Mamicki jas samo da ve pozdravam,dremam na rabota ,nekako me fakja safra od ova zeskovo a sum uste na pocetok od bremenostabogami vie sto ste pri kraj alal da vi e kako izdrzuvate. Ajde imajte si ubav den
Немај гајле, јас првите 3 ипол месеци само тесни фармерки носев, како прво на почетокот не бев ни свесна дека сум бремена, и си терав по стари рутини, ептен тесни фармерки и со висок струк. Колку што се сеќавам прв пат кога отидов на контрола бев 13г.н и бебчето супер се развивало, продолжив до кај 15-16 недела да носам такви фармерки и пак се си беше во ред. Е откако почна да се познава мешето не ме ни закопчуваат веќе, а бебето супер си напредува. Наредниот понеделник сум на контрола па ќе видиме како е.
Да срце најдов ,т.е позајмив од другарка пошо она е малку попуничка, ко мене сега што сум. Многу убаво ми прилегаше.
ajde koj e za kafe jas sama pijam mi fali drustvo ama od zeskoto samo mi se spie ni kafe ne me drzi budna jas za desetina dena sum na kontrola cucka ima denovi koga mn mrda a posle e mirna si mrda ama umereno, mn mi paga kosata, vi se slucuva li I na vas da vi trne raka mene od spienje mi se ukoci dali od brmenosta ili nezgodno ja namest a grcevi nemam vo nozite
Јас воопшто немам проблем со паѓање на косата, можам да кажам дека дури и ми е поздрава, посјајна и побујна од бременоста, а за грчеви имав само 2 пати и тоа многу болни во почеток на 5ти месец во нозете, се наприв неколку пати магнезиум директ и ми поминаа, еве веќе скоро месец дена како немам грчеви фала му на Бога. Сега само можам да се пожалам на мала болка во кичмата т.е опашката ама тоа ми се случува кога ке претерам со пешачење или работа, но не е страшно, и од време на време осеќјам како матката ми се шири и истегнува и ме подболува.
И со првото се имав шлапано во вода бааѓи за разлика од сега само што ете без веза ми прави споредби и ме извади од памет кај и онака сум си наплашена од денешницава време какво дојде уште такви работи требаше да ми се изнакажат али тоа е на некои не можеш устите да им ги затнеш .. Дали знаете коруновски случајно да не има и фиксен друг некој број зашто на овој 032222123 никако не можам да ги добијам све зафатено покажува
Идни мамички јас само да ве поздравам, да знаете дека редовно ве читам но немам многу време да ви пишам бидејќи со малата сум многу зафатена. Со лесно на сите идни мамички и уживајте во периодот на бременост, пошто после огромни обврски ве чекаат со вашите ангелчиња во раце, слатки маки.Позз hug:
Mamicki kako ste mi,deneska ne e tolku toplo i nekako polesno se dise,ili mene taka mi se cine od doma sto nemam ispadnato Momata moja pritiska li pritiska duri bolka cuvstvuvam pod gradi,maticnata mi vika zasto raste,no so sin mi ne cuvstvuvav taka,no vo pravo se i 10 bremenosti da imas site se razlicni.. Ve pozdravuvam i guskam
Здраво мамици, јас само лежам .Денес и заклучно со четврток ќе немам вода од 8 до 16 часот,така да малку мизерно се осеќам.Барем кога не си дома и одеш на работа не ја осеќаш толку рестрикцијата, а овака по цел ден што сум дома и се чувствувам со врзани раце. @Pcelka94 не се замарај за тоа секој што ќе каже.Оти кога си бремена, секој сака да ти соли памет.И кога бараш совет, ама има и такви што сами се осудуваат да замараат иако никој од нив мислење не побарал.Сега разбирам дека повеќто е добронамерно, само некогаш таквиот совет ќе те исплаши и потресе,а тебе ти е последното нешто што ти треба во моментов.Па, место добро ти прават непотребен стрес.Затоа најдобро ти е сам да си проценеш. Кај нормална бременост пливањето не е забрането.За пливање во езеро мислам дека не е толку добро, најповеќе заради ладната вода.Ако поднесуваш ладно не би требало да е проблем.