Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. Noemi

Noemi Популарен член

Се зачлени на:
    7 април 2010
    Пораки:
    2.278
    Допаѓања:
    8.570
    Јас кога закажував во септември исто недела беше 15ти, вртев во саботата на 14ти, ми кажаа во понеделникот т.е. 16ти да вртам за да закажам. Звони си понеделник ама гледај рано сабајле 8 или 9 мислам почнуваа со закажување.

На confidential му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Baby warrior

Baby warrior Истакнат член

Се зачлени на:
    27 декември 2023
    Пораки:
    572
    Допаѓања:
    847
    Немој да се стресуваш и мене на почеток 6/7недела алт ми беше 130 качено се испаничив скроз на крај искочи од циклогестот и клексаните. Проверив и хепатити и ехо на абдомен за мирна глава ама докторите рекоа се е ок има случаи кога ептен се дигаат особено ско сме со хормонска поддршка и хепарин. Гинекологот од систина ми рече после пораѓај се ќе де смири ќе провериме тогаш

На Metro му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Iva.T

Iva.T Популарен член

Се зачлени на:
    8 ноември 2011
    Пораки:
    585
    Допаѓања:
    1.118
    Утре. Јас се јавив, ми рекоа 16ти

На confidential му/ѝ се допаѓа ова.
  4. LeNora

LeNora Истакнат член

Се зачлени на:
    16 јуни 2024
    Пораки:
    211
    Допаѓања:
    542
    Девојки дали некоја од вас има користено ваква перница или предлог за некоја ама по можност да не е од оние големите, некако пола спална мислам ќе ми ја фати Screenshot_2024-12-14-00-20-09-287_com.einnovation.temu-edit.jpg

Последна измена: 15 декември 2024
    На Metro му/ѝ се допаѓа ова.
  5. nate_93

nate_93 Активен член

Се зачлени на:
    25 јуни 2024
    Пораки:
    137
    Допаѓања:
    129
    Здраво идни мамички. Ви се приклучувам и јас во муабетиве од денес хахха. Трудна сум 8 недела и два дена и имам едно прашање. Дали некоја од вас се има соочено со сипаници во бременост (Варичела)?Јас работам како наставничка и во одделение ми пишаа три родителки дека децата фатиле сипаници. Многу се плашам, јас немам прележано. Многу ми е мака, бебево во стомачево е долго чекано искрено, ако нешто му се случи на бебево нема да си простам....

Последна измена: 15 декември 2024
  6. hristinan12

hristinan12 Популарен член

Се зачлени на:
    26 јуни 2014
    Пораки:
    1.030
    Допаѓања:
    1.416
    Консултација направи со гинекологот, ризично е во првите 12+ недели да фатиш сипаница. Ако можеш извади си боледување овој период и види како ќе биде, може од тие први 3 деца не си префатила , ама ако се прошири меѓу децата поголема е веројатноста да фатиш.. Сепак утре јави се на гинеколог и објасни ја ситуацијата и ќе ти каже што да правиш

На Ladyme и nate_93 им се допаѓа ова.
  7. nate_93

nate_93 Активен член

Се зачлени на:
    25 јуни 2024
    Пораки:
    137
    Допаѓања:
    129
    Обавезно ќе се јавам. Првиот случај беше пред 10 дена и тогаш ми рече дека е во ред ако не сум имала контакт кожа на кожа, ама сега се проширува, а мене паника ме фаќа. Па уште и викенд се погоди... Луда работа...

8. MikicaBt

MikicaBt Популарен член

Се зачлени на:
    4 октомври 2019
    Пораки:
    1.251
    Допаѓања:
    1.416
    Со лесно да ти е, јас одма уште утре би си извадила боледување, не би ризикувала воопшто.

На Трагедијаупмм и nate_93 им се допаѓа ова.
  9. nate_93

nate_93 Активен член

Се зачлени на:
    25 јуни 2024
    Пораки:
    137
    Допаѓања:
    129
    Да, уште утре ќе одам боледување да отворам. Тоа ми е во план

На Ladyme и MikicaBt им се допаѓа ова.
  10. hristinan12

hristinan12 Популарен член

Се зачлени на:
    26 јуни 2014
    Пораки:
    1.030
    Допаѓања:
    1.416
    Нека не те фаќа паника, тоа е што е.. Требало одма да извадиш боловање и да избегнеш дополнителен ризик, ама сега ќе видиш за некој ден ако не пројавиш симптоми не си фатила, може да те прати и антитела да испиташ

