Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. Miy3

Miy3 Истакнат член

Се зачлени на:
    3 јануари 2022
    Пораки:
    347
    Допаѓања:
    183
    E so se de tolku navredi od toa moeto so pisav, pa mi go potenciras so golemi bukvi :D. Pa moe ke si bide kako i tvoeto so si e tvoe haha sekoj si kazuvam svoe mislenje pa si kazav i jas. Hipp i babylove se ista cena kaj nas i ova ne go pisav so namera da gi potcenuvam babylove ako na toa te asocira komentarov.

2. snowqueen

snowqueen Истакнат член

Се зачлени на:
    5 февруари 2022
    Пораки:
    736
    Допаѓања:
    932
    Mene patronaznata mi kaza koga ke se iskaka bebe nikako so vlazni maramici znaci so niedni odma u wc na cesma da ja mijam so topla voda I sea ja na sekoe ke idam vo wc pa da nastine bebe pa i vo sred nokj pospana ne odam si brisam so vlazni

На BellaBibi му/ѝ се допаѓа ова.
  3. BellaBibi

BellaBibi Популарен член

Се зачлени на:
    15 јануари 2021
    Пораки:
    6.226
    Допаѓања:
    19.499
    Извини, а каде прочита навреда?
    Препрочитав 3 пати, навреда не видов. Она што го пишав и ти потенцирав, е дека ќе си гледаш според тоа што одговара на твоето бебе, а не од еден друг што ќе каже, да фрлаш тоа што си купила. Не дека си потценила нешто, туку дека ти кажале дека бебиња се исфрлале и ти веднаш мислиш дека и твоето би се исфрлало, а може па само тие да одговараат.
    Ако ова ти е навреда…

На ray111, Didi***, LiquidLuna и 4 други им се допаѓа ова.
  4. Autumn Love

Autumn Love Популарен член

Се зачлени на:
    3 декември 2020
    Пораки:
    2.129
    Допаѓања:
    5.661
    IMG_8880.jpeg
    IMG_8881.jpeg

На JasBee11, snowqueen и Miy3 им се допаѓа ова.
  5. BellaBibi

BellaBibi Популарен член

Се зачлени на:
    15 јануари 2021
    Пораки:
    6.226
    Допаѓања:
    19.499
    На Ladyme и Autumn Love им се допаѓа ова.
  6. Ladyme

Ladyme Истакнат член

Се зачлени на:
    8 август 2020
    Пораки:
    993
    Допаѓања:
    1.550
    Мислам дека лошо те разбрала баш супер совет и даде, да проба со бејби лов може нема да се исфрли бебето. Да не купува големи пакувања од старт.

На Didi***, lackygirl и BellaBibi им се допаѓа ова.
  7. BellaBibi

BellaBibi Популарен член

Се зачлени на:
    15 јануари 2021
    Пораки:
    6.226
    Допаѓања:
    19.499
    Тоа и ми беше муабетот. Дадов совет како направив, за да си увиди сама што ќе му одговара на бебе.

На lackygirl му/ѝ се допаѓа ова.
  8. Yowannty

Yowannty Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2012
    Пораки:
    11.086
    Допаѓања:
    179.204
    Еве ти пишале веќе. Нема целосно еколошки детергент. Така што користи што ти одговара и само екстра плакни на почеток особено. Без омекнувач. Ако сушиш во сушара пак, секако алиштенцата ќе се меки.

