Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. Flowerr12

Flowerr12 Активен член

Се зачлени на:
    8 октомври 2023
    Пораки:
    106
    Допаѓања:
    66
    Јас и ти изгледа ќе се погодиме во термин, кога ти е термин?

2. Flowerr12

Flowerr12 Активен член

Се зачлени на:
    8 октомври 2023
    Пораки:
    106
    Допаѓања:
    66
    Некоја да ми каже на вториов скрининг што се прави и како ве гледаа, вагинално или?

3. Bettina23

Bettina23 Истакнат член

Се зачлени на:
    28 ноември 2023
    Пораки:
    313
    Допаѓања:
    1.760
    Абдоминално ехо е на вториот скрининг,го мерат бебе,главче,меше,ножиња..срценце,се проверуваат..

На Flowerr12 му/ѝ се допаѓа ова.
  4. emal21

emal21 Истакнат член

Се зачлени на:
    18 август 2023
    Пораки:
    259
    Допаѓања:
    261
    Јас сум утре на втор скрининг и сум многу возбудена и исплашена во исто време :sweat:

5. Yowannty

Yowannty Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2012
    Пораки:
    11.089
    Допаѓања:
    179.230
    Чим не е болно не би требало да е нешто. Ако е одвреме навреме најверојатно е бебето. Нема веќе место и движењата се како тегнења и како да те притиска и турка. Кратко трае, ама сега се побудни не се толку успани па може да се случи да е почесто. И да е цело време може да е лоша позиција на рачиња/ножиња. Јави се на доктор ако не си мирна, ама не верувам дека е нешто. Ти си веќе во недели и кога грлото е нормално да почне да крати по малку. :)

На Viktorijaaa5 му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Yowannty

Yowannty Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2012
    Пораки:
    11.089
    Допаѓања:
    179.230
    Немам конкретен термин. По апликација и по мерки не се совпаѓа. Запишан ми е додуша во мајчината книшка, некој ден на почеток од Април, ама јас сум со историја и ќе одам на договорен царски порано, во зависност од матката и позицијата на бебето, се надевам дека барем ќе стасам до 9ти. :)
    Ама секако ќе сме генерација. :) Нека ти е со лесно. :)

На LiquidLuna и Flowerr12 им се допаѓа ова.
  7. Feniksgirl

Feniksgirl Популарен член

Се зачлени на:
    27 јануари 2022
    Пораки:
    5.212
    Допаѓања:
    8.835
    Ееее, од влез на 7ми у паника бев од предвремен пораѓај.. тежина колку сакаш тој период, поготово зашто бебе веќе почнува квалитетно да тежи. Од таа тежина, последици имам со кичмава после пораѓај. Не се секирај се е оке. Цервикс веќе не мерат. Последно ми измерија во 30та. Во 8ми веќе е нормално да почнува да се крати, во 34та 2ми беше, и на пораѓај бев со 2. Така да се што осеќаш е најнормално, ја не можев да одам од болка доле некад. И тоа се проверено и се супер, едноставно тежината на бебето си го прави своето, плус и зависи со што си игра во моментот хаххаха.

На Elliana и Viktorijaaa5 им се допаѓа ова.
  8. Hygge-girl

Hygge-girl Истакнат член

Се зачлени на:
    8 јули 2023
    Пораки:
    398
    Допаѓања:
    4.490
    Јас имав такво чувство минатата недела. Тегнење во комбинација со некои mild менструални болки и болки во грбот. Ќе ме фати 10-15мин, па ќе ме пушти и така неколку пати. Ептен се испаничив да не се вистински контракции, ама среќа помина. Баш имав и преглед после некој ден, се си беше океј. Грлото не ми е мрднатo. A и Котларова ми кажа дека веќе е нормално полека да се скратува како се зголемува матката, дека било како балон кога дуваш. Ми кажа кога и да чувствувам некоја нелагодност и како менструални болки одма да се напијам Но Спа и магнезиум. Да не си била нешто поактивна деновиве, со повеќе стоење?

На Viktorijaaa5 му/ѝ се допаѓа ова.
  9. lozinka002

lozinka002 Активен член

Се зачлени на:
    31 октомври 2023
    Пораки:
    115
    Допаѓања:
    92
    Сабајлево прво отидов во јавно задравје да прашам зошто не е испитано igm на hsv, рекоа немале реагенси, а тогаш никој ништо не ми кажа.
    Од тука отидов на инфектолог ми ги прочита и он резултатите рече дека се е во ред и дека немам потреба од hsv да правам за igm.
    Ниту на инфектологија немаа реагенси за igm инаку и таму ќе ми испитаа за помирна да ми била психата, докторите ми рекоа ако сакам залудно да си фрлам пари да си испитам приватно.
    Одлучив дека ќе ги послушам и се надевам дека нема да погрешам.

