Јас не сум пијач на течности, ама во бременост, камила не ми беше рамна. Во фрижидер само вода имаше. На игралиште каде што седевме секоја вечер, по 3 л ги пиев.
@Veki4kaa тука сум уште со меше хаха..наместо да се зголемат тие контракции престанаа скроз,(имам цело време некои болки ама не се правилни)утре сум пак на контрола,отворена 2прста,ми рекоа ако не биде ништо уште 5 дена,во среда ќе ме примат и ќе ми дадат провокации,после термин чекаат 7 дена На првиот пораѓај добив провокација преку инфузија,сега тука ми спомнаа дека имале како апче што се пие или вагиналета, некоја од вас има примено нешто од тоа?која би делувала по брзо?
Мене матичната ми рече да лежам со грло 3.2цм во 8ми. Се чудам на паметот, среќа бев и кај Котларова па ми кажа скроз спротивно и се олабавив.. пишував тука на неколку пати за тоа грло, цела бременост во грч заради тоа.
Чим си почнала да се отвараш што и да ти дадат можеби брзо ќе делува. Јас од сите провокации пробав ништо не ме отвараше Апче обично мало минијатурно, а вагиналната ти е како амоксиклав голема ,има и вагинален балон(гел)
Женски што сте 30+ недели...Од вчера 33та недела, сега имав малку паник момент, не знам дали да трчам на дежурен или да се смирам. Стомакот стегнат и болка од едната до другата страна, многу незгодно. Легнав, зедов магнезиум, малку како да се подсмирува... Не знам што да правам, што совет давате?
Знам душо, ми се случило многу пати, ги осеќам знам како е, ама овој пат различно беше, болката ме збуни, до сега само како стврднувања ги осеќам...
При крај се така, јас не ги осетив цела бременост, после на крајот вака се како стегнувања беа, и кичма мислам ќе ми се распаднеше. Мирував, се туширав и магнезиум на најако.
Оффф, првата бременост не осеќав нешто многу, ама овој пат салам баш ги има и ги осеќам. Тогаш две недели шетав 3цм отворена, не осетив кога се деси, со тој ум се спаничив малку
Обично и секоја следна бременост, и бебето порано се осеќа и повеќе. Најверојатно и за лажните е поизразено.
Здраво женски. Дали некој знае дали можам да испитам торч ако во моментот сум настината? Мака си имам со крајниците последиве години и моментално ми се потечени, едвај голтам. Ако некоја знае некој иљач споделувајте. Гаргарам со солена вода и бетадине ама не помага многу. Сега ќе одам црп да проверам, бидејќи летово имав страшна гнојна ангина со хоспитализација.
Зборувај со гинекологот ама по логика не би требало да има никаква врска, торч си е тест за длабоко инфективни болести … да се утврди да не случајно нешто е активно во моментот / херпес, токсоплазма, цитомегало, варичела, сифилис итн, за некои од нив си имаме и вакцина па и створено антитела, јас мислам нема врска моментална настинка не прави разлика во овие вредности
Мислам дека моменталната настинка нема врска со овие инфекции што се испитуваат, сепак консултирај се со гинеколог. А за грлото прскај прополис мене од тоа ми помина кога бев настината и врзував мед на спиење
Мене па баш во аптека ми рекоа никако прополис пошо бил тежок алерген. Ама морам нешто да ставам, почна и увото да ме боли. Инску секако ќе се консултирам со доктор, само чекам да стигнат рез од крвна слика.
Искуства со Ирена Тодоровска од клиника? Доктор кој го имам на клиника, ми ја препорача да ми направи уште еден скрининг откако му кажав што ми кажаа вчера кај матичната.
Алерген за деца не за тебе, или лошо се изразиле или слабо имаат познавање. За жал имаме многу лош кадар со дипломи од кочо рацин зошто има недостиг на фармацевти и техничари. Само земи си безалкохолен чист прополис без додатоци.