Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. Калатеа

Калатеа Популарен член

Се зачлени на:
    2 октомври 2021
    Пораки:
    2.226
    Допаѓања:
    7.345
    Јас влагам 8ми утре и исто сите се чудат, мислат дека сум 6ти максимум.
    Ако бебе си напредува добро не се замарај, и јас мислев дека нешто не е ок ама можеби едноставно бебето така си е наместено, а и висината има улога.
    Кај повисоки мајки повеќе простор има.

2. Naatashka123

Naatashka123 Популарен член

Се зачлени на:
    9 октомври 2020
    Пораки:
    2.094
    Допаѓања:
    10.203
    Исто и со мене беше во првата бременост. Кај ти е бебево блабла. Ич не се познава.
    Ама затоа во втправа бременост од 13та недела ме познаа сите дека сум бремена, одма си рипна:wasntme:

На Autumn Love и Izzy_0504 им се допаѓа ова.
  3. emal21

emal21 Истакнат член

Се зачлени на:
    18 август 2023
    Пораки:
    258
    Допаѓања:
    261
    Фала ви девојки многу,може и сум во таков период,инаку никогаш порано не сум била таква да се замарам што ќе кажат другите но сега дали полека влагам во некаков таков период многу станав опседната од жениве што ми се у околина и што ми зборат,инаку да бебето си напредува се е во најдобар ред,завршен е и втор скрининг со коментар дека се си е во ред само се разочарав дека читав најубавите слики сте ги добиле на втор скрининг а мене ниту една слика не ми даде бидејќи реши да се сврти со главчето и не ни се покажуваше,освен што потрвди доктор Иво Ќаев дека е машко и дека е се во ред друг коменар не добив од него.

На Ladyme и Izzy_0504 им се допаѓа ова.
  4. Feniksgirl

Feniksgirl Популарен член

Се зачлени на:
    27 јануари 2022
    Пораки:
    5.140
    Допаѓања:
    8.724
    Леле и јас со линијава се напињам.. не испукав ич ама линијава мислиш со спреј ме поминал некој, ко немиена. А вака баш расчитав и до година им траела на некои, поизбледена ама траела.:drunk:

5. Bubicaljubica

Bubicaljubica Истакнат член

Се зачлени на:
    29 јануари 2024
    Пораки:
    274
    Допаѓања:
    375
    Doktoti sovetuvaat za crveno vino,i jas ve molam prasajte doktor informirajte se.

6. Bubicaljubica

Се зачлени на:
    29 јануари 2024
    Пораки:
    274
    Допаѓања:
    375
    Cair

7. Калатеа

Калатеа Популарен член

Се зачлени на:
    2 октомври 2021
    Пораки:
    2.226
    Допаѓања:
    7.345
    Кои доктори советуваат вино во бременост?

Перенде ме праат зошто протеин не внесувам доволно, вино дозволувале.(facepalm)

Дајте бе имате гугл, црвено вино е дозволено една чаша ако не си бремена, ништо од алкохол не е дозволено во бременост.

На Ladyme, lala15 и Noemi им се допаѓа ова.
  8. Feniksgirl

Се зачлени на:
    27 јануари 2022
    Пораки:
    5.140
    Допаѓања:
    8.724
    Во 8ми докупив се од овие ситници, зимај си сега, пошо 9ти шанси нема да купуваш, се ќе ти биде премачно, мислам мене барем ми беше.:whew:
    Зависи кај ќе се пораѓаш.
    Исто зависи кај ќе се пораѓаш.:D
    Почни си со време, хидрирај ја кожата со крема, а и многу течност(вода). Јас еуцерин масло навечер ставав, хип путер преку ден, од 8ми месец појачав и Риластил плус, немам ниедна стрија.
    Те молам немој воопшто да се замараш со луѓе. Секад ќе има некоја будала. Иначе и јас ниедна немам слика, моето се криеше цела бременост. Така да не се секирај, кога ќе се роди ќе си го гледаш без престан.:l:
    Мене доктор ми рече никако, овој доктор да го смениш под итно што вака те советува. Ако тебе ти влијае така алхохол, можеш да замислиш на мало бебе што му прави.

На Viktorijaaa5, Iva.T, emal21 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  9. Maricheee

Maricheee Истакнат член

Се зачлени на:
    14 декември 2020
    Пораки:
    68
    Допаѓања:
    40
    jas ja imam uste porodena pred 13 meseci uste si stoi :) ne e epten vpecatliva ali se poznava :)

На Feniksgirl му/ѝ се допаѓа ова.
  10. Feniksgirl

Се зачлени на:
    27 јануари 2022
    Пораки:
    5.140
    Допаѓања:
    8.724
    Ме утеши хахаха:rofl:

11. Bubicaljubica

Се зачлени на:
    29 јануари 2024
    Пораки:
    274
    Допаѓања:
    375
    Mene mi go preoracaa da pijam,po 100ml,poradi krvta i trombofilija. Edna casa nisto ne steti. Se sto e umereno. A ako treba nesto da se sluci ke se sluci i bez alkohol. Pa dobro da ve prasam i jas vaka nesto.ako se pravime site pametni. Kako moze romite na ulica goli bosi gladni bez nikakvi vitamini bez nikakva terapija da donosat zdravi i pravi deca,ili pak alkoholicari i lica sto kotistat teski drogi.
    Se sto e umereno ne e stetno.

