Магнезиум цитрат, знае да направи дијареа и болки баш како што пишуваш. Смени некој друг земи, иако е најдобар, знае да направи вакви маки. Јас исто имав и го сменив.
Jas ciklogest koristev I proluteks inekcii..od sam pocetok na bremenost. Mi gi prekinaa vo 12+2 kao nemalo potreba poveke..
Магнезиум цитрат е лаксатив. Прва улога и тоа е тоа затоа и има подобра апсорпција. Земи магнезиум глицинат замена и но спа 3* 1 тој е спазмолитик ќе ги опушти мазни мускули нема да имаш болки. Ама и тој прави дијареа така да тоа е. Внесувај течност повеќе.
Котларова ми рече до полни 36 да ставам ама пошто снемав на залиха ми даде зелено светло и на полни 35 да ги прекинам.
Weleda maslo protiv strii. Ekonomicno e, nitu edna stria nemam, vlezena sum vo 9 so golem stomak. Na nekoj ne mu se dopagja miris, mene mi e ok.
Од мг е. И мене ми беше така. Имаше денови кај што не пиев намерно и бев сосем во ред. Пробај смени го или намали со грамажата.
Фала ви девојки на одговорите Јас да прашам уште нешто, нормално ли е некогаш да се движењата на бебе баш болни, чувствувам мрдање и мислам ме заболува и напред и позади, немам ваква реакција на секое нејзино движење ама кога ја има ми е малку језиво и ме фаќа паника да не се некои болки за кои треба да реагирам Следен преглед ми е четврток, тогаш ќе сум 35+0
Другарка моја така ги чувствуваше движењата на бебето. По некој ден и се спушти долу. Баш мислам дека 35та недела беше.
Jas deka vcera kazav niso ne osekam nikakvi simptomi eve od denes pocnaa blagi menstrualni bolki vo dolniot del na stomakot, da ve prasam dali se normalni, i nekako ne go osekam mn mn bebus da se dviizi ovie denovi epten slabo
Моето е веќе со глава надолу а и со серклаж сум и еднорога матка, се надевам барем 37ма да стигнеме ама како треба да биде така, битно да е се добро на крај. Овие болки денес ги приметив на одредени нејзини движења, предходно не.
Јас и ти сме тука некаде со неделите 33+4 сум јас. И јас одвреме навреме чувствувам јака болка ама кратко трае и тоа најмногу на левата страна на стомакот. Ја прашав матичната,ми рече нормално било, бебето се вртело, ме удирало. Каде планираш да се пораѓаш, царски или природно ?
Кратко трае и кај мене ама е баш остра болка, се надевам не е ништо страшно, нека почека уште малку бебе. Инаку Систина, др.Панчевски ме води, он и серклажот ми го ставаше. Царски ќе бидам, мора така од повеќе причини..
Zdravo, dali moze nekoj da mi objasni poveke za testovite od krv sto se pravat i prakaat vo stranstvo za mozni anomalii na plodot? Mnogu odamna se porodiv so prvo, togas mislam deka samo priska se pravese. Fala
Има тема Пренатално неинванзивни тестови види тамуhttps://forum.femina.mk/threads/Неинвазивни-пренатални-тестови.23908/unread
Mi pomina devojki fala na gospod i fala na vas za podrskata, sigurna sum deka od magneziumot mi bese … e sega https://www.whattoexpect.com/pregnancy/preparing-for-baby/chinese-gender-predictor-chart/ videte ovie vie sto ne znaete pol mnogu interesno mi e bas na site sto probav pogoduvase ( od zena sto lezit 24h sto drugo moze da cekate so vakvi raboti ke se zanimavat vo 12 navecer haha )
Имам мака со несоница, а легнам да спијам нозете ми жената, желудникот ме убива тек 26 недела сум, како сте се справување со вакви симптоми?
Здраво идни мамички, сакам да Ве замолам доколку можете да одвоите од Вашето време за пополнување на анкета која ми е потребна за дипломско истражување. Анкетата гласи - Проценка на физичката активност за време на бременоста. Потребно е да кликнете на следниот линк https://forms.gle/JacrvBBX4CDqMiNfA и да почнете со пополнување. Ви бллагодарам многу