Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.455
    Допаѓања:
    76.608
    Сега разгледував, има и листа со сите да видиш кое каква оцена има. Ме запрепасти сега Бекутан сензитив
    Screenshot_20241205_232606_INCI Beauty.jpg
    (а во Веро на промоција една го испофали, како Мустела било). А Бејбилов и јас се изненадив, висока оцена, океј состав.. Џонсон исто лоши оцени...

На baguf4e му/ѝ се допаѓа ова.
  2. ForeverME

ForeverME Истакнат член

Се зачлени на:
    20 септември 2024
    Пораки:
    798
    Допаѓања:
    2.256
    Ај провери за Еуцерин ако не ти е тешко,јас не можам да се снајдам...
    Арно сум го фрлила бекутанот,Џонсон од сега почнав да го користам,3 години е малото..вајда може сега да се користи..

3. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.455
    Допаѓања:
    76.608
    Има посебни за бебе Еуцирин? Пишав Eucirin baby, ова ми даде
    Screenshot_20241205_233752_INCI Beauty.jpg

Оди во Search
    Screenshot_20241205_234058_INCI Beauty.jpg
    и таму можеш све да пребараш. Џонсон баш лоши оцени има.. Јас едно време се тоа користев за големиве. Големи пакувања, на пумпа практично и не скапи... Ама на големиот главата многу почна чудно тешко да му мириса и сменив..

На ForeverME и Ladyme им се допаѓа ова.
  4. Merten

Merten Истакнат член

Се зачлени на:
    31 мај 2020
    Пораки:
    606
    Допаѓања:
    973
    Зедов за мене Био Оил масло, се имам досега намачкано 5-6 пати на стомаков (11та недела сум) и сега на него прочитав да се користи од втор триместар.. :( многу ми е шубе, пази се од едно, пази се од друго и на ова налетав..

5. Orchidea

Orchidea Популарен член

Се зачлени на:
    22 мај 2017
    Пораки:
    1.265
    Допаѓања:
    2.557
    Потврдувам за babylove маслото. Преубаво мириса, а и малку се троши. 37 полни недели, немам воопшто стрии.

На baguf4e и BellaBibi им се допаѓа ова.
  6. ForeverME

ForeverME Истакнат член

Се зачлени на:
    20 септември 2024
    Пораки:
    798
    Допаѓања:
    2.256
    Сега проверив,Еуцеринот има полоши оцени од Џонсон,Weleda најдобра

На Ladyme му/ѝ се допаѓа ова.
  7. Noemi

Noemi Популарен член

Се зачлени на:
    7 април 2010
    Пораки:
    2.306
    Допаѓања:
    8.727
    Кога сме кај babylove, кремата за гради е единствено нешто што ми го смирува чешањето, а е по смешна цена во споредба со другите. Смее да се користи и при доење.
    babylove-mama-brustwarzensalbe.png

На ray111 му/ѝ се допаѓа ова.
  8. thinkerbell

thinkerbell Популарен член

Се зачлени на:
    20 ноември 2010
    Пораки:
    2.070
    Допаѓања:
    12.083
    @Noemi дали ти имаше пишувано за единечна перница за трудници или како и да се вика? Каде можам да најдам? Не сакам од тие огромните цела спална да ми ја фатат.
    Не можам да издржам веќе од колковиве во спиење, ми се плачеше ноќеска.

Едит.
    Вакво нешто ли е?
    Screenshot_20241206_072958_Chrome.jpg

На Noemi му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Iva.T

Iva.T Популарен член

Се зачлени на:
    8 ноември 2011
    Пораки:
    661
    Допаѓања:
    1.254
    Веќе 10тина дена сум настината. Многу кашлам, кивам, затната сум. За кашлицата не ми дадоа ништо (ако знаете што можам да земам, помагајте) и веќе дури стомакот ме заболува кога кашлам.
    Но, ме мачи и тоа што немам апетит воопшто. Јадам само доручек сабајле на работа, после тоа дома ништо не можам ниту со сила. Кога останав бремена имав 55кг, пред две недели се мерев во 12та недела имав 57кг. Сабајле пред работа се измерив пак сум вратена на 55кг. ;(
    Била ли некоја во иста ситуација да нема апетит воопшто? Како се справивте со тоа?

