Jas sum so mn niska postelka, ama jas imam i mnogu lakuni ama sega za sega sum pokriena so terapija, i e ok. Mnogu mi e tesko ako se razdvizam poveke od 15min,mislam deka ke mi izleze bebevo,znaci kako imam vrekja cemento vrzano za stomak. Neznam dali e normalna taa tezina sega vo 30nedela.
Lele jas pa se gledam vo stomakov i vikam kolku mi e mal kako za 30nedela. Zeni vo 5ti mesec imaat volkav stomak. Vikam so ke rodam jas gluvce Ama mi tezi i karlicno e postaveno od sam pocetok mozebi i zatoa.
Моето беше карлично, со газето доле, мислам дека се распаѓав од тежина и дека секој момент ќе излезе, плус имав pelvic pain многу често што дополнително ме болеше. Мал стомак не е индикација дека мало бебе носиш, секое тело е различно, и јас не бев нешто огромна во стомакот па 4кг бебе родив.
Јас во Систина ги примив, бидејќи таму ја водам бременоста. Не сум сигурна како оди ако матичен ти ги става или на државно.
Само дома се движам јас… не искачам нигде освен лекар и не седам ни за јадење, се ми е во лежење ферона пијам и циклогест 2х1 Која недела си ти?
Не се секирај за ова, мојот стомак е исто прилично мал и спуштен, а сум 36та недела. На пример, мене сега ми е како на една моја другарка што и беше во 25та недела. А бебето ми го мереа крупно скоро 3кг пред една недела, плус е височко со долги нозе.
Во врска со грлото, идната недела сум на контрола, 31ва недела ќе бидам. Незнам дали да си побарам да ми го измере докторката грлото или нема потреба? Треба ли овој период да почнува да се крати или рано е? Последен пат ми е мерено на вториот скрининг.
Не, веќе треба да се крати. Ако имаш желба побарај, иначе нема да ти го измерат, веќе во 8ми не мерат, полека само почнува да се крати. Уште ти е карлично?
Незнам како е и дали се има свртено, во 27ма недела последен пат бев на контрола и карлично беше. Вака сега по ударите се трудам да забележам како е ама буквално секаде ме удара и незнам. Сѐ надевам дека има сеуште време да се сврти.
На другарка со закажан царски поради карлично поставено бебе, се сврте сабајлето пред царскиот. Исто и кај мене беше прво со главчето надолу, па приметив дека различно ме удира и на контрола во 20 и некоја недела, не се сеќавам точно која, беше карлично, на наредната контрола веќе беше пак со главчето надолу и уште си е така. Така што имаш време да се сврти Матичната баш тогаш ми рече дека обично околу 32-33 недела се вртат.
Никогаш кога одам на контрола не ми кажува докторката како е завртено бебето,ни дали е ниска постелка,кога ве читам дури ме фаќа страв дали е се во ред ..... и ако не прогуглам не знам што значат некои работи кои ви ги кажале. Само ќе ми каже на крај дека се е во ред и колку тежи,толку.
Ако не ти кажала дека е ниска постелката - значи не е ниска, во спротивно ќе ти каже да внимаваш. За тоа како е свртено е скроз ирелевантно, до крај може да се смени 100 пати. Ни мене не ми кажува, ама јас си гледам .
Јас искрена да бидам и си прашувам ама и од се што се плашев се ми дојде на глава ....Затоа ако е се во ред биди си мирна некогаш и си се лутам самата на себе што толку многу читам прашувам што крај нема
Мене ми го мереше матичната. Последно ми го измери во 34та брисеви кога ми зимаше, и тоа беше последно мерење. После во Ремедика не ми го мереа, на три прегледи бев до сега.
Јас само прашувам како е поставено, што каде се наоѓа и дали е се во ред од паника и еуфорија се заборавам Штом кажува дека е се добро и нема опомена за ништо тоа е тоа. Наредна сабота сум на контрола ден пред 35та недела ќе бидам, како ми е страв времето ми лета Цтг како прават на колку време?