Сега разгледував, има и листа со сите да видиш кое каква оцена има. Ме запрепасти сега Бекутан сензитив Спојлер: Скрин (а во Веро на промоција една го испофали, како Мустела било). А Бејбилов и јас се изненадив, висока оцена, океј состав.. Џонсон исто лоши оцени...
Ај провери за Еуцерин ако не ти е тешко,јас не можам да се снајдам... Арно сум го фрлила бекутанот,Џонсон од сега почнав да го користам,3 години е малото..вајда може сега да се користи..
Има посебни за бебе Еуцирин? Пишав Eucirin baby, ова ми даде Спојлер: Еуцирин Оди во Search Спојлер: Search и таму можеш све да пребараш. Џонсон баш лоши оцени има.. Јас едно време се тоа користев за големиве. Големи пакувања, на пумпа практично и не скапи... Ама на големиот главата многу почна чудно тешко да му мириса и сменив..
Зедов за мене Био Оил масло, се имам досега намачкано 5-6 пати на стомаков (11та недела сум) и сега на него прочитав да се користи од втор триместар.. многу ми е шубе, пази се од едно, пази се од друго и на ова налетав..
Потврдувам за babylove маслото. Преубаво мириса, а и малку се троши. 37 полни недели, немам воопшто стрии.
Кога сме кај babylove, кремата за гради е единствено нешто што ми го смирува чешањето, а е по смешна цена во споредба со другите. Смее да се користи и при доење.
@Noemi дали ти имаше пишувано за единечна перница за трудници или како и да се вика? Каде можам да најдам? Не сакам од тие огромните цела спална да ми ја фатат. Не можам да издржам веќе од колковиве во спиење, ми се плачеше ноќеска. Едит. Вакво нешто ли е?
Веќе 10тина дена сум настината. Многу кашлам, кивам, затната сум. За кашлицата не ми дадоа ништо (ако знаете што можам да земам, помагајте) и веќе дури стомакот ме заболува кога кашлам. Но, ме мачи и тоа што немам апетит воопшто. Јадам само доручек сабајле на работа, после тоа дома ништо не можам ниту со сила. Кога останав бремена имав 55кг, пред две недели се мерев во 12та недела имав 57кг. Сабајле пред работа се измерив пак сум вратена на 55кг. Била ли некоја во иста ситуација да нема апетит воопшто? Како се справивте со тоа?
Здраво девојки, дали можеби знаете до колку работи амбулантата Пролече? Конкретно урино култура треба да испитам, исто дали знаете дали мора да биде наутро или може и после работа да однесам примерок за испитување? Им ѕвонам и на ниеден број не се јавува никој
Не знам за сабота, претпоставувам дека не, но сепак нека каже некој ако знае сигурно. Ако имаш опција пред работа да ги оставиш (јас околу 07:30ч ги оставив, така да можно е и од 7ч да отвораат) или друг да ги остави место тебе.
Вчера бев на трансфузиологија за крвна група да испитам, и ми рекоа резултат утре после 5ч. Дали јас нешто грешно сум разбрала или издаваат резултати и попладне после 17ч?
Toa si vo pravo jas so bekutan ja banjam i posle banjanje ja mackam so jekoderm drugo nisto ne koristime
Neznam iskreno do koga rabotat. No zosto bas vo prolece? Mozes vo bilo koja labarotorija,sekako ja plakjas privatno urinokulturata. Jas odam vo synlab i e 390den. Min 2h da zadrzis mokraca i najdocna 2 casa da ja odneses.
Женски кажете лек за неиздржлива главоболка. 20та недела сум, ме боли грбот, рамената, ама болката во вратот и во главата е неиздржлива. Посебно попладне, вака веќе 4 ден. Парацетомолот не ми помага, ми оди да си ја треснам главата од ѕид
Се најдов денес во темава па ќе искоментирам, нема никава навреда во постот, баш убаво ти кажа, на твоето можи едни пелени да му одговараат, а од тие истите на друго осип да му направат. Јас на почетокот користев Бејби лав па супер му беа, ќе си купуваш по 1 паковање, ако не одговараат тие, ќе пробаш други.. Потоа ги пробав Био Биа од Стокомак, ем евтини ем му се погодија на моето па еве уште ги користам нив, 16 месеци е. Друго, на првото дете му беше кожата атопична, па еве 6 год е, за него користам Биодерма маслена купка, со неа цел го капам, а малото од ко е родено со Веледа го капам, користев и крем од веледа за пеленска регија, него Веледа му одговара и не ја менувам. Досега не појави ич сува кожа. А големиот ако еднаш го искапам со нешто друго (косили, бекутан) одма му се прават егземи. Сите се различни.