Zdravo devojki, imam edno prasanje, pred edna nedela bev izlezena so drugarkite i ispiv mnogu, deneska doznav deka sum bremena, znam deka ne treba da se pie alkohol vo bremenost ama ete nesakajki se desilo, celo vreme mislam na toa dali moze da se desi nesto so plodot, dali ke bide okej
Јас ден пред да дознаам испив, па еве 1 месец ќе прави бебето. Не се секирај, ее колку има што поим немале па испиле. Сега веќе не пиј.
Јас ги купувам истиот ден со извештајот,ама мислам нема да има проблем и после тоа да се купат само да не се купени пред извештајот.
Ако си го направила тестот пред или на ден на добивање, пред една недела тоа не било ни имплантирано. Плус, и првите денови се храни од резерви од околното ткиво, фетоплацентарната циркулација тек допрва се развива. Во превод, уживај и лесна бременост да си имаш.
Ne jas mislam moze I vo bolnica prirodno imase slucai kade pola bebinja sami im izlegle u cair doktorite samo dovrsile tuka nemalo epiziotomija ama ova ne e prijatno iskustvo
Тоа е спонтан пораѓај. Гинеколошки стручен термин е спонтан пораѓај. Ти кажав што е природен пораѓај. И на тема природата, претпоставувам ко ќе одиш на забар и имаш потреба да вадиш заб, го вадиш природно без анестезија? Зошто би било поубаво да трпи некој болки? Одамна излеговме од време на инквизиција.
znam deka e spontano ama site go vikaat prirodno pa I jas Na tema bolki koga nema anestezija kako u cair ke si trpis nema drugo a nikoj ne saka takvi bolki da dozivuva
Датумот на купување мора да биде после дарумот на извештајот од специјалист. Не мора истиот ден. Пред тоа нема да ти ги рефундират
173 денари по ампула враќат за клексан. Во решението што ќе ти стигне пишува. Внимавајте на сметкопотврдата се да е пополнето. Мене ми немаа вратено за неколку клексани бидејки на сметкопотврдата сум немала дата иако фискалната беше прикачена
Денеска бев на втор скрининг кај Симеонова, 19+5 сум и ми кажа дека имам слаѓ.. дали имала некоја вакво искуство. Ќе пијам антибиотик од утре и ќе направам контролни брисеви.