Јас осеќав исто, од 36та, баш поинтензивни и бидејќи не беа на исти интервали констатиравме дека се лажни. Појако се осеќаат во 9ти. Се е веќе тесно, ситно се брои до крај. 38ма се породив.
Јас моментално ич 12+ 4 сум... ми смета на желудникот пробав неколку вида.. И претходно пред да останам бремена не сум пиела ми правел дијареа. Незнам ептен кога имав болки пиев. Сега не осеќам потреба пијам пренатас и д3 само. Све друго е на пауза. Железото ми е 20ка само по себе и хемоглобин супер, општо крвна слика. Ќе видиме како ќе е понатака... Кога ми нареди матичниот завчера..таблетомани. Го гледам се чудам како нас не родија без ниеден витамин.
Здраво Денеска бев во контакт со детенце што изгледа има сипаница, имаше брунчиња што личат на сипаница, мајката не е сигурна не се биле на лекар, мене ми е страв да не добијам, немам прележано сипаници. Инаку бремена сум 38 недела. Ве молам за мислење. Благодарам
И да се сипаници, ти ќе се породиш дури ти избијат и да си се заразила. Три недели е период на инкубација. Нема што да се грижиш на крај, бебе е веќе оформено.
Kako gi osekjate tie lazno kontrakcii? Kakvi se tie bolki? Jas sum 29 nedela osven kicma so znae da me zaboli od vreme na vreme (1-2 nedelno) drugi bolki ne sum osetila.
Ај да си пишам тука оти деновиве се осеќам некако вознемирено,поточно нема причина за тоа,а никако воа чувство на вознемиреност да го снема од мене..Вчера бев на контрола 38 недела,ЦТГ мирно,ме гледаше на ехо,бебе по мерки одговара на 38+4,а е тешко 3375г.Доктрокава цело време ми зборува ти кажав големо е немој да јадеш многу,и јас се поправив многу 20кг,ама еве оваа бременост таква,цело време сум гладна,во првата бременост одвај еднаш на ден јадев и тоа ќе го повратев..сега скроз спротивно. Дали она што ми зборува така ми прави вакво лошо чувство,да се осеќам вознемирено,дали самото тоа исчекување да се роди бебе,како ќе биде..инаку бебе си океј,пуштено е надоле,наместено со главчето ама сака уште малку да си поужива во мене..лажни контракции имам секој ден,вчера точно на 30 мин имав 2 контракции по 1 минута толку се израдував викам почна изгледа,кога чекам 3та контракција нема..викам ништо и ова лажни,ама доста болни беа затоа и се збунив..дали што пешачев многу,во одење ми се деси..
По правило не треба да имаш болки. Јас ги осеќам уште од 24та, само сега ми се почести. Стврднување на цел стомак, ми се прави камен и се испапчува како инка напред, тешко ми е да дишам и движам, многу непријатно, ама не е болно.
Не знам што и е со муабетот.. ама има бебиња што во 38ма се раѓаат 4кг. Значи бебето воопшто не е дека е преголемо, таман си е со килажа, и плус не може да погоди точно дали е баш таа килажа… те молам немој да се стресираш, се си е океј. Без потреба ти направила да се осеќаш неубаво, ич да не се замараш колку си се здебелила, еве сум скоро 3 недели после пораѓај 15кг сум помалку, 10 одма на пораѓај симнав. Опушти се, за брзо ќе си се гушкате со бебка, ситно се брои.
Девојки јас само да ве информирам дека денес во Зегин има Блек фрајдеј јас си купив веледа масло за стрии беше со 25% попуст. Не знам точно на кои се производи има попуст ама проверете ако ви треба нешто сигурно има на сајтот нивни објавено.
Eve jas sum 29nedela 13kg sum do sega popravena. Nema merilo toa mislam so bebusot. Bebeto si zima onolku kolku mu e potrebno,se hrani dovolno,drugata kilaza ja nosi majkata. Sto mi kazuvale drugarki prvo ragjaat debelina pa bebe. I ruckaj si kolku ti se rucka.
Леле значи циркоз се некои лекари само да те испаничат. Мојов па вика јади ко ти се јаде непредвидлива е бременоста може понатаму само да повраќаш . И јас јадам многу на 1.5 ч ако не внесам ништо ми се лоши...
Сабајле се мерев прв пат по иницијална тежина, 11та недела сум 1 кило веќе сум качила кога ве читам вака до 36та којзнае што ќе биде со вагава а ми се јаде некако и мене јас па ич немам мачнини и повраќање ако сум уште прв триместар, вие што повраќате бар први три месеци сте во стагнација или минус