Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. lozinka002

lozinka002 Активен член

Се зачлени на:
    31 октомври 2023
    Пораки:
    115
    Допаѓања:
    92
    Да не се разбереме погрешно, на никој начин не форсираме ние скапа козметика, на сите треба да се чита состав да не се верува само на маркетинг.

Во дм има козметика алверде за бебиња со супер состав а толку пристапна цена.
    Сепак за сечиј џеп има решение, се само хемија не.

Да не навлагаме длабоко во темава, ама се дур ние подржуваме,купуваме продукти со лош состав и квалитет производителите ќе си работат под полна пареа и се повеќе ќе се шират а ние ќе тонеме и ќе се труеме.

Затоа не треба да сме незаинтересирани со “што ми е гајле, што ми фали,живи и здрави сме”
    Од нас зависи светов, од нас зависи дали ќе го бојкотираме тој црн пазар или ќе го подржуваме, ние треба глас и свест да кренеме.

На LiquidLuna, lala15, Yowannty и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  2. Yowannty

Yowannty Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2012
    Пораки:
    11.086
    Допаѓања:
    179.204
    Ох боже.
    Апсолутно можеш да знаеш какви последици може да има од подолго изложување на нафтени деривати. И кога постојат благи формули кои што се достапни за секој џеб, зошто побогу да изложиш новороденче кое вчера очи прв пат отворило, на јаки и агресивни креми? Ради терање езгии на форум? На кого тераш инат на сопственото дете? Слободно. Секој со своите избори, ама не го наметнувај тоа како паметно, оти не е.

Секој секаде денеска ќе се обиде да ти продаде нешто. Никој не вели дека ти мора слепо да го следиш. Имаш интернет информирај се па донеси информирана одлука. Апсолутно не мораш да го купиш најскапото, ако постојат соодветни поефтини варијанти, а постојат, ама ти се фаќаш само за скапите да се докажуваш.

За адаптираното се сложувам. Го форсираат и каде треба и не треба. Секоја може да дои ако се потруди. Ама во мк доилките немаат доволно поддршка во процесот, така што не се за обвинување оние кои не успеваат.

На LiquidLuna, lackygirl, Ladyme и 4 други им се допаѓа ова.
  3. QweenSM

QweenSM Форумски идол

Се зачлени на:
    18 декември 2013
    Пораки:
    5.031
    Допаѓања:
    33.952
    Секоја мајка си одлучува за нејзиното дете што козметика ќе си користи и ние не сме тука никој и ништо да осудуваме или да му наметнуваме ставови со тоа ,,нас што ни беше” .
    Може ништо не ни било, ама тогаш немало ни многу избор што да се користи.

Сосема е во ред што и да одлучиш да користиш за своето дете, па дали е бекутан, дали мустела, небитно. Сѐ е хемија, тоа е факт, ама оставете ги мајките сами да си видат и да си одлучат што е најдобро за своето дете, без разлика колку е лоша/добра козметиката што одлучиле да ја купат.

На TeodoraMJ, BellaBibi и lozinka002 им се допаѓа ова.
  4. NewMember23

NewMember23 Истакнат член

Се зачлени на:
    11 септември 2021
    Пораки:
    103
    Допаѓања:
    207
    Јас не наметнав бекутан на ниедна додека повеќето ја нападнавте таа горе што земала бекутан.
    Апсолутно е индивидуално која што ќе користи за сопственото дете, па и да е тоа сапун од стокомак.
    И доколку не може од какви и да е причини, па макар и лични да дои, сметам дека адаптираните млека треба да бидат подостапни, а вака испаѓаат како казнена камата за недоење. :)

На SanelaS му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Лалина

Лалина Истакнат член

Се зачлени на:
    21 јануари 2024
    Пораки:
    414
    Допаѓања:
    680
    Чекајте сега, јас перам со Бекутан течен детергент 3 години, мислев дека е најубав за бебе и детенце, а и ни се погоди, не му ја иритира кожичката што му е многу осетлива на детенцето. Сега пак ќе купував нова тура, да менувам? Па со што да перам бебешки? Или друго е бекутан за перење, друго е директно на тело мачкање? Што да правам за детергент? Омекнувач секако не користам за бебешки и детски алишта.

