Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. BellaBibi

BellaBibi Популарен член

Се зачлени на:
    15 јануари 2021
    Пораки:
    6.228
    Допаѓања:
    19.509
    Имаш и за лице мустела. И за пеленска ако има потреба ставај. Јас прекинав да и ставам по доста читање и совети.

На Ladyme и QweenSM им се допаѓа ова.
  2. QweenSM

QweenSM Форумски идол

Се зачлени на:
    18 декември 2013
    Пораки:
    5.031
    Допаѓања:
    33.952
    Дааа знам, малку нејасно се изразив. Го користиш за принцезата? Од која козметика си задоволна?

3. Joraa

Joraa Истакнат член

Се зачлени на:
    17 декември 2021
    Пораки:
    788
    Допаѓања:
    1.015
    Devojki pomognete mi so nekoja slika kade da e stavam pernicata pod gaz za cerviksot ?

4. Kala22

Kala22 Популарен член

Се зачлени на:
    19 април 2014
    Пораки:
    927
    Допаѓања:
    1.185
    Точно под карлицата треба да ти дојде перницата за убаво да ти го крене задникот нагоре во вис како не би се правело притисок на цервискот. Мора вака да лежиш само?

5. BellaBibi

BellaBibi Популарен член

Се зачлени на:
    15 јануари 2021
    Пораки:
    6.228
    Допаѓања:
    19.509
    Мустела користам и супер и одговара. Купка/шампон, лосион и крема за лице.
    Кога се нафрла со бебешките акни, кои патем се нормални, педијтар ми кажа да земам Биодерма, јас со цел непамет одма се залетав земав. Ама на Мустела си останавме. Мм користи маслената купка, лосионот двајцата мачкаме на лице :rofl: .

На Лалина му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Joraa

Joraa Истакнат член

Се зачлени на:
    17 декември 2021
    Пораки:
    788
    Допаѓања:
    1.015
    Od deneska mi rece doktorot deka moram, funeling imam golem pa vikat da se nadevame so toa da se kacit pogore bebka, amaan stignav do 28 nedela barem uste malku da izdrza ;(

7. Kala22

Kala22 Популарен член

Се зачлени на:
    19 април 2014
    Пораки:
    927
    Допаѓања:
    1.185
    Во тој случај мирувај обавезно најмногу што можеш иако знам дека си со детенце. Станувај само за до вц и брзинско туширање/бањање. Инекции за зреење ти дадоа?

8. Joraa

Joraa Истакнат член

Се зачлени на:
    17 декември 2021
    Пораки:
    788
    Допаѓања:
    1.015
    Ne uste sega mi bese 16 mm pa mi rekoa za 2 nedeli pak na kontrola ako mi se skratil poveke togas ke mi davaat. Ti primase?

9. NewMember23

NewMember23 Истакнат член

Се зачлени на:
    11 септември 2021
    Пораки:
    104
    Допаѓања:
    208
    Еве на нас што ни ставаа павловичева и бекутан ни се распадна кожата. Требаше мустела да искочи од 20 евра шише за да се оправат сите уништени бекутански генерации. :D
    На секое бебе од различен производ може да му се изиритира кожата, еве на пример кога се породив со првото бекутанот топ и се погоди, а од мустелата и не бев нешто задоволна.

На ALISA0000, emche05, u_prolazu и 3 други им се допаѓа ова.
  10. thinkerbell

thinkerbell Популарен член

Се зачлени на:
    20 ноември 2010
    Пораки:
    2.070
    Допаѓања:
    12.084
    Овие грчевиве како менструални болки се лажните контракции? Со првото не ми текнува да имав.
    Колку често да ги очекувам? Од пред некој ден ми почнаа, по неколку пати во денот. Еве и сега додека лежам ме фаќа само како грч во јајници и поминува. И така неколку пати. И како тежина, укоченост осеќам.
    Магнезиум пијам од 800 мг од старт, иако ама баш ништо подобро не осеќам од него.
    Многу малку ми фали на дежурен да одам.

11. Ladyme

Ladyme Истакнат член

Се зачлени на:
    8 август 2020
    Пораки:
    997
    Допаѓања:
    1.573
    Не ни се распадна кожата.. Имаме жени од 29 години што имаат рак. Имаме жени со многу хормонални проблеми. Жени што неможат или едвај носат едно дете на свет. На 10 жени една дои. Итн. Тоа се 80-90 генераци. За помали да не зборам.
    Не сме и ние како што треба растени во развој на пластиката. Така да сега на пазарот све се дозволува да влезе и све може да се регистрира со мито и корупција. Бекутан сирупите за деца содржат аспартам забранет во европска унија.. Соджат титан диоксид исто забранет во евопска унија. Тоа што останало за ѓубре кај нас да се истоши. Како воздухот што им е гајле што го дишиме. Да не живееме во заблуди. Може секој што сака да користи ама резултати се појавуват после подолг период како Јонсон јонсон пудрата за деца во САД.

На redmama, LiquidLuna, lala15 и 6 други им се допаѓа ова.
  12. lozinka002

lozinka002 Активен член

Се зачлени на:
    31 октомври 2023
    Пораки:
    115
    Допаѓања:
    92

Точно, не ни се распаднала кожата.

Пред 30 години мајка ми немала волку достапни информации и едукации како јас во денешно време.

Благодарение на денешново
    време/невреме кај што се гледа само профит и бизнис на секоја предна страна да пишува дека производот е наменет за бебиња, а кога ќе прочиташ детален состав сфаќаш дека е се освен не за бебе.

Многу хемија, многу канцерогени состојки.

Па од тука свеста проработува, се едуцираме и напредуваме, се трудиме да избереме што подобар производ не само козметика, тука спаѓаат и храна, средства за чистење, детергенти за перење, шминка, облека итн.

