Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. NewMember23

NewMember23 Истакнат член

Се зачлени на:
    11 септември 2021
    Пораки:
    101
    Допаѓања:
    204
    Што има врска меко сирење? :D

2. Autumn Love

Autumn Love Популарен член

Се зачлени на:
    3 декември 2020
    Пораки:
    2.124
    Допаѓања:
    5.639
    Кај мамичка е сега затоа е смирено :inlove:.
    Да знаеш само дека нема правило за тоа какво ќе биде после. Син ми беше вака мирен, јас си викав бар мирно бебе ќе имам, едно видео немам кај што мрда во стомак, ама откако е роден мирен е само кога спие, мада и тогаш немирно спие ко ќе размислам, само шета по спална :D.

Иначе жени прва бременост ако сте со јаки стомачни, не се приметува.
    За втора јас со дијастаза која не ја решив уште во 10 недела ми се познаваше убаво. Така да без грижи, од муабети никад доста (истите ги добивав и јас претходниот пат).

На КаринаТ и baguf4e им се допаѓа ова.
  3. LiquidLuna

LiquidLuna Форумски идол

Се зачлени на:
    28 август 2021
    Пораки:
    5.293
    Допаѓања:
    23.171
    Јас да не те тешам. 3 години направи ќерка само да ти кажам :D

Сте фатиле муабет за стомачињата
    Јас од 9 месеци, стомак имав последните 3 и тоа ко за максимум 6ти месец. Стомачните ми се гледаа до 5ти месец бременост.
    Коментари никад доста , тек ко ќе се родат малишаните ќе бидат Весели коментари |(

На baguf4e, Feniksgirl и Izzy_0504 им се допаѓа ова.
  4. lil-girl

lil-girl Истакнат член

Се зачлени на:
    29 август 2010
    Пораки:
    46
    Допаѓања:
    18
    Пак ми измерија денес 33+3 сум а бебето одговара за 34та. 1.5 е грлото и ме испаничи матичнава одма во болница да сум идела… ;(

5. Dodo1

Dodo1 Популарен член

Се зачлени на:
    12 февруари 2011
    Пораки:
    1.018
    Допаѓања:
    1.142
    И мојава е таква мирна. Клоца немам осетено ниту еднаш. Само како истегнување измрдување и знае со газот да се испапчи и толку. А на цтг активна, на преглед исто си се врти си мрда ама нежно

На baguf4e му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Baby warrior

Baby warrior Истакнат член

Се зачлени на:
    27 декември 2023
    Пораки:
    726
    Допаѓања:
    1.159
    Јас почнувам 13та и имам мешенце мало поинаква ми е формата пред да останам бремена немав воопшто. Се мачкам со еуцерин маслото ама читав го нема по аптекиве а мене ми е останато од претходната бременост брзо упива и не е мрсно. Деуги солуции од ревјус што читам веледа со состав ја фалат нешто друго ако има покажано како хидратантно споделете 8) јас навечер обично мачкам меше.

7. Feniksgirl

Feniksgirl Популарен член

Се зачлени на:
    27 јануари 2022
    Пораки:
    5.131
    Допаѓања:
    8.697
    Ај полека, што е бе со матичниве, сите луди. Оди на второ мислење… мене еднаш ми го измрија 3 на клиника, во систина 4, некои не знаат да мерат.

8. lil-girl

lil-girl Истакнат член

Се зачлени на:
    29 август 2010
    Пораки:
    46
    Допаѓања:
    18
    Само што бев кај Димчев во Систина, он ми измери 2цм и ме праша која ти е таа матична… се било океј, нормално е да се крати, спуштено е бебето долу и затоа прави притисок… да си полежам уште 2 недели до 36та… Паники за џабе…

На Naatashka123, Ladyme, Bejb15 и 4 други им се допаѓа ова.
  9. Iva.T

Iva.T Популарен член

Се зачлени на:
    8 ноември 2011
    Пораки:
    653
    Допаѓања:
    1.237
    И мислам дека треба да ги пишуваме ваквите матични со име и презиме.
    Да знаеме каде да НЕ одиме.
    Пари земаат од секој пациент, стресови ни прават па мораме и приватно прегледи да плаќаме дополнително.

На Naatashka123, minni_z, Ladyme и 8 други им се допаѓа ова.
  10. thinkerbell

thinkerbell Популарен член

Се зачлени на:
    20 ноември 2010
    Пораки:
    2.068
    Допаѓања:
    12.056
    Во поглед на мрдање на бебе во стомак, ќерка ми беше баш така, мирна, знаеше како бранови да ми направи, понекогаш бешика да ми измава. Баш дама. И такво си остана, еве 6 ќе полни во март. Мирно во глобала, ок со свои луди моменти, разбрано. Па сега поголемка ми е ептен душле, игра па си раскрева, знае да се заборави дури со играње со куќата со куклите и кујната.
    Ама затоа ова сега уште од сега мислам цела ме поткрева кога ќе ме шутне во лежење. Пред некој ден така ме шутираше доле мислев готово почна да излегува надвор.

