Lep provod Nema poubavo nesto od toa da si gi vidis sakanite...I moite se site daleku ali jas veke vreme za setkanje nemam Pozdrav i od mene do site mamicki i imajte si ubav den Nie sme utre pak na ctg pa ke vidime i za koj den ke ni zakazat carski Se povozbudena sum i nemozam da spijam Sakam da si go gusnam nemirnovo bucence
Да е жива и здрава. цел живот да се гушкате И јас да се пофалам свекрва ми се јави ме викна на гости, и купила на внуката плико за кога ќе ја изнесе од болница, шпикозни, капче... па да одам да ги видам. Стварно имам прекрасна свекрва. Не се меша во ништо, кога и да ми треба дојде да ми помогне. Она си живее посебно, ние посебно, си одиме на гости, ептен си живееме. Ама млада е, како пријателка ја гледам, нема тема за која не може да разговараме. Многу среќа имав на тоа поле.
Abe jas nosam 40ti br nekogash i 42 zavisi i pred nekoj den shetavme i barav sako ama od toa shto mi se svigjashe nemashe broj za mene i otidov vo garderoba neshto drugo probuvav i mm cheka pred garderoba a ona se vrati i mi nosi od toa sakoto ubavo 44 broj i mu vika na mm ja go nosam voa neka go proba ona e debela i pagja od smea tolku se nalutiv pola saat muabet ne i pravev i posle ona luta sho ti e tebe sho ne zboruvash kjutish? Vikam ne mi e dobro I go probav za nejzin ater sakoto da i pokazham deka 2 broja mi beshe pogolemo i i dokazhav barem
Да знаеш мила дека тоа е доста важно..........да не се меша свекрвата во ништо и да има современи сваќања. Со лесно
Да ве прашам женски, дали е нормално да се намали интензитетот на ударите од бебе некогаш? Вчера и денес едвај го чувствувам кај што мрда, не дека не мрда воопшто, ама многу понежно и помалку, а и пониско. Како да не е истото бебе . 26 недела сум инаку.
Нормално е срцка, кај мене има денови кога буквално збеснува во мешево,цел ден е активно скоро, но има денови кога само 2-3 пати во денот ќе клоцне само по еднаш.
@Fatalnata Фала мила, се навикнав на мрдањето секој ден како исто да беше и во ист период, па сега затоа се зачудив, ама супер што не прави само моето така.
Добар ден и од мене мили трудници и мамички, како сте денес? Јас се чуствувам прекрасно, вака до 101 и назад. Синоќа прекрасно си поминав на свадба, весело весело за маераци. Скоро цела свадба ја издржав на штикла 12ка без проблем и играв, си се фрцкав со мешето, онака мерак ми беше ептен што се познава веќе. Прва се иструкав да си земам парче од невестинската торта, па и дури успеав да се фрлам во лудата трка по бидерамерот. Замислете што се случи? Најавуваат на микрофон дека невестата ќе го фрла бидерамерот и јас веднаш ги соблеков штиклите и облеков балетанки и одам да застанам во редот со девојките кои исто така сакаа да го фатат бидермаерот. Вереников мој седеше на тераса оти му беше многу жешко, кога видел дека одма негде и тој одма по мене и само си застана на 1 м од мене да гледа да не ме удри некоја несакајќи по стомак во скок кога ќе се фрла бидермарот. Имаше 20 девојки кои сакаа да го фатат. Невестата го фрли бидрмаерот и тој се одби од моите прсти и летна назазад на метро од мене. Во тој момент си реков туф ништо, др имала среќа, кога се вртам бидермаерот сам падна во рацете на мојот вереник. Леле тој збунет само се насмеа и го покажа на сите као демек Го Фатив. Хахахах срцето ми трепереше од радост, сите ни честитаа и ни велеа ете како си одат работите сами. А нашата свадба е во септември оваа година. Имам некое убаво чувство цел ден. Како милион долари да сум добила а не ова.
Идни мами, ај едно прашање и тука. Пишав во тема доење, ама може ќе се пронајде некоја и тука. Ви зборат ли постојано што да јадете и пиете за да имате млеко? Јас пијам некој чај од Хумана, вака за сега ми изгледа ок, колострум чат пат има. На моменти градите ми се жешки и тврди. Дали ви се случува и вас? Друго, знаете ли што храна ја подобрува лактацијата освен бозата.
Jas koga se porodiv togas pocnav da pijam za da imam povekje mleko, sto li ne piev, caj za doilki od Humana, boza, pivo, mleko, jogurt i nisto od mleko, kolku imav tolku, ni kapka povekje na vadev i zatoa dowv samo 2 meseca i si rekov toa si e do organizmot, nema sto drugo, se sto mi kazuvaa pravev za da imam mleko i nisto od toa
http://boza.mk/2015/tri-minuti-nezhnost-eve-shto-bebeto-pravi-vo-stomak-video/ Целата се разнежнив, леле
Мамички јас да ве прашам нешто пошто сум тешка паничарка одвреме на време чуствувам болки во кичмата мајками вика нормално е се шириш а една госпожа сеа ми рече нее убаво да те боли и јас се швркнав на вас ви се случува тоа?Во вторник сум на контрола ама и тука да прашам.
Нормално е, расте бебенце не е мала работа.И јас имам болки, посебно кога сум подолго време на нога, или пешачам.Денес шетавме со маж ми и си знае тој се прашува кога треба да седнеме, баш поради овие болки што ми се јавуваат.