Се многу фино ти кажала обично сите гледаат да наметнат некој производ. Освен за пелените. Не можеш однапред да знаеш кои ќе се погодат. Јас лично за првото дете користев пелени за повеќекратна употреба на почеток. Ама не се погодија воопшто, многу пропуштаа и видов не видов, сменив на овие за еднократна употреба и бејби лав им одговараа на двајцата.
    А за бањање на почеток и само со вода да бањаш нема да згрешиш. Бебињата не се валкаат, не се потат, не мирисаат лошо, не е дека им треба трзање од нечистотии. Дури и нај природната козметика да ја користиш што помалку тоа подобро.
    Не ја разбра Биби. Да не избрзуваш околу пелените оти не знаеш кои ќе одговараат. :)

На LiquidLuna, Лалина, BellaBibi и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  9. QweenSM

QweenSM Форумски идол

Се зачлени на:
    18 декември 2013
    Пораки:
    5.031
    Допаѓања:
    33.952
    Жени, некоја од вас комуницира ли со @beachedd ?
    Знам требаше скоро да се породи, а последните пораки и се за дали можат да и го избришат профилот.

Женче, ако си тука, пиши барем дали се породи и дали сте добро со бебче, те мислам одамна.

На JasBee11 му/ѝ се допаѓа ова.
  10. snowqueen

snowqueen Истакнат член

Се зачлени на:
    5 февруари 2022
    Пораки:
    736
    Допаѓања:
    932
  11. Joraa

Joraa Истакнат член

Се зачлени на:
    17 декември 2021
    Пораки:
    788
    Допаѓања:
    1.015
    jas i vo prethodna bremenost i vo ova na 17 nedela mi se pojavi golem slag zaedno so funeling, piev 7 dena sumamed slagot mi se povlece ama funelingot mi stoit i togas i sega… nekako sum po opustena ovoj pat deka istovo skros mi bese i vo prva bremenost ama isterav do 38 nedela i togas ne se otvarav zavrsiv carski :sweat:,,,,ama pusti strav i sega. Bitno stignav na 28 nedela sega sum na kontrola pak za 2 nedeli veke ke sum
    30 i valjda ke mi davat i inekciite za zreenje

12. Erika.greeneyes

Erika.greeneyes Популарен член

Се зачлени на:
    10 декември 2016
    Пораки:
    4.325
    Допаѓања:
    7.954
    Мајки случајно ве зачитав за козметиката.
    Еве јас со мое искуство. За пеленска регија толку креми пробав баш тие фалените, веледа, фризидерм, судокрем ако е црвена после какање од овие сите немаше подобрување и уште повеќе ја осипаат. А бекутан со портокаловото капаче само таа и одговара и тоа случајно пробав од Ремедика ми имаа дадено кога се породив. Од едно мачкање имаше подобрување.
    За бањање користев веледа кога се роди, за мачкање ја мачкав кога како по телото. Кожата толку сува и стана и почна да се лупи и се појави атопичен. И тогаш какви не креми пробав од био дерма , уријаж, ла рош, еуцерин па се до мустела. И само мустела и одговора.
    За бањање био дерма.
    Ако не ја намачкам ден два од мустелата многу сува и е кожата и пак и се прават кругови. Секој ден ја мачкам по еднаш. Ете тоа е нашето искуство. Баш малата моја е со осетлива кожа. А само оваа комбинација и одговара.

На BellaBibi и Лалина им се допаѓа ова.
  13. Erika.greeneyes

Се зачлени на:
    10 декември 2016
    Пораки:
    4.325
    Допаѓања:
    7.954
    И мојата е скоро 2 и пол години со осетлива кожа е. Јас користам течен детергент фрош бејби.

На Лалина му/ѝ се допаѓа ова.
  14. Erika.greeneyes

Се зачлени на:
    10 декември 2016
    Пораки:
    4.325
    Допаѓања:
    7.954
    Јас од многу одамна ја користам пастава и во бременост ја користев. Само не оваа туку таа што пишува на неа ultra clean. Во бременост ми потече едно непце а и ми крвареа па си одев на прегледи таму докторката дренажа ми правеше. И мислам дека мачкав гингивал дома.

