Девојчиња јас сепак примив зреење за белите дробови на бебче. По првата доза немаше некои изразени промени во движење, но по втората приметив баш разлика ја нема подолго а кога ќе се движи се е тоа нежно скоро неприметно. Знам дека е нормално ми напоменаа и сум читала но колку дена би било вака, зошто не можам а да не се грижам. Има ли некој од скоро што примил и да сподели?
Zdravo. Nova sum i ova mi e prva bremenost. Mi docnese ciklusot a dobiv malku bleda krv a potoa kafen iscedok. Otidov na ginekolog i mi potvrdi bremenost 5-6 nedela nemase seuste srceva reakcija po dve nedeli imase. Site nedeli dosega od pocetokot plodot mi e vo taman so nedelite otkako imav posledna menstruacija. Malku glupa ke izgledam so prasanjeto ama deka citam mozi da imas menstruacija a da si bremena? Vo mojo slucaj ako bev bremena vo menstruacija sledniot mesec dobiv pak kako so kazav pogore kafen iscedok vo toj slucaj valjda doktorkata ke utvrdese poveke nedeli bremenost (pr8-9) ili kako ke se znaese toa?Mi stvara nervoza ova prasanje pa zatoa sakam da mi go objasni nekoja. Fala mnogu odnapred
Исто и јас, после еден ден од втората доза осетив промени, значи цел ден никакво движење немаше. Иако ми кажаа 100 пати дека ќе се поспани, јас пак цел ден се туфкав Џабе да ти кажам не се секирај, ти ќе се секираш два дена, ама после ќе се врати активност, а нормално е, сите ми каажаа и докторот и сестрите што ме боцкаа
Многу трудници имаат бледо розев/кафеав исцедок во прво тромесечие. И јас имав во предходната бременост, но не станува за менструација. Кај мене имаше полип, кај некој е реакција на промената на хормоните што настануваат, кај некој е хематом..Може еднаш само да се појави и толку, таман си се неделите верувам
p.s mi docnese prethodnata menstruacija ama naprajv testoj negativni bev kaj ginekologot rece od stres e nema bremenost po tri dena mi dojde i otkako mi zavrsi po pet dena pak bev kaj ginekologot rece nema bremenost. Bremenost posle eden mesec ja utvrdi koga dobiv rozev pa kafen iscedok.
После првата доза си реков леле супер си се движи, и цтг ми направија другиот ден дека бев за втората доза и беше супер, ама еве од вчера слабо и стварно колку и да знам и ми кажаа не ми оди да не се грижам, се разбудив во 4 плачејќи нешто сонував Нека почне да движи за да ми дојде барем душава на место. Знаеш дека е за нивно добро и пак некако ти е на мисла и грижа.
После колку време отиде на доктор ти? Јас овие два три дена осеќам така по неколку пати на ден и кога сум одморена па се замислив малку. Мада имав малку стрес предходниве денови па си мислам да не е од тоа…
Исто, исто. После прва доза размрдан стомак, после втора доза размрдан стомак и јас викам, ништо не влијае на движеењето кај мене, кога после еден ден штама, мир, немаше никакво движење, не кока кола, чоколади, галење, се пробав Ама ќе почне, кај мене мислам веќе третиот ден почна по малку, сега се вративме веќе на најјако
Секоја чест на тие што породувањето ви започнало дома природно..јас изгледа ќе ја немам таа среќа,а толку сакав,имав надеж,ајде викаат второ по лесно,по рано..ама ништо од тоа кај мене.ужасно се осеќам,пак ќе мора изгледа со провокации и со едната нога во сала.Пак и воа дете ќе го раѓам 3 дена психички паднав последниве денови тоа страшно..никаков симптом за пораѓај,што среќа ќе имав
Не повраќам ама сред ноќ се будам со киселини без разлика кога имам последно јадено и што. Ама ужасни киселини до грло, горат. Прв триместар немав проблем, сеа ќе да е од притисокот врз желудникот. Станувам седам исправено, пијам кисела вода, евентуално рупурут и после саат може презаспивам. Јас сум 2 недели понапред од тебе ама баш 28ма ми почна сагата
Исто и јас, прв и втор триместар ништо. Како влегов во 28ма почна, еве од утре 36та и не се прекинати. Навечер особено се изразени. Од време на време знам да истурам црева. Пред некој ден од сон скокнав, мислев толку ќе се угушам, како оган да ми блуеше од хранопроводот. Што и да јадам исто е. Само кисела вода малку ме спасува. Мислам дека до крај ќе си ги трпиме.
За оние со скратено грло - до која недела ви го мереа грлото? Докторот што ќе ме пораѓа ми кажа дека после 30та веќе не ми мери грло, само можело проблем да се направи со сондата… сите скоро ме советуваат повеќе да не ми се мери (33та недела сум)… ама матичнава за да била сигурна дека е во ред уште ме вика на контроли за мерење… Сега при крај на неделава сум пак на контрола и мерење… до кога ќе ми мери, од совети што слушам веќе и страв ми е да ме мери.. пред неколку дена ми беше 2.1, 2.2… Фала ви
А зошто не пробаш од дома сите финти за провокација? Јас со првото се исфорсирав со чистење, така почна болката ) Земи светни го домот, трчај по скали хахаха, па нешто гледав на тикток една нога горе на тротоар, друга доле и така пешачи Па имам читано и за масло да пиеш, што знам, пробај свашта за да не ти е мисла How much castor oil should I take for labour? Studies on castor oil for labour induction usually involve taking a one-time dose of 60 millilitres (ml) – about 4 tablespoons – at 40 or 41 weeks of pregnancy. The castor oil is mixed with another liquid such as juice to cover up the sour taste. It is recommended to take castor oil on an empty stomach.
Mene doktorkata mi rece sega vo vtornik deka ke me bocka za zreenje... Ke bidam 30+4. I dali sami si gi kupivte inekciite zaso drugarka sama si gi kupi i edvaj gi najde,duri vo Prilep.
Знам дека е до 30та ако е ризична бременост после само мирување и од 36+ се оди за да те проверуваат дали си отворена како е поставено бебето дали имаш индикација за царски Појас за бремени носиш???
Не не, прв пат слушам за појасот, ниту докториве не ми кажале… само си мирувам и чекам 36та дури и инекција за зреење ми кажаа дека не треба и матичната и тој што ќе ме пораѓа… ако се кратело под 2 тогаш се примало. Отварање нема, си стои затворено… и надоле е со главчето спремно за природно раѓање… и секогаш е за 1 недела плус па претпоставувам и затоа докториве се така лабави и никако да сум се врзувала за кревет, слободно да сум се раздвижувала ама јас од страв повеќе лежам
Пробувам се што ќе видам прочитам на 4ти спрата сум во зградава без лифт цел ден скали качувам,испод 10000 чекори на ден не сум,пред два дена цел стан го исчистив,не вц,од кујната се извадив пребришав и вратив,чај од лист од малина пијам,ананас јадам,чучњеви правам,во топла када вчера и тоа пробав..нејќе да попушти и нејќенити чепот не ми е паднат,а за 3 дена полни 40 недели..бебе весело размрдано,а јас психички од ден на ден се полошо..можеби премногу очекував,се трудев и како гледам резултат од ништо само се разочарувам .
Јас со ниска постелка носам појас мирување ферона пијам многу движење и седење не. Грлото најкратко досега ми било 2.5 ама се зголемува секој преглед е различно.
Од 30та веќе не ми мереа. Ви 34та мораа зашто бев во болница и ми беше 2. Во 8ми е нормално да се крати, и убаво зашто вече се спрема за пораѓај полека телото.