Zatoa velam,sami sme si krivi za se. Si vikas ajde, samo neka bide dobro ama ima navistina semejstva sto nemaat finansii za sekoe odenje na pregled, plus samo vitaminite kolku se skapi. A vo mesecot moras da gi kupis. Neznam navistina sto da kazam, bas zborev so zolvami preeska na tema za doktorive demek bile utepani so plati ona pa gi zali. Ic ne gi zalam ama ic. Od toa mito i toa naplakjanje DOBAR DEN e veke ne se trpi. I za da stignam kaj nekoj izvikan doktor treba da baram lugje pa da me primi,AMA ti vika moras da pocastis nesto. Haos neznam veke sega se iznervirav go preteraa. Koga ke vlez vo ordinacija koga ke vidam yoa viskinja toa bonbonieri mislis si velgol vo prodavnica za alkohol. Sramota.
Jas bi ti rekla Tot hema ampuli da si zemes. Odma go krevaat zelezoto vo kombinacija so b12. Mene mi padna iato taka i samo taka mi se kaci.
Не знам, еве ја во прилог крвната слика, искрено не разбирам што е слободно железо :/ Прв пат имам проблем на крвна слика…
Само метил б 12 од 1000ка земи и вит ц 1000ка со продолжено ослободување. Ќе бидеш супер е слободно железо ама слабо се врзува
Нормално е да паѓа вака хемоглобинот во тие недели веќе. Прегнатолот ти е сосема доволен. Железото е скроз ок, така да доволно е само прегнатол. Повеќе удри на телешко, спанаќ и ќе видиш подобрување.
женски ке ве замолам да ми кажете какво лепче смеам да јадам , испитував шекер па испадна дека ми е покачен. не знам некако без леб не ми оди цело време гладна сум.
Тонус или оној германскиот црн (не ми текнува како се вика). Тие два се со сигурно низок гликемиски индекс. Има и еден на Жито лукс Дија леб, ама не знам од искуства каков е.
Вие како пациенти сами носите за да ги подмитувате докторите да ви обрнат внимание и да ви исполнуваат музички желби, никој не ве тера да носите, ама така е научено цело општество со врски, мито и корупција, затоа нема никогаш да не биде.
Да, супер е докторката, достапна во секое време. Природно ме породи. Здравје, и второто кај нејзе планирам.
Ne nosime vie Jas licno na nikoj nisto ne sum dala,no za da se porodam vo drzavna bolnica kaj eden doktor mi vika 300e.... Zosto? Ne mu gi ponudiv tarifa mu bilo. Sam gi bara. Epa izvini
Седиментацијата ми е многу висока, ама сега што пребарав на темата кај многу е така во бременост. Сестрава кај матичната налесно и е комплетна крвна слика да даде па ти чуди се.