Среќа по лежење и го осетив и ми потпомина... можеби е од гасови ама често се случува затоа се загрижив.
Кој ви го прекина утрогестанот и кога? Матичната или некој друг доктор на клиника? Сега сум 29та недела, а следен преглед сум во 31ва , па незнам дали да прашувам следниот преглед до кога треба да ги ставам?
Дали знаете Но Спа во кои аптеки ги има? До сега ги земав од аптеката во Капитол, сега ги немало таму, па не знам каде да ги побарам на друго место. Во Зегин знам дека ги немаат
Мене во 30та, во Систина ми ги прекинаа, и на гак исто ми рече докторката одма да ги прекинам. Доволно било.
Јас примам циклогест од почеток на бременост, последната контрола пред две недели докторот прерачуна и кажа да примам до 33та недела а тоа е денес
Девојки да ве прашам вие што се понапред со бременоста. 18г.н сум ова ми е прва бременост овие неколку дена имам осетено на моменти како да ме боцнува нешто внатре во стомакот, па не знам дали е можно да е бебе, не знам како треба да осетам да знам дека е тоа. Не е болка никаква туку како да ме боцнува нешто кратко и толку. Знам дека е рано за да осетам удар па затоа не ми е јасно дали е можно да е од бебето ова шо го осеќам иако ми кажаа дека после 20 недела ќе почнам да го осеќам
Јас циклогест користев, а некое време и пролутекс поради крварење во 12та недела. Го прекинав пролутексот во 16та, а циклогестот во 18та - по препорака и од матичниот и од Трајковски
Јас во 16 исто осетив како шо читав овде како да ти пукаат балончиња внатре во стомакот, тоа беше можеби два пати и толку. Сега осеќам како да ме боцнува одвнатре. Одвај чекам да почам да го осеќам повеќе
Во секоја аптека може да ги нарачаат веледрогериски. Освен ако не се во дефектура. Јас последно во најблиската аптека ми ги нарачаа до пладнето стигнаа.
До 24та е нормално да не го осетиш, до 24та е нормално да го има и нема, исто и до 28ма, после 28ма почнува каратето така да не се секирај, ќе те решета кај и да е.
Дали негде сте виделе Еуцерин масло против стрии? Секаде каде што прашав нема на залиха.. И ако не, кое масло го препорачувате?
Devojki pijam magnezium citrat od 1000 i od deneska maticniot mi rece 2 naednas, se napov sabajle ama celo vreme membolit Dolniot del od stomakot mi se odit cesto vo wc, Bas bolkata e takva kako da imam proliv. Dali mislite deka mozebi e od magneziumot? Bev petokot na doktor dobro bese cerviksot 16 mm i dobro drzese serklazot se nadeva da ne e nesto loso