wow, значи до мојата матична е проблемот. исто 4-5 пати до сега правев во авицена и си плаќав, за крвна слика не плаќав ама за урино култура ми рече не оди на упат тоа. Ќе и нагласам нареден пат
Да, овде во Кавадарци 250ден ми ја наплаќаат приватните лаб. Само во болницата ми е бесплатно ако испитувам кс.
Уринарен статус и кс не се наплаќа за трудници со шифра за бременост, а уринокултура секаде се наплаќа и е околу 400 ден. Пролече, клиника со упат е нешто ситно помалку од 100 ден мислам. А ова во другиве градови што ви наплаќаат, освен ако на упатот нема нагласено бременост, лабаво си крадат.
И во пролече е валда како ќе ти се погоди, пред неколку саати однесов за урино култура со упат и не ми наплатија ни денар.
Нешто може е сменето, 6 години не сум однела ништо таму. Секогаш е па немаме реагенси, па не се готови резултатите, де бе па каде ти се брза...
Секогаш е нагласено бременост, и сега, и пред 6 години исто беше, си наплаќаат. Затоа кој сака бесплатно оди во болницата.
Во авицена крвна слика и уринарен статус со упат од матичен не се наплаќа за трудници, ама уринокултура си платив околу 450 денари така нешто.