Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. Guns N` Roses

Guns N` Roses Популарен член

Се зачлени на:
    25 август 2017
    Пораки:
    3.737
    Допаѓања:
    16.401
    После јадење, никако не пијам на гладно, ама џабе пак истите тегоби.

2. nice-girl

nice-girl Истакнат член

Се зачлени на:
    8 февруари 2010
    Пораки:
    662
    Допаѓања:
    320
    да пробаш после пола час,час после јадење па ако пак имаш да и кажеш на матичната или на крај ќе мора да трпиме :D

3. Lolita-

Lolita- Истакнат член

Се зачлени на:
    5 февруари 2021
    Пораки:
    147
    Допаѓања:
    227
    Баш така се осекам овие два дена. Болка во ребрата на левата страна а не ни го осекам бебето таму. Од 31 ва недела ми почна.

4. ShtruMfeticka

ShtruMfeticka Популарен член

Се зачлени на:
    8 јуни 2017
    Пораки:
    1.119
    Допаѓања:
    986
    Jas zemam proven za trudnici I sun prezadovolna. Se pie od pocetok do kraj. Zelezoto nikogas ne mi bilo povisiko

На Guns N` Roses му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Bubicaljubica

Bubicaljubica Истакнат член

Се зачлени на:
    29 јануари 2024
    Пораки:
    256
    Допаѓања:
    319
    Ako nesto ti znaci jas zavcera go kupiv cel set od 4 sisenca i cucla za 2900den vo eurofarm. Na ananas isto vidov deka gi ima na popust mozes i tamu da zirnes. Isto na ananas si naracav 2 paketcinja pampers premium od 52 parcinja mislam i 6pak vlazni maramici za 1390den. Dostavata e besplatna i vednas stigaat.

6. Mawoto-Stefi

Mawoto-Stefi Истакнат член

Се зачлени на:
    9 февруари 2010
    Пораки:
    123
    Допаѓања:
    390
    одлична идеја фала ти многу

7. Bubicaljubica

Се зачлени на:
    29 јануари 2024
    Пораки:
    256
    Допаѓања:
    319
    Sega vidov na ananas,mnogu go namalile setot na Philips. Za 1990den. Da mozam da si kasam od gazot sega ke si kasnam.

Прикачени фајлови:

8. lil-girl

lil-girl Истакнат член

Се зачлени на:
    29 август 2010
    Пораки:
    46
    Допаѓања:
    18
    :inlove::inlove:
    Нарачав и јас пред еден месец исто од Ананас сетот стаклени и ми пратија пластични. Месец дена се влечкавме за враќање на пари или замена за стаклени. Немале за замена па сега чекам парите да ги вратат. После консултации сфатив дека ми се многу 4 шишиња кога на мекици и повојници ќе ми носат… си купив вчера мало стаклено Авент и уште едно големо ќе земам и две лажливки.
    А за памперс, и јас сакам да нарачам од Ананас едно пакетче пелени да имам за почеток… треба да споредам цени со Зегин… Влажни земав од Веро на акција од препораки од тука на Виолета 99% вода. Фала тиии на мислењее :inlove:

9. lil-girl

lil-girl Истакнат член

Се зачлени на:
    29 август 2010
    Пораки:
    46
    Допаѓања:
    18
    Ова се пластичните… затоа им се толку ефтини… ти зема пластични или стаклени?

10. BellaBibi

BellaBibi Популарен член

Се зачлени на:
    15 јануари 2021
    Пораки:
    5.826
    Допаѓања:
    18.193
    Виолета 99% вода , во Зегин се три парчиња 180 ден.По 60 ден парче доаѓа.
    А на макици и повојница, мислиш Авент ќе ти донесат?
    Земи си ти едно, две имај си.
    А многу не ти се 4 ри. Тие поголемите ќе си ги имаш, за кога ќе почне бебе да пие водичка понатака. И за тогаш само пластични. Ќе држи само шишето, да е полесно и да не с повреди.

На Калатеа и lil-girl им се допаѓа ова.
  11. Anchita

Anchita Истакнат член

Се зачлени на:
    1 декември 2021
    Пораки:
    205
    Допаѓања:
    183
    Доволно ти се тие шишиња и цуцли за почеток. Те советувам од искуство, ја имав шишиња, цуцли купено еден тон, ќерка ми не прифати ни лажливка ни па шише со цуцла. На 6 месеци пиеше вода во шише со цефка или од чашка. Ако е на адаптирано бебе тогаш ќе си докупиш.