Ова е мое мислење и став, не осудувам ниту една мајка што ќе израсне бебе со бекутан, павловичева и слично.

Секој со свој избор, само нека се живи и здрави сите :)

На LiquidLuna, hristinan12, lala15 и 5 други им се допаѓа ова.
  13. BellaBibi

BellaBibi Популарен член

Се зачлени на:
    15 јануари 2021
    Пораки:
    6.228
    Допаѓања:
    19.509
    Да пробаш потопол туш?
    Лажните стегаат само, кај мене и со слаба болка беа . Баре така кажа др на преглед.

14. BellaBibi

BellaBibi Популарен член

Се зачлени на:
    15 јануари 2021
    Пораки:
    6.228
    Допаѓања:
    19.509
    Далеку од тоа дека ни се распаднала кожата, ама бебешка козметика не треба да пече на очи.
    Кога една од главните директори во Алаклоид, што е во секторот на Бекутан, кажува дека ни во лудило на свое дете не би користела Бекутан, би размислила зошто е тоа така. Имам и блиски, кои работат во секторот на производство на Бекутан, па имам повеќе информации. Го нема тој, што го имал тој рецепт од порано.
    Друга работа е дека Бекутанот кога ние сме се растеле и тој од сега, не е истиот.
    И факт е дека секое бебе или човек, немаме иста кожа, ама во 21 век, 2024 година, имаме избор на достапни информации и широк избор на козметика, далеку хемиски подобра од Бекутанот.

На LiquidLuna, Bejb15, Viktorijaaa5 и 3 други им се допаѓа ова.
  15. Kala22

Kala22 Популарен член

Се зачлени на:
    19 април 2014
    Пораки:
    927
    Допаѓања:
    1.185
    Не, докторот сметаше дека нема потреба. 35та сум сега, се надевам барем 36-37 да стигнеме.

На Marsi* му/ѝ се допаѓа ова.
  16. Yowannty

Yowannty Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2012
    Пораки:
    11.088
    Допаѓања:
    179.221
    Со трето сум трудна, павличева не сум стаила и не планирам да стаам на мене, а не пак на дете.
    Мустелата исто нема сјајна формула за бебе, не значи дека ако е скапо е добро. За бебе се знае. Што по природно тоа подобро. И тоа па ретко. Кожата и така им е кадифена, нема потреба од шлакање креми на секое да им се затнуваат сите пори. Козметиката не мора апсолутно да кошта многу.
    Нас ни се погоди Веледа. Ама никогаш не ги шлакав цело време.
    Син ми пројави лишајчиња, а откако се преселивме и на ќерка ми кожата и се пресуши и во нозете беше како подникната. Тогаш користев биодерма. Ама тоа е медицинска козметика слично како и мустелата и се користи кога се има реална потреба од неа. Оваа зима топ им е кожата, пак се вратив на природно и тоа еднаш неделно ги хидрирам само. Избор на пазарот има доволно. Ако не се погоди првата ќе се погоди некоја друга.

На Viktorijaaa5, lozinka002, gwenst и 2 други им се допаѓа ова.
  17. NewMember23

Се зачлени на:
    11 септември 2021
    Пораки:
    104
    Допаѓања:
    208
    Апсолутно не можете да знаете дали од мустелата ќе имаат децата проблеми како неплодност и слично, исто како што не сте сигурни околу бекутанот дека е страшен. Кога веќе постои толкав страв дека нешто, секако можете да си правите сами креми по дома од различни природни состојки и да ги мачкате бебињата со нив. Ако гледаме така на работите, се е хемија. И бекутан и мустела, и павловичева. Подобра од полоша хемија нема. :)
    А тоа дека прават маркетинг на скапи производи, особено за бебе, за кое се знае дека од уста ќе одвоиш за да купиш "најдобро" е ужасно. Исто е и со адаптираните млека.

На koritsaki и emche05 им се допаѓа ова.
  18. NewMember23

Се зачлени на:
    11 септември 2021
    Пораки:
    104
    Допаѓања:
    208
    Знам и еден куп луѓе кои фамилијарно пазат, купуваат само био производи, не пијат, не пушат, па за жал добиле некоја болест или починале на млада возраст.

19. BellaBibi

BellaBibi Популарен член

Се зачлени на:
    15 јануари 2021
    Пораки:
    6.228
    Допаѓања:
    19.509
    Адаптирано кога сум била бебе, мајка ми добивала на рецепта од аптека. Бесплатно!
    А сега…

На emche05 му/ѝ се допаѓа ова.
  20. Bubicaljubica

Bubicaljubica Истакнат член

Се зачлени на:
    29 јануари 2024
    Пораки:
    279
    Допаѓања:
    381
    Funeling ukazuva na infekcija. Jas imav vo 26nedela. Imav enterokoka vo mokraca. Piev antibiotik i za edna nedela se povlece. Brisevi urinolultura imas praveno? Ako nemas napravi si. A sto se odnesuva do lezenjeto so potkrenata karlica isyoto mi go preporacaa, kao smalen ceviks,placenta 6mm od cerviks. Lezev dve nedeli no ne so pernica pod gaz,zasto realno ne e vozmozno ni pa izdrzlivo. Lezev na strana so trudnickata pernica. Po dve nedeli mi rekoa kontrola cerviks se zgolemil isto i placentata de potkrenala. Ne se plasi jas imam i lakuni na cela postelka,imav slab dotok na pap vrvka,no so redovni kontroli se se sredi. Sega veke ne lezam po 15min vo denot kratka prosetka. Doma gledam da lezam da sedam da ne sum mnogu na noze zosto kaj mene e epten nisko dole postaveno. Eve me 30nedela veke. Smireno i se ke bide dobro