повеќе или помалку,ама пак се осеќаат болки

На confidential му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Iva.T

Iva.T Популарен член

Се зачлени на:
    8 ноември 2011
    Пораки:
    675
    Допаѓања:
    1.275
    Многу ме боли, ме грбе грлото од вчера вечер. Што смеам да земам?

7. Elliana

Elliana Истакнат член

Се зачлени на:
    14 мај 2024
    Пораки:
    850
    Допаѓања:
    1.207
    Пантенол или пастили Пренален гардло иммуно.

На Iva.T му/ѝ се допаѓа ова.
  8. emal21

emal21 Истакнат член

Се зачлени на:
    18 август 2023
    Пораки:
    259
    Допаѓања:
    261
    Од кој доктор сте најзадоволни на ГАК за скрининг,мојава матична ко божем бираше бираше низ термини за да одбере кај најдобрата да ме пратела и ми одбра ама не ми спомна име,може ли некој повеќе да ми каже за вториот скрининг,многу сум нестрплива и малку сум паничарка по природа,дали го гледам и на 4Д или само обично ехо и дали ќе ми дадат убавки сликички?

9. Bubicaljubica

Bubicaljubica Истакнат член

Се зачлени на:
    29 јануари 2024
    Пораки:
    279
    Допаѓања:
    382
    Za skrining e najdobra ana marija spisic vo cair. Se objasnuva i go ceka bebeto da se svrti dokolku e loso namesteno. Jas si ostanav kaj nea, i ona e za rizicni bremenosti. Za gak mislam deka e dobra livrinova.

На sencuk му/ѝ се допаѓа ова.
  10. Viktorijaaa5

Viktorijaaa5 Форумски идол

Се зачлени на:
    26 октомври 2013
    Пораки:
    5.981
    Допаѓања:
    90.518
    Јас лично искуство немам освен кај оваа што бев, имав закажано кај Кочоски а беше друга докторка некоја Бушиноска, така да не знам колку се погаѓа докторот што си го закажал.
    До тогаш не бевме сигурни што носам не се гледаше цело време или беше свртено или со папочната измеѓу. На скрининг кога ја прашав за пол одговори: аа тоа за сигурно кој ќе ти каже, ќе си видиш на порѓај што е.
    Ништо не ми кажа, ништо не можела да виде, не ме гледаше ни 5минути,ми закажа за две недели пак ама не бев. Бев на ехо кај матичниот и кај друга докторка и кажаа нема потреба да се малтретирам и стресирам пак немало никаква причина и индикација за нешто.
    Ама очекував премногу, скринингот го замислував како на филмовите, плус прво, долгочекана бременост па сакав маж ми да е тука да видиме заедно, да ни каже докторот се како што е, а не добив ништо од очекуваното.

Оваа мое искуство не го земај здраво за готово таму има прекрасни доктори, не значи дека ќе поминеш како мене...

11. Anifani

Anifani Истакнат член

Се зачлени на:
    19 јули 2021
    Пораки:
    139
    Допаѓања:
    110
    Ти благодарам многу :f:

На GIGI69 му/ѝ се допаѓа ова.
  12. LeNora

LeNora Истакнат член

Се зачлени на:
    16 јуни 2024
    Пораки:
    360
    Допаѓања:
    944
    И јас бев иста од некни настината сум. Земав лути бомбони, се прскав прополис во грлото и навечер пред легнување на крпа врзував мед мене тоа многу ми помогна. Наредниот ден веќе не осеќав болка инаку не можев да голтам

13. Iva.T

Iva.T Популарен член

Се зачлени на:
    8 ноември 2011
    Пораки:
    675
    Допаѓања:
    1.275
    Прополис мене секогаш ми помага, ама не бев сигурна дали смеам.
    Ви благодарам на одговорите

На LeNora му/ѝ се допаѓа ова.
  14. LeNora

LeNora Истакнат член

Се зачлени на:
    16 јуни 2024
    Пораки:
    360
    Допаѓања:
    944
    Не знам зошто и мене секогаш ми ги испитуваат тие работи, а матичната ми вели ова не го ни гледај нормално е да е покачено. Веројатно на сестрата кога ми вади упат ја мрзи да ги одштиклилира.

На Lady Maria му/ѝ се допаѓа ова.
  15. Elliana

Elliana Истакнат член

Се зачлени на:
    14 мај 2024
    Пораки:
    850
    Допаѓања:
    1.207
    Прополис смееш, ама од оној детскиот, без алкохол што е.

На Iva.T му/ѝ се допаѓа ова.
  16. ShtruMfeticka

ShtruMfeticka Популарен член

Се зачлени на:
    8 јуни 2017
    Пораки:
    1.426
    Допаѓања:
    1.317
    Врор скрининг правеше?
    Е како да не се гледало, толку таа гледа. Ако е за втор скрининг, а на прв ретко и да видат. Кај мене докторот виде уште во 12 недела на првиот скрининг. Може да зависи и од позицијата на бебето и од појќе фактори, ама до 20 недела нема шанса да не се види

На Лалина му/ѝ се допаѓа ова.
  17. KittyCat:)

KittyCat:) Популарен член

Се зачлени на:
    7 ноември 2018
    Пораки:
    2.092
    Допаѓања:
    14.708

Исто мила, криво ми е заради тоа што докторката предупреди уште во 22рс недела а матичната не се согласи на клексани… само тоа е фала му на бога се е во ред бебе се роди и по малечка 2880гр само нема ништо после тоа си ставаат на килажа
    Со лесно да ти е

18. Trudnica

Trudnica Активен член

Се зачлени на:
    21 февруари 2023
    Пораки:
    94
    Допаѓања:
    43
    Што јадете, вие што имате киселини ?
    34та недела сум, ги имам од 7ми месец, до сега некако се издржуваше, имав од тестенини најмногу и не јадев, сега веќе и од месо и од риба, буквално од се ме фаќаат, и многу ми е тешко, по цел ден осеќам горење,не се издржува.

19. Iva.T

Iva.T Популарен член

Се зачлени на:
    8 ноември 2011
    Пораки:
    675
    Допаѓања:
    1.275
    Мене за киселини ми помагаат мастики орбит зелени. Постојано сум со мастика и подобро ми е.

На Ladyme и Trudnica им се допаѓа ова.
  20. Trudnica

Trudnica Активен член

Се зачлени на:
    21 февруари 2023
    Пораки:
    94
    Допаѓања:
    43
    Аха, и мене ми е подобро со мастики,млеко,или бадеми, но тоа е тогаш за тогаш.. прашањето ми е од која храна не се појавуваат киселини, за да нема потреба после да џвакам мастики или пијам млеко, ми се смачи веќе