На lil-girl му/ѝ се допаѓа ова.
  12. lil-girl

lil-girl Истакнат член

Се зачлени на:
    29 август 2010
    Пораки:
    46
    Допаѓања:
    18
    Да да, Зегин имам до зграда, и да ми притреба дополнително шише ќе се купи одма… за почеток сега повеќе не купувам… ако и дај Боже дојам џабе ќе купувам шишиња само…

На Anchita му/ѝ се допаѓа ова.
  13. Trudnica

Trudnica Активен член

Се зачлени на:
    21 февруари 2023
    Пораки:
    81
    Допаѓања:
    34
    Здраво, може ли некоја што се породила со епидурална анестезија да објасни што, како.. Кога се става таа анестезија, веднаш кога почнуваат болките или ? Колку време трае од кога ќе ја стават, не ми е ништо јасно, нели кај некои породувањето трае 5 часа, кај некои 15.. Јас се спремав за со царски,бебе ми беше карлично цело време. На последниот преглед, таман се наместило со главчето надолу, спремно за излегување, и д-р ми вика природно ќе те породам со епидурал, безболно е вака така, и сега мислам ќе умрам од страв, да не неможам да издржам, притисок висок имав, сега ми е регулиран со метилдопа, ама сепак, многу ми е страв да не ми се покачи наеднаш, бебето исто така е малку поголемко 3 кг е сега во 36та недела. За 2 дена влегувам во 37ма недела и само мислам што и како ќе биде, па дали да инсистирам за со царски или да ја послушам др.​

14. Bubicaljubica

Се зачлени на:
    29 јануари 2024
    Пораки:
    256
    Допаѓања:
    319
    Jas uskreno poslusav od drugi za plasticni,poradi tezinata na staklenite sisenca, od bezbedni pricini ne od nesto drugo. Sekako stakloto e na prvo mesto plastika e plastika,ali ete kako za pocetok l,pa ponataka stakleno da potprkne.

15. Bubicaljubica

Се зачлени на:
    29 јануари 2024
    Пораки:
    256
    Допаѓања:
    319
    Isto i jas se nadevam deka ke dojdam(se molam da dojdam) zatoa ova go zemav kako ete da ima nesto po doma,za nedaj boze

На lil-girl му/ѝ се допаѓа ова.
  16. lil-girl

lil-girl Истакнат член

Се зачлени на:
    29 август 2010
    Пораки:
    46
    Допаѓања:
    18
    И јас ќе земам пластични понатака за полесно да ги држи… сега за почеток само ќе пробам со стаклениве…

17. јolene

јolene Популарен член

Се зачлени на:
    20 септември 2017
    Пораки:
    1.618
    Допаѓања:
    7.213
    Не паничи, нема потреба. Жени сме, телтото ни е создадено да издржи природен пораѓај и во најголем дел од случаите е се во ред.
    Болки како болки, ќе се издржат, не дека сите еве што родивме умревме. Никој не може да знае колку време
    ќе трае пораѓајот.
    Епидурал се зема кога почнуваш да се отвараш, ама не кога си скроз отворена. И ова е различно, јас имав огромни болки а не се отварав, некој додека осети веќе 5цм е отворена.
    Јас зедов и стварно помага и не е болно, или не толку болно во спореба без, верувај. А сто пати подобро што се породив природно, оти уште истата вечер сама се грижев за бебе и тоа не спиена 4 дена, измалтретирана од долг пораѓај и дехидрирана оти милион пати повратив од киселините што ме мачеа.

Бенефтите од природен пораѓај се огромини и за тебе и за бебе. Вреди да пробаш, ако не секогаш можеш да смениш и да одиш на царски.
    Во тој момент телото е под влијание на милион хормони и се се доживува поинаку, само најди доктор на кој му веруваш и соработувај со нив. Знаат што прават.

На Veki4kaa и Trudnica им се допаѓа ова.
  18. QweenSM

QweenSM Форумски идол

Се зачлени на:
    18 декември 2013
    Пораки:
    4.995
    Допаѓања:
    33.696
    Здраво женички.
    Бев сабајле на преглед, 31+3 сум.

Се е супер со бебето, плодовата вода, плацентата чиста. Само малку се разочарав. Бебо не е свртен со главчето надоле. Главата му е скроз горе кај ребрата мои, стуткан како ѓеврек. Буквално цел е горе. Докторката ми вика има фора уште некои 3-4 недели да се сврти.

Знам дека има уште време, ама големко е веќе па некако сакам да сум со ладна глава за на крај да не се разочарам ако не се сврти.

Некоја како мене да имала исто искуство?

19. BellaBibi

BellaBibi Популарен член

Се зачлени на:
    15 јануари 2021
    Пораки:
    5.826
    Допаѓања:
    18.193
    Пред се не паничи. Паниката нема да ти помогне.
    А ќе издржиш, зошто страв?
    Килажата на бебе, на ехо не ти е веродостојна. Тек кога ќе се роди, ќе знаеш колку е точно бебе.
    Слушај доктор, знае повеќе од сите нас.
    Може и до 7 прсти да не осетиш болки. Има и такви многу случеви.
    А која колку раѓала, не слушај, не читај. Сите сме различни.
    На снаа ми колешка, отиде на редовен преглед, кога отворена 10 прсти. Одма на бокс, се подигнала да се намести и бебе пола искочило.
    Смири се, се ќе биде добро.

На Trudnica и Autumn Love им се допаѓа ова.
  20. Naatashka123

Naatashka123 Популарен член

Се зачлени на:
    9 октомври 2020
    Пораки:
    2.082
    Допаѓања:
    10.162
    Од Солгар капсули

На TeodoraMJ му/ѝ се допаѓа ова.