6. NewMember23

NewMember23 Истакнат член

Се зачлени на:
    11 септември 2021
    Пораки:
    103
    Допаѓања:
    207
    Ѕ
    Тука ако ги слушаш со магарешко млеко ќе те натераат да переш. :D

На Anyshka, TeodoraMJ, Iva.T и 2 други им се допаѓа ова.
  7. QweenSM

QweenSM Форумски идол

Се зачлени на:
    18 декември 2013
    Пораки:
    5.031
    Допаѓања:
    33.952
    Па што има врска ако е Бекутан прашокот, штом му одговара на детенцето и не му ствара иритација, не го менувај мајка. Сепак 3 години не е мал период, да имало некој проблем до сега ќе покажело.
    Уживај си. :hug:

На sencuk, TeodoraMJ, Лалина и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  8. medena147

medena147 Популарен член

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    1.216
    Допаѓања:
    1.749
    Јас ќе ви кажам за бекутан шампонот,на малата со ништо некои флеки со шампонот одма излегуваат,па сега видете колку е јак за толку мали бебиња.
    Пробајте ќе видете.

9. Autumn Love

Autumn Love Популарен член

Се зачлени на:
    3 декември 2020
    Пораки:
    2.129
    Допаѓања:
    5.661
    Од каде најскапо?
    Линијата што јас ја користам е поефтина од многу тука споменувани како најдобри, а има прекрасен состав. Ама не фрлаат пари кај нас по педијатри за реклами па затоа скоро никој не ја знае, во Германија беа дури и поефтини, како наш Бекутан. Еве и Алверде козметика ја споменаа погоре. И Хипп имаат некои производи со добар состав, скроз пристапни за секој.
    Едино што треба да одвоиш во случајов е време да прочиташ и прогуглаш состојки, не е како од време на мајка ми кога освен Косили друг шампон немало.
    Ич да не го мењаш мајка, само екстра плакнења, испира вода тоа.

На Yowannty и Лалина им се допаѓа ова.
  10. Bubicaljubica

Bubicaljubica Истакнат член

Се зачлени на:
    29 јануари 2024
    Пораки:
    279
    Допаѓања:
    381
    Jas mislam so sto i da peres nema vrska. E sega nie sto sme si uceni da stavime poveke detergent i omeknuvac za da ni mirisaat alistata toa e druga rabota. Drugarka moja bas sega ja prasav so sto perese koga i se rodija decata vika so ariel. Omeknuvac koj imav pa eve gi nisto ne im e. Taka da se sto e umereno e ok.

11. lala15

lala15 Истакнат член

Се зачлени на:
    20 август 2014
    Пораки:
    205
    Допаѓања:
    265
    Извини ама мислењево според мене не ти држи воопшто вода, како велиш дека не можеме да бидеме сигурни дека бекутанот е страшен кога секој може да ги прочита состојките и да ги изгугла и да види дека пола од нив се забранети во ЕУ, јака хемија, канцерогени супстанци итн. Точно, се е хемија, ама има разлика од хемија до хемија, впрочем и како што велиш правењето на домашни, природно креми е хемија, оти мора да се изврши некој хемиски процес и реакција помеѓу состојките за да се создаде таа крема. ;)

12. JasBee11

JasBee11 Активен член

Се зачлени на:
    25 јули 2024
    Пораки:
    95
    Допаѓања:
    136
    Јас користев на Еуцерин масло за капење и крема за тело. За пеленска регија користев една оригинал павловичева, од ДМ ја земав, на неа стои баш Павловичева. Кога веќе беше поголемо дете користев и Бекутан производи, беа сосема во ред.

