Фала ти . Многу ми се видоа по 6. (и јас ко бабите многу ми ова од толку и толку ) Стварно не знам што пишале во дози во упатството, пиши таму една таблета или гранула што и да е толку и толку мг. Американци
И јас би рекла најади се поштено леле со првото ме примија после полноќ и ми рекоа да не јадам да не пијам до сабајле, до 10 цркнат за вода. Затоа со второво закажана индукција сабајле во 9, јас во 5 имав аларм, станав, јадев и се дупнав вода пиејќи Со лесно да ти е мила, @Bettina23
Леле ја у вези јадењето ништо не можев да јадам..знаев дека ќе сум царски и од возбуда цел ден бев јадена само квики....девојката до мене не престана да јаде. Банички,милка чоколадо,пилешки стек,абе цел ден нешто јадеше исто така и другиот ден. Накрај и клизма ни ставија...жената не можеше да излезе од вц буквално. После тоа и беше криво шо се изнапука толку многу...а мене ми беше криво па што не јадев ништо,само чај пиевме после царски,ќе умрев за јадење,ќе умрев.
Си се најадов да не ме мислитеи јас со првото гладна си останав 2 дена хаха,уште се така на 10 мин и слаби,ќе видиме до утре што ќе биде @Konstrakta фала ти
Ako ti e vtoro moze I do utre sabajle da bidne pogotovo prirodno ako si mene maticnata mi rece so vtoro cim te fatat bolki odma vo bolnica da ne se porodam doma I taka I bese
@snowqueen второ ми е,првото го родив природно ама со провокации,пред да ми стават провокации немав никакви контракции,а сега тоа и ме мисли оти овие се точни ама не се јаки,некаде имам читано дека контракциите од провокации се доста по јаки отколку овие што почнуваат природно сами.. Секако од возбуда нема да заспијам ќе видам како ќе се одвива се,ако зачестат или зголемат интензитет тргам одма,за 10 мин сум во болница..
Се додека не пукне водењак,не видиш крв и не станат на 5 мин не оди на болница Совет од мене Бања со што можеш пожешка вода Ако имаш када легнувај у неа ке убрза процес и за полесен пораѓај Со лесно
Со лесно да минеш, праќам добра мисла ... читајќи те мене паника ме фаќа ама јас сум со прво бремена па можеби затоа.
Ништо не се смени,така остана се до сега..ќе видам сега на контрола што ќе ми кажат.. Слаби се многу веројатно чим успеав и да заспијам..ама ме чуди што времево си го имаат точно
мене само што ми пукна водењакот контракциите одма на 5 мин ми беа само не толку болни . како се отварав се појаки беа ама цело време на 5 беа. за 4 саати се породив од како ми пукна водењак . ама ова со второ многу полесно од првото. со ќерками беше 15 саати пораѓај и болките беа прво да речам на пола саат па како беа појаки со текот на отварање стасаа на 5 мин тебе прво или второ ти е ? Со лесно само нека е што побргу да се излесниш па да гушкаш бебе.
Ти благодарамвторо ми е,првото го раѓав 2 дена,ама немав никакви контракции тогаш,се почна со провокациите во болница,а сега еве почнаа дома уште се слаби ама барем нешто почна само сега одам накај болница на контрола