Јани е секој понеделник во амбуланта на трансфузиологија на клиника. Извади приоритетен упат прашај можеби може од Тетово од гинекологија сепак е клинички центар. Ако не во скопје некој ако може да завршиш работа ( јас со еден специјализант средив) за да не чекаш.
Незнам Јани работи со трудници има човекот познавање. Ти треба државно да можеш да средиш со фонд клексаните мн пари идат ако треба да ставаш подолго време.
Девојки незнам денеска што ми е влезено во глава, преплашена сум од прееклампсија. 21+4 сум и некако како да забележувам мал оток на прстите, забележав по прстените што ги носам
Ne si pravi stresovi bez pptreba. Dali meris pritisok? Jas bev so nenormalni otoci,nemozev da odam nemozam casa voda da si zemam. Sekoja prilika koga si doma kreni gi nozete. I sekako normalen e otokot vo bremenost.
Ама не е рано во 21ва недела отоци? Притисок ок ми е ,сега за сега. Од 130 погоре не оди. До скоро ми беше големиот 110,100... сега големиот 120,130
Јас имав премногу отоци. Од раце, нозе, прсти, лицето, и устата дури. Притисокот ми беше 140/90. Пиев метилдопа. И да имаш притисок, ќе го регулирате со докторот. Избегнувај солено и движи повеќе. На отоците можеш да ставаш ациди борици
Само пешачи колку можеш повеќе..јас испод 10000 чекори на ден не сум,не сум отекла нити еднаш до сега..мм ме зафркава вика се тркалаш не одиш хаха ама многу ми годи пешачењето
Јас бев цела бременост отечена ко квасец, немав преекламсија, притисокот дури низок ми беше. Е еве три недели уште малку како сум породена, полека почнувам да се издишувам.
Здраво девојки Скоро 26та недела сум и еве денес и вчера некои менструални болки во долен дел од матката ми се јавуваат, па се мислам овие се тие брексон хиксовите? Искуства?
Бракстон хикс ти е затегнување на мускулите на матката. Се чувствува како затврднување на стомакот,како да ти се згрчува. Не се болни, ама се мнооогу непријатни. Барем јас така ги доживував. Ужас Мене ми почнаа некаде од 5ти месец..
Менструални болки од почеток мислам сум имала од време на време, ама со магнезиум знаат да ми поминат. Овие бракстон хикс поизразено почнав да ги приметувам изминативе недели по тоа што ми се згрчува стомакот ама и како да губам воздух или ми е тешко да дишам тие секунди додека траат. Моментално сум 34+2
Od utre vleguvam vo 38 nedela, pijam dnevno 450mg magnesium, i uste nemam oseteni lazni kontrakcii. Da ne treba da prekinam so Mg si mislam da ne e zaradi nego, do koja nedela go pievte vie ili znaete do koga se pie?
Кога ќе дојде време за да излезе не магнезиум, што сакаш пи И контракции и болки ќе си имаш, ич без гајле уживај си сега
Јас сум како од Марс падната досега немам осетено никаква контракција. Откако влегов во деветти месец почнав да осеќам некои слаби грчења доле, па претпоставувам тоа е тоа. Магнезиум пијам еднаш дневно од 400 мг и тоа последниов месец. Претходно пиев само ако осетам потреба.
Ќе ги осетиш, ич да не се секираш. И 5000 грама испиј, тоа сестро кога ќе дојде ќе осетиш. Јас пиев два пати на ден, вечерта кога си легнав испив, за 4 ри саати бев на Гак, за некој саат после тоа се породив.
13 недела сум имам цело време големи болки во стомакот. Првин беше од циста сум имала на јајникот ај ок ставав утрогестан вагинално на следниот преглед рече дека се исуши цистата уште многу малку е останато како сенка и болките ми беа смирени еве два дена пак ме боли така ноќе се будам од болка. За магнезиум не ми спомна ни па јас прашав . Втора бременост ми е со првото не ме болеше вака...
Земи магнезиум, не штети посекако. Ако не ти се смирува и од магнезиум и убава положба, иди нека те видат. Можеш и еден туш, магнезиум и под кебе.