На Baby warrior и Bum им се допаѓа ова.
  10. Viktorijaaa5

Viktorijaaa5 Форумски идол

Се зачлени на:
    26 октомври 2013
    Пораки:
    5.978
    Допаѓања:
    90.448
    Фала девојки што пишавте, не сакам да паничам ама само тука ми се мислите |( имам супер бременост до сега без болки и нешто компликации и сеа оваа ми е првпат така да се осеќам ама пак и се ближам кон крај.
    Бебе е активно мрда посебно синоќа т. е навечер ептен :inlove: ама оваа со болкава ме излудува, во текот на денот сигурно ќе одам да ме видат на ехо ако е докторката слободна па ќе видам што ќе каже. Немам зголемен исцедок, недајбоже крв и некако си се тешам сама дека бебето е лошо наместено:)
    Ве читам сите и знам дека сте кажувале за болки и нелагодности овој период.

На Hygge-girl му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Flowerr12

Flowerr12 Активен член

Се зачлени на:
    8 октомври 2023
    Пораки:
    106
    Допаѓања:
    66
    Јас сум до 5ти април, ти посакувам се најдобро да помине!❤️

12. Baby warrior

Baby warrior Истакнат член

Се зачлени на:
    27 декември 2023
    Пораки:
    767
    Допаѓања:
    1.252
    Цела недела (11та сум ) имам како пецкања во градите и минатата бременост имав некое вакво чувство ама понатака во 4ти месец на крај веќе, буквално како каналчињата внатре да се рашируваат, му се случува на некој нешто слично? Не е алармантно ама онака ме интересира :D

13. Feniksgirl

Feniksgirl Популарен член

Се зачлени на:
    27 јануари 2022
    Пораки:
    5.212
    Допаѓања:
    8.835
    Мене цело прво тромесечие, па и тоа ми беше чудно, пред да добијам гради мене не ме болат, пред да забрменам ме утепаа од болење, и оп трудна. И од 16та почна колострум да ми тече.

На Трагедијаупмм и Baby warrior им се допаѓа ова.
  14. Konstrakta

Konstrakta Истакнат член

Се зачлени на:
    17 април 2022
    Пораки:
    2.267
    Допаѓања:
    3.163
    Завчера те помислив, ама не знаев во која група да те тагнам да прашам како си и до каде си. Ете дури денес те прочитав. Да ти е со лесно, се да биде во ред, од срце посакувам.
    Не можам да замислам што ти проаѓа низ глава, страв, паника, после се што помина. Стискам палци за тебе <3
    Котларова е одлична, ме водеше со првото бебе. Исто би ти ја препорачала Гордана од Систина, вистина е по груба, но е многу реална и стручна. Мене она ме изгура со високоризична бременост.

На olly14 му/ѝ се допаѓа ова.
  15. snowwhite.24

snowwhite.24 Истакнат член

Се зачлени на:
    31 декември 2023
    Пораки:
    986
    Допаѓања:
    608
    Колку време после царски може да се отиде на преглед кај матичен?

16. Cvekence_4ever

Cvekence_4ever Истакнат член

Се зачлени на:
    21 ноември 2020
    Пораки:
    22
    Допаѓања:
    15
    Zdravo idni mamicki,imam ostanato 11 kleksani od 0,4ml koi gi prodavam bidejki ne mi se potrebni so dobar rok a kupeni na privatno. Ako nekoja ima potreba da kupi…

17. gwenst

gwenst Истакнат член

Се зачлени на:
    26 февруари 2015
    Пораки:
    934
    Допаѓања:
    956
    По 1 месец

На snowwhite.24 му/ѝ се допаѓа ова.
  18. Trudnica

Trudnica Активен член

Се зачлени на:
    21 февруари 2023
    Пораки:
    90
    Допаѓања:
    41
    Каква козметика купивте за новороденче, и што треба од шампон,купка,масло,крем каков, павловичева.. ? Сакав да купам бекутан сенситив,но во аптека ме предомислија и ништо не земав :D

19. Autumn Love

Autumn Love Популарен член

Се зачлени на:
    3 декември 2020
    Пораки:
    2.129
    Допаѓања:
    5.662
    Јас за првото од раѓање користев Лавера - шампон, крема за пеленска регија, крема за тело и лице, ги има(ше) во Белина. Сега периодов користам на Мустела, дека ги немаа на залиха последно и таа купката ми мириса на тешка хемија.
    Здравје Боже планирам и за второто истата бидејќи ни се покажа одлично, особено кремот за пеленска регија, па макар и од странство ги набавила :).

На Trudnica му/ѝ се допаѓа ова.
  20. u_prolazu

u_prolazu Истакнат член

Се зачлени на:
    19 февруари 2023
    Пораки:
    64
    Допаѓања:
    141
    Apotekarive se stanati bezobrazni i biznis orijentirani.
    Koga spomnav deka sakam
    bekutan me naprai na nesovesna majka, so hemija planiram da banjam bebe
    Pak si zemav bekutan, a mi nudese mustela i weleda.
    Nema da zgresis sto i da zemes. Ako bude ponezno ke smenis i tolku.

На Arnella и Trudnica им се допаѓа ова.