Не е утеха, ама ќе ги снема после пораѓај. Ми помагаа гелчињата, ама се е тоа кратко. Буквално повратив киселини и родив. До последно имав мака со нив, а нема нешто што не пробав.
Isto vo 21 me predupredi,no eve do kade stignav. Bev vo sistina kaj ninoslav, napraviv pak d-dimeri so hemostaza,istiot naod od prethodnoi rece odma odi kupi eden kleksan i da te bocnam. Aspirinot da go ostavam da ne pomislam veke da go pijam,toj se prekinuval vo 6mesec najkasno a mene togas mi go dadoa da go pijam. Mi rece ne se sekiraj se ke bide dobro ke sledime. Sakav da te prasam koja nedela se porodi ?
Мислам и млекото прави киселини, јас сум со хроничен гастритис од дете и многу ми сметало. Пробај варена храна повеќе, без многу зачини. Без овошје. Без кафе. Јас пијам и фамосан ептен кога не се трпи ми одобрија докториве. Иначе waya reflux i gastogard земам комбинирам.
Ништо не ми помага, еден ден ги има па ги нема и така.. евентуално рупурут едно пола саат сум раат од нив и после пак по старо. Се навикнав веќе, си ги трпам. Пробај со газирана вода
Бев денес на скрининг кај др. Котларова Докторката е навистина супер, презадоволна значи, Должина на цервикс 3.5 рече супер е. постелка плодова вода и тие во ред. постелка дефинитивно е овој пат на заден ѕид. нз матичнава како направи грешка па ја виде на преден. бебко си одговара со мерки . Денеска 23 полна недела сум. Бебуш соработуваше цело време. Докторката виде се што треба да се види. таа цистерна магна што ми ја измерија 6.8 мм Котларова мереше неколку пати и спомнав баш рече дека е 4.49 и дека е супер и во ред мерката. ми дојде душата на место. Значи се е како што треба Сега сум мирна
38ма и 4д ама со страв искрено…. Кај мене д димери и хемостаза беа супер ама имам историја на спонтан после таа бременост имам живо дете 3 ипол години тогаш живеев Малта па таму ми дадоја одма аспирин и го пиев до 36та. Сега за оваа бременост матичната рече демек ај пијај го аспиринот. Кога и кажав дека ми рече друга докторка за клексани како да се навреди дека сум била на други место и ми вика чим ти се во ред д димери и хемостаза нема потреба од клексани. СЕПАК ИМАШЕ ПОТРЕБА и жалам што не ги почнав тогаш можи бебе немаше да заостанува толку долго
А зошто ти препорачала другата докторка клексани на уредни хемостаза и д димери? Имаш испитано мутации?
Мене телефонски ми кажаа 4600ден дека е втор скрининг. Или за кај Котларова е поскапо? Ама кога прашав не кажав кај кој доктор..
Жени имам болки во половината како скапана ме боли дали да побарам појас да носам дали ви помогнало??
Јас денес се јавив во Систина исто да прашам за втор скрининг и ми кажаа 7750,а после ме поврзаа со други на телефон за да ми кажат кои доктори се за скрининг ама не дека цената е различна за кај нив...сега баш не ми е јасно со цениве Се извинувам не прочитав дека за Ремедика сте пишале помислив за Систина,инаку и таму се јавив во Ремедика и да таму е 6600 ден ама за кај Котларова нема слободни до крај на декември само за кај другата докторка мислам Афродита ми кажаа
јас кога се јавив да закажувам мислам прво прашав за цена 6600 кажаа. да не си разбрала грешно. чудно ми е да е толку евтино толку и за син ми не платив кога бев лани. исто ремедика бев кај Афродита само.
А за на ГАК исто нема термини,сите се зафатени,зошто сакам и таму да одам и плус најверојатно кај Димчев..Само за на ГАК бидејќи нема термини ќе пробам 7 дена претходно да земам приоритетен,а кој е добар доктор од ГАК? И дали може да се избере или кој се падне тој ден на пример?
Јас се зачудив ама кога бев 9та недела ми закажа за 12та недела рачунај пред еден месец. И тоа не побарав само излагам од преглед вика еве упат за прв скрининг. Изгледа од искуство дека нема место.
Мутации немам испитано. Другата докторка ги даде заради тоа што 22ра недела бебето почна да заостанува со раст… и предложи да сменам од аспирин клексани … Не ме боцна ама секоја недела одев до Скопје с во мојот град секој 2 ден да се следи… ич да не се плашиш и да се одлучат да те боцнат зијан нема само придобивка