Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. Baby warrior

Baby warrior Истакнат член

Се зачлени на:
    27 декември 2023
    Пораки:
    769
    Допаѓања:
    1.257
    Според се што е наведено немаш ниедна активна инфекција освњн што нема испитување за херпес igm, на мојот торч се заедно 1 и 2 тип ама има igm i igg резултат, нека кажат и другиве девојки ќ, мојот е правен на клиника

На Bum му/ѝ се допаѓа ова.
  2. lozinka002

lozinka002 Активен член

Се зачлени на:
    31 октомври 2023
    Пораки:
    115
    Допаѓања:
    92
    Исто на клиника јавно здравје, правен во 12+4 недела
    Јас не ни приметив за таа отстапка, сабајле ке одам на инфектолог и ако не ке барам повторно да ме боцнат

На ваков резултат со igg не сте примале никаква терапија, така?

На Baby warrior му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Baby warrior

Се зачлени на:
    27 декември 2023
    Пораки:
    769
    Допаѓања:
    1.257
    Не не, igg си се антитела од стар допир со вирусот не би требало.

4. lozinka002

lozinka002 Активен член

Се зачлени на:
    31 октомври 2023
    Пораки:
    115
    Допаѓања:
    92
    Во ред, фала ти многу за одговорите :l:

На Bum и Baby warrior им се допаѓа ова.
  5. Baby warrior

Се зачлени на:
    27 декември 2023
    Пораки:
    769
    Допаѓања:
    1.257
    Баш пиши што ќе направиш, и мојот резултат за hsv беше пречуден ми најдоа igm без никаква индикација а igg 0, докторот од систина ми рече дека не можно е и дека не им е точен резултатот, имам пишувано и по други теми за ова бидејќи и мене ме испаничија ептен. До ден ден никаков симптом не се појави 8месеци поминаа. После тоа читав еден куп оримери кога има igm актив а igg 0 дека се работи за лабораториски отстапки и дека со овој вирус се случува. Мојот резултат конкретно беше мн малку над границата

На lozinka002 му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Bum

Bum Истакнат член

Се зачлени на:
    17 март 2022
    Пораки:
    204
    Допаѓања:
    138

Nemas...jas pravev pred dve nedeli vo avicena koga Mr izvadija od pamet..se sro e igg e prelezano I nema prostor za griza...taka barem mene mi kazaa

На lozinka002 и Baby warrior им се допаѓа ова.
  7. Bettina23

Bettina23 Истакнат член

Се зачлени на:
    28 ноември 2023
    Пораки:
    314
    Допаѓања:
    1.760
    Ништо страшно по мое,чим си го сеќаваш дека си мрда,може во тој момент си спиело и кај мене на последното ЦТГ спиеше,ми закажаа сабајле во 8 и неможевме да го разбудиме,утре пред да отидеш касни нешто благо би требало да се размрда..:)

На Karande и Baby warrior им се допаѓа ова.
  8. Autumn Love

Autumn Love Популарен член

Се зачлени на:
    3 декември 2020
    Пораки:
    2.129
    Допаѓања:
    5.662
    Не по два саати јадена, јадеш благо, кроасан нешто, кока кола земаш и правиш цтг. Јас таква грешка направив отидов после ручек, рачунам јадена сум, па таму го пратија мм кока кола и благо да ми донесе да се размрда бебе.

На Трагедијаупмм и Karande им се допаѓа ова.
  9. olly14

olly14 Истакнат член

Се зачлени на:
    19 јуни 2010
    Пораки:
    421
    Допаѓања:
    574
    После се што се случи пред 2 години, денес 4 дена пред добивање повторно добив позитивен тест, се уште бледа линија но позитивен :) за 2 недели би требало да закажам преглед претпоставувам, планирам доктор Симонида во Ремедика. Дали би ја препорачале за водење на бременост по претходно високоризична бременост?

На juice_, LiquidLuna, Dr.Zzz и 12 други им се допаѓа ова.
  10. Ladyme

Ladyme Истакнат член

Се зачлени на:
    8 август 2020
    Пораки:
    1.010
    Допаѓања:
    1.590
    И Симонида и Афродита одлични се двете. Нема да згрешиш.

На Iva.T и olly14 им се допаѓа ова.
  11. Feniksgirl

Feniksgirl Популарен член

Се зачлени на:
    27 јануари 2022
    Пораки:
    5.223
    Допаѓања:
    8.855
    Честитки, ти посакувам лесна и школска бременост.:l:

На ALISA0000, Bum и olly14 им се допаѓа ова.
  12. Hygge-girl

Hygge-girl Истакнат член

Се зачлени на:
    8 јули 2023
    Пораки:
    398
    Допаѓања:
    4.490
    Честитки!!! Ти посакувам лесна и шлолска бременост до крај. Мене Симонода ми ја води бременоста уште од 9та недела и немам доволно зборови да опишам колку сум презадоволна. Имам доста лошо минато, а и неколку компликации во текот на оваа бременост (сега сум 32 недела) и можам само да кажам дека докторите како неа кои се вистински професионалци во секој поглед се бројат на прсти. Пред се стручна, знае како со пациенти, посветена, предетална и најпозитивна. Се гледа и чувствува дека со љубов и се посветува на секоја трудница и искрено се радува на секое бебче и неговиот развој. Благодарение на нејзе и нејзината посветеност, се чувствувам сигурно и спокојно дека сум во правите раце, а тоа многу ми помага да се справувам со анкциозноста што си ја носам после се што преживеав. Познавам минимум 7-8 жени што воделе и водат бремености кај нејзе и од ниедна до сега немам слушнато лош збор или поинакво мислење од моето. Така што, моја топла препорака, навистина нема да згрешиш ако ја одбереш нејзе