На lackygirl му/ѝ се допаѓа ова.
  15. ForeverME

ForeverME Истакнат член

Се зачлени на:
    20 септември 2024
    Пораки:
    798
    Допаѓања:
    2.256
    Кога се роди синко,зедов цела колекција бекутан. Го избањав еднаш и го фрлив во канта. Катастрофа од производ... пече на очите,се уби од плачење..потоа го бањав само со тоа едно сапунче на кое има детенце во дрвена кофа како се бања (ако ви текнува) од 20 денари. Сега го бањам и масирам со производите на Џонсон. Ок ми се. Поготово виолетовата колекција,не жолтата.

На snowqueen и BellaBibi им се допаѓа ова.
  16. snowqueen

snowqueen Истакнат член

Се зачлени на:
    5 февруари 2022
    Пораки:
    736
    Допаѓања:
    932
    Abe najubavo samo za banjanje nekoja kupka ete gi falat mustela weleda eucerin...sekoj so svoj izbor...posle toa nema potreba od mackanje mali se za kozmetika ako se iskaka ke go izbriseme I tolku... kremi losioni za telo tek posle 3,4 godini epten ako ima alergija nesto medicinski ke se tretira...moe mislenje

На mariz и ForeverME им се допаѓа ова.
  17. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.456
    Допаѓања:
    76.612
    Па и не е нешто поскапа Мустелата од Бекутанот, гледајќи ја како се троши. 750мл е шишето на Мустела и на акција и за околу 800ден се наоѓа. Бекутанот е многу течен, пече и на очи. Бебе ми е 4м и користам од старт Мустела, а има уште доста во шишето (а и јас чат-пат си ја користам). Иначе можеш баш сигурна да бидеш што му ставаш на бебе, има состав секоја купка :) Ако нешто не знаеш во составот што значи (зошто се во шифри) можеш да прогуглаш или да прашаш. Порано, сега незнам... имаше на форумов @Biodevojka која точно ќе ти кажеше што е безбедно за бебешка кожа, што не е..

Едит: малку прочепкав, има апликација INCI beauty со која може да скенирате креми, купки и ви кажува каква е кремата... прочитав Бекутан имало 0 оцена :D Сега ја симнав јас и ќе скенирам по дома што имам. Имам Бекутан производи (подароци).

Последна измена: 5 декември 2024
    На ray111 и NewMember23 им се допаѓа ова.
  18. ForeverME

ForeverME Истакнат член

Се зачлени на:
    20 септември 2024
    Пораки:
    798
    Допаѓања:
    2.256
    Абе за второво ќе си купам Еуцерин,јас не знам што е добро и какви состојки имаат во нив...затоа сега кога ве читам ме фати страв да не му ставам нешто штетно...ама мислам дека Еуцеринот е добар

На snowqueen му/ѝ се допаѓа ова.
  19. snowqueen

snowqueen Истакнат член

Се зачлени на:
    5 февруари 2022
    Пораки:
    736
    Допаѓања:
    932
    Jas za prethodnoto dete se iznacitav za becutan na internet deka ne cini i si vikam super ne kupuvam toa...I posle za mekici mi donele cela kolekcija kupki 3,4 losioni kremi peskiri becutan I si vikam belja rabota...

На mariz му/ѝ се допаѓа ова.
  20. baguf4e

baguf4e Популарен член

Се зачлени на:
    17 мај 2010
    Пораки:
    3.783
    Допаѓања:
    8.958
    Баш ги проверував некои бејбилав бебешки производи со апликацијава inci beauty и сите беа со прекрасен состав и висок score, а цените повеќе од пристапни за секоја мајка. Мислам и поевтини од бекутан. Дури и маслово за трудници на истиот бренд е со одличен состав, го користам негде од 6 месец и немам ниту една, а некои 150-60 денари е.
    За сите мајки и жени, inci е бесплатна апликација, само има кратки реклами. Се скенира баркодот и ви излегува скоринг за производот по состојка. Мене многу ми се наоѓа кога купувам и за себе, а и сега за бебуш кога земав.

На ray111, Trudnica, lala15 и 4 други им се допаѓа ова.