На Трагедијаупмм и nate_93 им се допаѓа ова.
  11. ForeverME

ForeverME Истакнат член

Се зачлени на:
    20 септември 2024
    Пораки:
    798
    Допаѓања:
    2.244
    Ептен е ризично.
    Имам пријателка која ја фати во 5 месец од бременоста. Докторите ја преплашија дека детето ќе и се роди со аномалија или без вид и слух...ја пратија да направи амниоцентеза во Систина...бебето се роди здраво живо,си порасна...
    Не се плаши ама ти препорачувам да си седиш дома,и никаде да не одиш пошто ако ја закачиш никој од докторите нема да гарантира што со бебето..сите ќе дигаат раменици а ти ќе бериш нервози дупли.
    Штом не си појавила до сега симптоми немаш гајле. Ама пази се

12. nate_93

nate_93 Активен член

Се зачлени на:
    25 јуни 2024
    Пораки:
    137
    Допаѓања:
    129
    Еве ќе одам на боледување, и онака сум настината па заради настинкава ќе ми дадат бидејќи сум асматичар. Таман после распуст доаѓа па до 20 јануари ќе помине наездава на сипаници. Се молам само сега се да биде во ред. Од сега повњќе пазење ќе треба изгледа. Малку сум човек од акција и не сакам кога сум многу дома, ама ова ми е за памет повеќе да слушам кога сите ми викаат да седам дома да ги послушам...

На @mekana, Трагедијаупмм и ForeverME им се допаѓа ова.
  13. lil-girl

lil-girl Истакнат член

Се зачлени на:
    29 август 2010
    Пораки:
    46
    Допаѓања:
    18
    Препорака за новороденче за цуцли и шишиња - Philips Avent или Bibs?
    Thank you

14. gwenst

gwenst Истакнат член

Се зачлени на:
    26 февруари 2015
    Пораки:
    671
    Допаѓања:
    684
    Philips Avent, и цуцла и шише

На lil-girl му/ѝ се допаѓа ова.
  15. ALISA0000

ALISA0000 Форумски идол

Се зачлени на:
    15 февруари 2014
    Пораки:
    15.366
    Допаѓања:
    171.398
    Па ја не би рекла вака
    Од последен контакт кога имала со децата може да покаже и она сипаници 14 до 21 ден
    И до 12гн ако се фате сипаница се абортира
    Така да баш е голем ризокот

На La-loca и hristinan12 им се допаѓа ова.
  16. ForeverME

ForeverME Истакнат член

Се зачлени на:
    20 септември 2024
    Пораки:
    798
    Допаѓања:
    2.244
    Се надеваме на најдобро.

17. baguf4e

baguf4e Популарен член

Се зачлени на:
    17 мај 2010
    Пораки:
    3.690
    Допаѓања:
    8.746
    Дали ви се случило во бременост да ве боли ребро/коската под града? Дали е дека лежам повеќе на лево, дали бебево е наместено така не знам, реброто под лева града ме боли до солзи мислам, не можам никако на лево да лежам, а нели така се препорачува. Дури и кога не лежам ме боли, при допир бетер како некој бокс да ми мавнал.

18. Autumn Love

Autumn Love Популарен член

Се зачлени на:
    3 декември 2020
    Пораки:
    2.028
    Допаѓања:
    5.422
    На Vibboo имаш таква помала, во Бебе Хоум ја има, ама ако веќе нејќеш од оние големите земи си два јастука, еден меѓу нозе друг позади кичма или под стомак, јас предходната бременост така истерав, а лежев два месеци.
    Исто и од Chicco има една во Енци Менци, само не ја имам видено во живо не знам колкава е.

На LeNora му/ѝ се допаѓа ова.
  19. Feniksgirl

Feniksgirl Популарен член

Се зачлени на:
    27 јануари 2022
    Пораки:
    4.729
    Допаѓања:
    8.069
    Мене при крај така ми беше.. бебето со глава таму се буташе, знам и на преглед бев, се изнамачи од што толку се имаше напикано да ја измери. Ме вртеше, ме болеше дури и ехото, цело време ми се извинуваше докторот. И после си се намести пак подоле, за ден два.

На Лалина му/ѝ се допаѓа ова.
  20. baguf4e

baguf4e Популарен член

Се зачлени на:
    17 мај 2010
    Пораки:
    3.690
    Допаѓања:
    8.746
    Моево е со главата скроз доле, изгледа нога или рака има збутано лево кај реброто, I want to cry:sweat:
    36+6, којзнае дали ке се поднамести до крај да можам да лежам на лево.