На Trudnica му/ѝ се допаѓа ова.
  13. lackygirl

lackygirl Форумски идол

Се зачлени на:
    24 септември 2010
    Пораки:
    6.916
    Допаѓања:
    23.882
    Најактивна е темава, да прашам (за другарка) не планирам 3то да раѓам :D. И крварат непцата, околу 16та недела е, дали смее оваа маст да ја користи?
    Screenshot_20241205_133850.jpg

14. JasBee11

JasBee11 Активен член

Се зачлени на:
    25 јули 2024
    Пораки:
    95
    Допаѓања:
    136
    Да секако, ова е паста за заби конкретно за осетливи непца.

На lackygirl му/ѝ се допаѓа ова.
  15. lackygirl

lackygirl Форумски идол

Се зачлени на:
    24 септември 2010
    Пораки:
    6.916
    Допаѓања:
    23.882
    Да паста, а маст можи некоја да се користи, јас милам дека имав користено гингивал Ц.

16. Bettina23

Bettina23 Истакнат член

Се зачлени на:
    28 ноември 2023
    Пораки:
    313
    Допаѓања:
    1.760
    Девојки ве читам и ме замисливте,јас не сум толку упатена или како да кажам во тој поглед.За првото дете користев Бекутан,а еве сега тука се изначитав лоши работи за него,користев и Веледа крем ама никако не и одговараше.Кажете ми како се Хип,Нивеа,Виолета?Ги купив сега за второто,уште не сум породена,не знам како ќе реагира но чисто информативно што мислите за тие фирми?

17. Butterfly009

Butterfly009 Истакнат член

Се зачлени на:
    3 јануари 2022
    Пораки:
    160
    Допаѓања:
    63
    Девојки да ве прашам моментално сум 24 + недели од предходната недела почнав да чувствувам како удари околу дијафрагмата 1 до 2 пати дневно кои буквално се забележуваат дали е нормално?

18. senza.parole

senza.parole Форумски идол

Се зачлени на:
    22 септември 2010
    Пораки:
    3.822
    Допаѓања:
    24.100
    Ова не е маст, ова е паста за заби.
    Слободно нека ја користи, ја користев и јас во бременоста, од стоматолог совет ова.
    Инаку, реално најзадоволна за крварењето бев од Меридол Parodont Expert.

На lackygirl му/ѝ се допаѓа ова.
  19. Miy3

Miy3 Истакнат член

Се зачлени на:
    3 јануари 2022
    Пораки:
    347
    Допаѓања:
    183
    Eve i jas da se vmesam vo temata za kozmetika. Iznakupiv kup maramici, kremi, mleko .. od bekutan. Babicata mi kaza niso od ova da ne koristam bidejki bebeskata koza e preosetliva. Samo voda mi kaza. Pa vikam a gazeto kako da mu go brisam, jas mislev maramici. Taa mi preporaca edni kako pamucinja za brisenje od dm, se topat vo voda mu go brises gazeto i frlas. Kremi mleka, nikako vika na bebeska koza. Sega sum celosno zbuneta no ete kupiv takvi pamucni kako krpcinja. Dodeka da mu padne papoceto i banjanje si tie t.e brisenje.
    Vo vrska so pampers mi kaza na hipp samo, jas imav kupeno na babylove, mi kaza od tie mn bebinja se isfrlale (ne znaci deka i moeto de ama koga taka kaza veke i toa otide u kanta) i zemav na hipp.
    Sega me interesira so ke kaze za sampon, posle poragaj ke vidam haha niso ne me cudi i da kaze samo so obicna voda.

На Trudnica, Butterfly3001 и lozinka002 им се допаѓа ова.
  20. BellaBibi

BellaBibi Популарен член

Се зачлени на:
    15 јануари 2021
    Пораки:
    6.226
    Допаѓања:
    19.499
    Твоето може на хип да се исфрли, а тие од бејбилов да се единствени што ќе одговараат.
    Не брзај, зимај од се мали пакувања и види што ќе му одговара на ТВОЕТО бебе.

На TeodoraMJ, lackygirl и Ladyme им се допаѓа ова.