Здраво, добив упат од мат.гинек.за гак амбуланта да ми одобрат клексани преку фондот. Прашањето ми е врз основа на што одобруваат,комисија ли има, на што да се подготвам утре
Zemi si magcombo tie se epten dobri ,po 1na den SE pie I magnesium praktikuvaj da pies posle 17h ,I sprej zemi si,gi ima vo ziva farm aptekite
Мене ме прегледа докторката што беше во амбуланта на ехо, со себе носев резултати од последна хемостаза само. И објаснав дека од матичен гинеколог и докторот што ќе ме пораѓа имам совет за клексани поради намалена плодова вода, скратени времиња и лакуни на постелка. Ме прегледа и ми пиша на извештај. Зависи, за што ти се препорачани клексани тебе?
На основа покачени димери даваат или мутации и слично. Штом имаш упат за на Гак, значи имаш некоја потреба. Ќе ти препишат и краток преглед.
Ќе ти дадат извештај и со тој извештај ќе одиш кај матичната да ти даде рецепти за да ги купиш клексаните,немој предходно да купуваш бидејки фискалната мора да биде со датум од извештајот,кога ќе завршиш со боцкање на клексаните матичната ќе ти даде потврда со потписи дека си ги примала и тогаш ќе си поднесеш и така секој месец треба да одиш за да земаш извештај.
Рецепт за клексани? 5 месеци примав, без рецепта се зимаат. Од кај матичната само потврдата за клексаните и копии од извештај, сметка и сметкопотврда.
Na eho me gledase vaginalno Vo zbunka sun maticrn ginek.ili opst maticen?Zasto mene ginekolol ne moze ni za transfuziologija da zakaze kaj dok.Jani, ne moze ni za kleksani tuku mi dade upat na gak za mislenje i pregled i kako pred e toa vaginalen?
Кај нас не даваат потврда него рецепти и на едната рецепта стојат потписи и печати од докторката и така ги рефундирам.
Те молам немој вака да збориш. И царскиот е пораѓај. Тој царски има милиони бебиња и животи спасено. Вака само се ствара страв на тие што имаат индикација царски. А далеку од тоа дека треба страв да имаат.
Vo izvestajot od vcera mi stoi eden datum imam od starite uste i vcera ne kupiv, sega mi vikaat moralo da bide isti datum izvestajot so fiskalnata i smetkopotvdrdata
Пред некој ден имав доста пешачење. Скоро цела бременост сум на патолошка па се имам улежано дома. Приметив тогаш додека пешачев многу притисок доле и чувство како да ми се моча цело време и благи болки во половината. Кога седнав и одморив подобро ми беше. Дали истото ви се случуваше во трет триместар?
Даа, некад мислев како ми ја влече нешто матката надоле, за мочање да не збориме. Половината и сеа ме боли како последица од тежината…
Буквално како некој пингвин, уште малку фалеше да му речам на маж ми да почни да ме тркала дека веќе цркнав
Zenata prvoto I e rodeno prirodno no so provokacii a sega ide isto taka na priroden poragaj no ima bolki I saka skroz prirodno bez provokacii da go rodi posto so provokacii se pogolemi bolkite, nikoj nikade ne spomna carski rez si ima I posebna tema za toa da ne se objasnivame bezveze jas za carski rez ne mozam da zboram ne sum go doziveala
Никаде горе не го потенцираш тоа, плус секако е глупо, ако има потреба од провокација ќе и стават. Викаш од скроз природно поубаво нема, може затоа си погрешно сфатена.
Doktorite ako ima potreba se ke napraat I provokacija I carski rez ama ako moze prirodno pa I uste bez epiziotomija bi bilo idealno a decata bez bolki da gi ragame super ama nema