За стрии инаку се е џабе, зависи до кожата само. Со првово при крај некаде ми излегоа неколку, ама затоа после пораѓај страшно стана. Од раната доле до над папок цела бев. А се мачкав ригорозно од 10та недела. Сега гледам стариве почнаа да се шират како расте мевов, ама нови нема. А имам по дома купено масла, креми, чуда и само еднаш се имам намачкано до сега.
    Многу ме мрзи.
    Пак ми потекува носот, како бабура ќе биде до крај пак. Среќа после пораѓај ми се врати претходниот пат.
    На светлата страна ич немам влакна
    Раце не сум издепилирала од летоска, нозе од крај на септември. Само интима еднаш месечно одам и тоа ептен ради прегледиве да не им текне вагинално да гледаат, инаку може да помине и така со 5 влакна. Дури ни бркот не расте. Едини раат барем уште 2 месеци.

11. Dodo1

Dodo1 Популарен член

Се зачлени на:
    12 февруари 2011
    Пораки:
    1.018
    Допаѓања:
    1.142
    Потврдувам за стриите дека зависи од кожата. Јас имам многу сува кожа на нозете, се мачкав со свашта уште од втор месец и сум лом по нозете, дури и на листовите имам стрии. На стомак ниедна. Џабе ми беше и мачкање и се сред лето жива вода се правев се лепев цела и пак испукав..

На lala15 му/ѝ се допаѓа ова.
  12. Feniksgirl

Се зачлени на:
    27 јануари 2022
    Пораки:
    5.131
    Допаѓања:
    8.697
    Ете гледаш, и мене ми го измерија во 34та 2цм, и на пораѓај со толку отиодв. Не се тачни бе. Опушти се и мирувај.:inlove:

13. lil-girl

lil-girl Истакнат член

Се зачлени на:
    29 август 2010
    Пораки:
    46
    Допаѓања:
    18
    Готово се испотресов дека ќе лежам во болница како што ми кажа матичнава…
    Дали помина 36та недела со 2цм? Јас само бројам уште 2 недели

14. Feniksgirl

Се зачлени на:
    27 јануари 2022
    Пораки:
    5.131
    Допаѓања:
    8.697
    38+2 се породив царски, мораше заради намалена плодова вода и карлично што беше бебето. Докторот сакаше да ме изгура уште ама заради водата моравме тогаш. Иначе ќе терав уште.

15. Sladjask

Sladjask Нов член

Се зачлени на:
    8 ноември 2024
    Пораки:
    9
    Допаѓања:
    5
    jas imav vlazni vloski venera pribor cetka pasta dva peskiri i pampers i pavloviceva

16. Hani2

Hani2 Активен член

Се зачлени на:
    6 февруари 2024
    Пораки:
    39
    Допаѓања:
    112
    Dali moze nekoja da spodeli za na Gak sto e potrebno da se spakuva, mi se nablizuva, pa da znam dali sum spremna so sve :)

17. pamelche

pamelche Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јуни 2011
    Пораки:
    5.527
    Допаѓања:
    17.255
    Денес бев на втор скрининг. Генерално се е во ред, освен две отстапки.
    Ми треба мислење од искуство доколку имате.
    Прво, главата одговара за една недела помала, додека другите делови си се ок за неделите. Е сега една недела помало е само во ширината на главата, како сплескана. Го гледаше од различни агли и чекаше да мрдне да смени позиција, но големината е таа. Ми рече да следиме за 2 недели пак да отидам и да види дали ќе си расне пропоционално, зашто може да е само касна овулација и да се смени краен термин.
    Втората работа, проширени бубрежни канали од прв степен. Максималната големина требало да е 4 кај девојчиња, кај бебето едниот е 6.6 другиот 5. Исто ми рече да следиме, дека ако стагнираат нема да е проблем, најчесро се повлекувале после раѓање. Е мене ми е страв сега да не се зголемат, оа ми треба совет од искуство.
    Докторката рече ако се зголемат, ќе правиме генетско испитување. Јас со прв скриминг не направив ни приска ни прематален, зашто све беше во ред. Дали има некој искуство со појава на абнормалности поради тоа?

Ептен сум исплашена, иако ми рече дека не е страшно и само дела треба да се следи.

18. lil-girl

lil-girl Истакнат член

Се зачлени на:
    29 август 2010
    Пораки:
    46
    Допаѓања:
    18
    Ухх ме утеши.. до сега сите што ги знам со скратено грло терале после 38ма па и 40та… така да имам надеж… :inlove:

На Feniksgirl му/ѝ се допаѓа ова.
  19. lil-girl

lil-girl Истакнат член

Се зачлени на:
    29 август 2010
    Пораки:
    46
    Допаѓања:
    18
    Матичната немаше термин и морав кај заменската докторка, др Ива во МВР Коруноски… не ме водела до сега она, не знам дали не е искусна споредено со други..

20. nice-girl

nice-girl Истакнат член

Се зачлени на:
    8 февруари 2010
    Пораки:
    742
    Допаѓања:
    422
    феминки што да се напијам за главоболка, 6 нед сум ама како да ми тежи главава дали од времето нз, парацетамол, далерон? или нешто друго