На Anyshka му/ѝ се допаѓа ова.
  12. Hygge-girl

Hygge-girl Истакнат член

Се зачлени на:
    8 јули 2023
    Пораки:
    398
    Допаѓања:
    4.489
    Баш ми олесна некако што го прочитав ова, значи не сум единствена :). И јас се имам помирено дека моја беба очигледно не е од тие активните, да ме удри во ребра или да ме здоболи незнам како е тоа, секогаш ударите и се во дел околу папокот, ретко начекувам да видам стомакот да мрдне, да се испапчи со телото или да се види рака нога тоа мисловна именка. Кога ќе осетам движење неможам да одредам баш што прави или со кој дел удира или што и да се дешава, се си е одмерено дамски :D. Од време на време знае да ми се појави паранојата зошто е толку мирничка, али се е во ред со неа до сега, си расте и си се развива како што треба, вака така си мрдка во текот на денот. Се навикнав на нејзиниот патерн на движење и интензитет и се трудам според нејзе да се водам. Ај па може мирнички бебиња ќе бидат и кога ќе се родат :?:

На КаринаТ и baguf4e им се допаѓа ова.
  13. Калатеа

Калатеа Популарен член

Се зачлени на:
    2 октомври 2021
    Пораки:
    2.226
    Допаѓања:
    7.345
    Ние најмалку знаеме дали бебињата им се здрави, ама со тоа што животен век им е ~50 години, доволно кажува за нивното здравје.

Не знам како не ви е страв, не јадеме меки сирења, пазиме конзервирана храна да не внесеме премногу, се боцкаме 200 пати во бременост, пешачиш, еден куп препораки, и на крај чаша алкохол кој потенцијално како дрога и цигари е штетен.

Вие си знаете, се надевам други трудници нема да ве послушаат.

На JasBee11, КаринаТ, Ladyme и 7 други им се допаѓа ова.
  14. Kejt362

Kejt362 Истакнат член

Се зачлени на:
    25 февруари 2021
    Пораки:
    235
    Допаѓања:
    500
    Јас и ти сме иста недела :) Јас користам Веледа масло од 12 недела.

На Ladyme и Iva.T им се допаѓа ова.
  15. BellaBibi

BellaBibi Популарен член

Се зачлени на:
    15 јануари 2021
    Пораки:
    6.203
    Допаѓања:
    19.431
    Ќе им кажеш дека си згодна трудница, затоа така.
    Значиии не се замарај. Братучетка ми до 8 ми немаше стомаааак. Како да не е бремена.

На emal21 му/ѝ се допаѓа ова.
  16. BellaBibi

BellaBibi Популарен член

Се зачлени на:
    15 јануари 2021
    Пораки:
    6.203
    Допаѓања:
    19.431
    Една слика немам од бебе кога беше во стомак, она да се гледа. Или папочна си влечеше пред лице, или на рака потпрена па не се гледа, па завртена накај задникот мој беше.

На emal21 му/ѝ се допаѓа ова.
  17. BellaBibi

BellaBibi Популарен член

Се зачлени на:
    15 јануари 2021
    Пораки:
    6.203
    Допаѓања:
    19.431
    Абе дека сум бела, ептен е она темна темна.

На Feniksgirl му/ѝ се допаѓа ова.
  18. BellaBibi

BellaBibi Популарен член

Се зачлени на:
    15 јануари 2021
    Пораки:
    6.203
    Допаѓања:
    19.431
    За во Чаир не би знаела. За Гак што треба ќе споделам.

19. Feniksgirl

Се зачлени на:
    27 јануари 2022
    Пораки:
    5.140
    Допаѓања:
    8.724
    Иста ми е, многу темна, па и папоков мислиш ко тиња да има во него, најцрн ми е.

На BellaBibi му/ѝ се допаѓа ова.
  20. Trudnica

Trudnica Активен член

Се зачлени на:
    21 февруари 2023
    Пораки:
    90
    Допаѓања:
    41
    Исто, јас сум 36та веќе, баш пред пораѓај, се си е во ред, бебето си расте,но многу малку ми се забележува стомакот, и сите околу мене истото,ти како да не си бремена, а јас уште малку ќе се породам :D