34та последни брисеви кај матичната, од 35та на прво цтг односно подготовка во Ремедика. Тогаш ми земаа крв и за инфективен скрининг (мислам така се викаше). Мислам како и да е од 36та веќе треба да се почне со цтг
Мене така и во извештајот ми стои дека следува ЦТГ и ГБС во 35/36 недела. Како што имам прочитано од повеќе членки тука, претежно тогаш сите почнуваат, освен ако нема некои идикации за пред. ЦТГ обично се прави во болницата во која ќе се пораѓаш.
Еден пречуден симптом што го имам цело време откако останав бремена.. дури и пред тестот. Левото око од време на време цело време ми трепка и во претходната бременост првите 2месеци го имав ова… сега веќе влегувам во 4ти месец наредна недела и уште од време на време знае да трепка. Проверени нивоа на б12/фолна и двит бидејќи нив ги пијам уште од летоска сите се ок- освен вит д што никако да се дигне над 30, во јуни ми беше 20 сега со терапија е дојдено до 30 ( примам 3000единици дневно) има некој трепкање друг?
И јас сум од утре 35та и на 14јануари термин. Оваа недела брисеви за стрептокока треба да правам се прават до кај 36та недела.
Првото бејби пазарување ... бев пред 2 недели на семинар Дм за мајки дадоа ваучер 15% на бејбилове производи и ова си пазарив ....Сатклено шише цена е драстична од филипс адвент стаклено шише, дозер за формула , кутија за цуцла и цуцли за шишенцето С величина.
Во 21ва недела каде ги осеќате бебињата? Јас сеуште под папокот, а мислам дека веќе треба да е погоре....
јас сум полна 21 денес и на последен преглед претходната недела главата беше под папокот. ќе видиме на следниот преглед
33 недела сум,дали ви се случува кога ќе легнете да спиете баш тогаш бебенцето да растура од превртување у стомак? Толку силно ме удира што дури ептен ме заболува и почнува дури да ми се повраќа...
Дааа, најактивен е баш кога ќе легнам. Еве моментално лежам и растура, мислам од стомак ќе ми излези детево, јас 30+ недела сум
Да ме боли не, ама навечер е многу активно. Газето му е на десна страна и кога ќе легнам на лева тогаш е најактивно преку ден поретко го осеќам.
Ме руши буквално,мислам дека цревата ќе ми ги заплетка Па и некако лошо застанува со лакт,или со нога не знам и така си стои 1 минута,тогаш мислам дека кожата ми е отегната од тука до америка
Zdravo feminki, ne najdov druga tema pa tuka da prasam, bremena sum 5 mesec, ako me otpustat od rabota dali me sleduva pravo na pravna zastita, dogovor imam na neopredeleno Pozdrav