На 5678m, Трагедијаупмм, olly14 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  13. Yowannty

Yowannty Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2012
    Пораки:
    11.094
    Допаѓања:
    179.264
    22ра. Бебето е многу активно. Толку многу што веќе не знам ни дали е нормално да е вака активно. Еднаш го осеќам во препон, друг пат во колк. Сега два дена како да ќе ми излезе низ вагина или анус. Буквално. :sweat: И претходните две ми беа многу активни, ама ова нема конкуренција.
    Не знам дали дека ми е трето па знам да препознаам веќе и како диши, или се умислувам и сум напната без потреба. Ама овој пат ми е навистина и доста поболно. Ме боли стомак ако ми е полна бешиката. Некогаш стварно ми е толку комфортно во кревет и трпам до последно. И осеќам дека стомак почнува да ме боли. Претходно сум немала проблем со тоа, особено што цел живот имам лоша навика со трпењето. Вчера изгледа и бебето имаше фатено лоша позиција, и така осеќав болка во едно место каде што ме притискаше, на вртење во кревет особено. Ова и од претходно ми е познато ама ми се случуваше доста подоцна, не вака рано.
    Следна недела сум на контрола и за скриен шеќер. Едвај чекам.

На LiquidLuna, Viktorijaaa5 и Bettina23 им се допаѓа ова.
  14. Vedraaa

Vedraaa Активен член

Се зачлени на:
    23 ноември 2024
    Пораки:
    12
    Допаѓања:
    46
    Здраво сакав да прашам дали некоја испитувала алергија на анестетици во бременост? јас сум алергична на аналгетици како кафетин,налгесин,и др па до сега не сум примала анестезија и самата помисла на тоа ме плаши па подобро е да испитам да бидам мирна за секој случај .Позз

15. Didi***

Didi*** Истакнат член

Се зачлени на:
    4 април 2020
    Пораки:
    134
    Допаѓања:
    1.988
    Др. Симонида дефинитивно. Имам две целосно водени бремености и породувања кај неа. За да си мирна, опуштена и во сигурни раце цела бременост, она е вистинскиот избор. Среќно и со лесно.

На olly14 му/ѝ се допаѓа ова.
  16. Mimics

Mimics Активен член

Се зачлени на:
    23 јуни 2022
    Пораки:
    40
    Допаѓања:
    31
    Ми открија уреоплазма во 20та недела :(, сигурно сум ја имала од старт пошто сега правев брисеви, прашањето ми е дали би можела да му направи оштетување на плодот а тоа да не е видливо на ехо, читам многу лоши работи дека прави проблем на мозокот и на респираторен систем на бебињата ;(;(;(;(

17. ForeverME

ForeverME Истакнат член

Се зачлени на:
    20 септември 2024
    Пораки:
    798
    Допаѓања:
    2.256
    Не,нема врска не е толку страшна.
    Ја имав јас со првата бременост,ставав вагинални едни жолти,и плус пиев терапија за неа

18. Viktorijaaa5

Viktorijaaa5 Форумски идол

Се зачлени на:
    26 октомври 2013
    Пораки:
    5.979
    Допаѓања:
    90.463
    @Yowannty ај ти дека имаш искуство кажи ми не добив некој одговор денес, осеќам како тегнење надолу накај вагина,на моменти повисоко како кај јајници на допир не боли ама штом се движам како да имам нешто тука и да турка тежи... претпоставувам главчето е ама првпат осеќам вака, и тоа чуство цела ден го имам, игнорирам да не мислам ама боли, карлица ли се шири што ли е не знам, ако и утре е така ќе прашам доктор.

@Hygge-girl ти си најблизу до мене со термин мислам, како се осеќаш, осеќаш ли некоја тежина повеќе од претходно?

Веќе сум 33+2 и искрено цела ден си правам филмови дека порано ќе се породам :worried:

19. Autumn Love

Autumn Love Популарен член

Се зачлени на:
    3 декември 2020
    Пораки:
    2.129
    Допаѓања:
    5.662
    @Viktorijaaa5 ќе ти споделам само мое искуство, не мора да значи дека и кај тебе ќе е случај. Околу 30 недела претходната бременост имав исто такво чувство на тегнење и влечење, излезе дека се скратило за 10мм грлото, па со терапија и мирување се врати. Секако ќе те види утре доктор ќе ти каже најубаво.

20. Viktorijaaa5

Viktorijaaa5 Форумски идол

Се зачлени на:
    26 октомври 2013
    Пораки:
    5.979
    Допаѓања:
    90.463
    Да ќе проверам и тоа сигурно ама пред не цел месец баш ми мереа беше 4.2 а стартно кога мереа на почеток 4.3 и докторката прокоментира супер е не мисли на тоа.
    Не знам...