Да исчезне нема, бидејќи ти испука веќе кожата. Може само да спречиш да ти се прошири пробај со кокосово масло,, да ја хидрираш кожата. А исто има и крема Striox-dr. Viton. Јас почнав неа да ја користам во 9ти месец, бидејќи тогаш испукав. И сега уште ја користам, само над папокот ставам. Надолу не ставам, ми е шубе од резот Е сега горе над папокот кај што ставам ми се избледени стриите, а тие во долниот дел ми се уште како модри. Мислам дека ќе ти помогне оваа крема, барем да ти избледи.
Линеа Негра, кога ви исчезна? И дали воопшто ќе ја снема? Три месеци откако сум породена, уште ја има.
Ако испукало веќе нема што да правиш ама зимај одма некоја крема и мачкај да не се прошири повеќе и да не испаднат други..
Ама ја снема така? Не ми е проблем што ја имам, ама од рез што имам од операција, е толку искривена, што не личи ма ништо
Женички од кога почнавте со купување на пелени, влажни, прашок, стапчиња за уши и сите тие ситници што требаат? Некако си викам дека има време и само туку одложувам, а од друга страна сакам да ми е се скоцкано до 9ти месец
Jas mila si pijam po edna casa crveno vino sekoj den. Eve veke kaj i da e 8mi ke vlezam. A i jas neznaev deka sum bremena isto si piev mozebi 10dena,nikomu nisto. Sega veke znaes i izbegnuvaj. Mozes crveno vino zdravo e za krvta.
Дааа знам, и јас така мислев сега во 8ми да го средам тоа, секако треба да ги земеш, а вака барем спремно ќе ти биде и во 9ти само ќе си чекаме . Ти до каде си мами? Почна ли со цтг? Ајде многу ситно броиш.
Исто прашање и јас само збирам информации, ама да не одам товарена да спакувам само тоа што вистина ќе ми треба и за мене и бебе
И мене ме интересира конкретно за Систина, многу ми кажаа се ми давале таму и за мене и за бебето… и сега не знам дали да носам нешто воопшто..
Јас пелени и козметика земав во периодот меѓу 30 и 32 недела. Подобро порано среди си, 9ти сум (36+2) и енергијата ми е 0, како 200 кила да имам врзано на мене.
Совет за пелени и влажни? Сакам да купам да имам бар едно пакетче за после болница па ќе видам дали ќе одговараат за да продолжам со истите… Многу гледам на нет, не знам со кои да почнам… Sleepy, Violeta, Pufies, Pampers, Canbebe? So many choices
Јас имам уште некои ситници за спремање, средување и купување, и баш како што кажа енергијата и е 0. 34+4 сум абе некогаш можам не ми е проблем, ама некој денови леле два чекора праам и готово мора да седнам Затоа спремајте се со повреме иако мислам дека колку и да сме спремаш ќе ни текнува дека нешто фали