Базените ми се некако гадни за трудници да пливаат внатре, а за пливање во море мислам дека е ок. Кај мене во моментов е многу жешко, а има еден куп мали езера во околината на градот каде може да пливам.Заради ладната вода не сум отишла.Тука е топло околу 15-20 дена максимум со температура над 30 степени, а потоа се спушта на околу 20 степени.За толку кратко време не верувам, дека толкава количина вода ќе се загрее.И знам лани кога бев во најжешкиот период на пливање, во водата издржував само 20 минути, и после излегував целата помодрена од ладно. @<3 pleza4e <3 баш се радувам што сте добри со бебушот.Ви пуштам среќичка така и да остане И едно прашање на 3 Август ли беше Света Петка? Бацки до сите мешиња
Мешиња, како сте? Одам преска на шопинг и помислив на тоа колку просто ја изгубив желбата да се дотерувам во бременост. На почетокот првите 5 месеци, имав така некој сјај, па си се фрцкав наваму натаму, и мерак ми беше да се дотерам и напминкам и се. Ама сега како порасна мешето само натнувам еден фустан на мене, косата врзана само ја поднесувам на горештините и толку. Дали дека си се осеќам огромна и немам пусто желба за улепшавање шо би се рекло. Како вие се носите, што практикувате, особено големите мешлаци ме интересираат.
@Eli23 vo prvata bremenost najgolemo mi bese meseto ovoj mesec,pusto zesko,toa pretiskase ni do pudri ni do sminki mi bese osven koga ispagavme navecer inaku nametni fustance i teraj.Sega sum skoro 24 nedela i pak e isto.Ako ispagam nekade si stavam pudra,maskara i ruz no preku den ako odam..na ova zesko uste pudrata mi fali i kraj .
Исто и јас, ма каква пудра. Наочарите за сонце и кулирам, пресреќна што се ратисав од пудри и глупости. До лани све сум ставала и гледаш у автобус се растекувам.
Zdravo meshinja, kako ste? Me interesira dali piete nekoi vitaimini vo tekot na bremenosta ili samo po potreba ako vi prepise lekarot. Jas otkako ostanav bremena sga odam nakaj 6-iot mesec imam pieno folna kiselina 3 meseci i nisto povekje. Sga na 25 treba da pravam ispituvanje za skrien seker se nadevam deka go nemam do sga ne sum imala nikakvi problemi so krvta i mokracata. Koga bev vo Makedonija tamu sto mi e ginekologot mi preporaca edni vitamini da gi zemam ako sakam ama pak da se konsultiram ovde so lekarot, ama pak mene mi e sram da go prasam tuka ginekolot zatoa sto toj mi ja vodi bremenosta ako ima potreba mislam deka ke mi prepise nekoi vitamini :/ Inaku za oteceni noze nema lek barem za mene samo sekogas koga mozam gi kacuvam na povisoko nekoe vreme dodeka lezam mozebi malko e podobro ama za nekoe vreme Izvinete za dolgiov post pozz za site
Јас цело време пиев витамини, прво фолна само до 5 месец, после без да направам пауза продолжив со магнезиум и мултивитамини. Гинеколог исто забораваше да ми препише, па јас на секое го потсеќав за витамини. Прашај си, не се срами.
Мешковци јас се вратив дома за жал. Д-р ми закажа во среда за прием за конечно. Сега уште една генералка дома за новиот член.
Auuuuuu kakov Dimcev bre pa uste dr si stavila nikako nikako mami kaj nego ako nekoj me procital se sto mi se sluci od nego mi se sluci, a baska mene I bremenost mi vodese I ic da nekazuvam deka izbega koga dojdov da se poragam so mrtvi plodovi pa morase drug da me poraga A da kazam I deka pred 2-3 meseci na edna poznanicka i ja upropasti bremenosta, imase spontan na 5,5 meseci ne I merel cerviks I imala infekcija za koja I velel ne e strasna...... @coconaut milicka nemoj ziti se kaj nego
Од друга страна пак ја спаси другарка ми и бебето нејзино. Јас имам супер искуство со него. Го тужеше ли?Прашувам бидејки си сигурна дека тој е кривецот. Редактирав..ми текна сега на тебе и твоето искуство со Систина.