10. Autumn05

Autumn05 Активен член

Се зачлени на:
    3 ноември 2024
    Пораки:
    25
    Допаѓања:
    10
    Здраво девојки, дали можеби знаете до колку работи амбулантата Пролече? Конкретно урино култура треба да испитам, исто дали знаете дали мора да биде наутро или може и после работа да однесам примерок за испитување? Им ѕвонам и на ниеден број не се јавува никој :|

11. Iva.T

Iva.T Популарен член

Се зачлени на:
    8 ноември 2011
    Пораки:
    661
    Допаѓања:
    1.254
    Јас прашував минатата недела.
    До 11ч се носат примероци

12. Autumn05

Autumn05 Активен член

Се зачлени на:
    3 ноември 2024
    Пораки:
    25
    Допаѓања:
    10
    Ох значи ништо од денес... ти благодарам :l: дали можеби знаеш дали работат во сабота?

13. Iva.T

Iva.T Популарен член

Се зачлени на:
    8 ноември 2011
    Пораки:
    661
    Допаѓања:
    1.254
    Не знам за сабота, претпоставувам дека не, но сепак нека каже некој ако знае сигурно.
    Ако имаш опција пред работа да ги оставиш (јас околу 07:30ч ги оставив, така да можно е и од 7ч да отвораат) или друг да ги остави место тебе.

14. donna.pair23

donna.pair23 Активен член

Се зачлени на:
    30 септември 2023
    Пораки:
    19
    Допаѓања:
    22
    Вчера бев на трансфузиологија за крвна група да испитам, и ми рекоа резултат утре после 5ч. Дали јас нешто грешно сум разбрала или издаваат резултати и попладне после 17ч?

15. Arnella

Arnella Активен член

Се зачлени на:
    15 декември 2023
    Пораки:
    126
    Допаѓања:
    72
    Toa si vo pravo jas so bekutan ja banjam i posle banjanje ja mackam so jekoderm drugo nisto ne koristime

16. Bubicaljubica

Bubicaljubica Истакнат член

Се зачлени на:
    29 јануари 2024
    Пораки:
    275
    Допаѓања:
    375
    Neznam iskreno do koga rabotat. No zosto bas vo prolece? Mozes vo bilo koja labarotorija,sekako ja plakjas privatno urinokulturata. Jas odam vo synlab i e 390den. Min 2h da zadrzis mokraca i najdocna 2 casa da ja odneses.

17. emal21

emal21 Истакнат член

Се зачлени на:
    18 август 2023
    Пораки:
    259
    Допаѓања:
    261
    Не си грешка,до 20h работат за издавање резултати,јас мојот резултат го земав накај 19 после работа.

На donna.pair23 му/ѝ се допаѓа ова.
  18. Em4e711

Em4e711 Популарен член

Се зачлени на:
    11 август 2010
    Пораки:
    632
    Допаѓања:
    387
    Женски кажете лек за неиздржлива главоболка. 20та недела сум, ме боли грбот, рамената, ама болката во вратот и во главата е неиздржлива. Посебно попладне, вака веќе 4 ден. Парацетомолот не ми помага, ми оди да си ја треснам главата од ѕид

19. Bejb15

Bejb15 Популарен член

Се зачлени на:
    28 октомври 2016
    Пораки:
    1.549
    Допаѓања:
    1.269
    Ovaa ja imam jas super e

На thinkerbell му/ѝ се допаѓа ова.
  20. lackygirl

lackygirl Форумски идол

Се зачлени на:
    24 септември 2010
    Пораки:
    6.914
    Допаѓања:
    23.875
    Се најдов денес во темава па ќе искоментирам, нема никава навреда во постот, баш убаво ти кажа, на твоето можи едни пелени да му одговараат, а од тие истите на друго осип да му направат.
    Јас на почетокот користев Бејби лав па супер му беа, ќе си купуваш по 1 паковање, ако не одговараат тие, ќе пробаш други.. Потоа ги пробав Био Биа од Стокомак, ем евтини ем му се погодија на моето па еве уште ги користам нив, 16 месеци е.

Друго, на првото дете му беше кожата атопична, па еве 6 год е, за него користам Биодерма маслена купка, со неа цел го капам, а малото од ко е родено со Веледа го капам, користев и крем од веледа за пеленска регија, него Веледа му одговара и не ја менувам. Досега не појави ич сува кожа. А големиот ако еднаш го искапам со нешто друго (косили, бекутан) одма му се прават егземи. Сите се различни.