Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. lil-girl

lil-girl Истакнат член

Се зачлени на:
    29 август 2010
    Пораки:
    46
    Допаѓања:
    18
    Јас сум со скоро 2цм грло 34та недела, скоро 35та и исто страв ми е да го прекинам прогестеронот ;( сакам до 36та за секој случај да ставам односно од страв. Јас од страв дури и два пати дневно ставам циклогест ;(

2. ray111

ray111 Истакнат член

Се зачлени на:
    10 јануари 2016
    Пораки:
    206
    Допаѓања:
    297
    Јас сега ставам заради постелката...ми беше скроз на грло..па ставав два пати по 200 и мирува многу па во 26н ја измерија 26мм крената...и ми кажаа до 32 да ставам утрогестан и да ги прекинам...па ќе видиме Др што ќе ме пораѓа што ќе каже, од 30та ќе почне да ме води

3. lil-girl

lil-girl Истакнат член

Се зачлени на:
    29 август 2010
    Пораки:
    46
    Допаѓања:
    18
    И јас сум неделава на контрола и баш ќе видам дали ќе ми ги прекинат… Смешно прашање - како лежеше кога мируваше, дали лежиш со кренати нозе нагоре? Читав по други теми така лежат и со перница под газ… барам идеи за подобро лежење хахах

4. Vevi996

Vevi996 Активен член

Се зачлени на:
    12 јуни 2024
    Пораки:
    26
    Допаѓања:
    13
    Здраво мајки, вчера бев на преглед, со бебе се во ред, 31+0, само ме загрижи др што ми кажа дека ножињата личат на 29+6 , ме праша колку сум висока. Не кажа дека не е во ред нешто, само ме загрижи ножињата што се 29+6. Дали сте имале слично искуство?

5. Feniksgirl

Feniksgirl Популарен член

Се зачлени на:
    27 јануари 2022
    Пораки:
    4.724
    Допаѓања:
    8.065
    Воопшто да не се грижиш, какви паники прават, стварно не се здрави. Утре пак да те мери различно ќе измери. Кај сите мерките се различни цело време. Немаш простор за паника. 10 доктори 10 пати различно ќе измерат. Се си е супер, немај гајле.:sun:

На An43 и Vevi996 им се допаѓа ова.
  6. Надеж♥️

Надеж♥️ Активен член

Се зачлени на:
    4 ноември 2024
    Пораки:
    110
    Допаѓања:
    349
    Гледам пишувате за прогестерон. Има ли некоја со ИВФ што е, од кога добивте позитивен тест до кога го користевте? Мене ми рекоа да продолжам 2х2 Утрогестан

7. snowqueen

snowqueen Истакнат член

Се зачлени на:
    5 февруари 2022
    Пораки:
    696
    Допаѓања:
    852
    I mene ova me interesira navodno tie sto Imale na eho golemi nodzinja kje bile visoki ama ne ti zaostanuva mnogu edna nedela I ne sekogas merkite na eho se tocni ke vidis pri kraj kako kje bide

На Vevi996 му/ѝ се допаѓа ова.
  8. Vevi996

Vevi996 Активен член

Се зачлени на:
    12 јуни 2024
    Пораки:
    26
    Допаѓања:
    13
    Ni jas ne sum visoka,metar i 60 cm ama pak se malce zagriziv

9. Izzy_0504

Izzy_0504 Популарен член

Се зачлени на:
    2 јануари 2020
    Пораки:
    1.360
    Допаѓања:
    3.937
    @Dodo1 како е ситуација?

10. Kejt362

Kejt362 Истакнат член

Се зачлени на:
    25 февруари 2021
    Пораки:
    188
    Допаѓања:
    447
    Јас до 16 недела, постепено намалувавме.

На Надеж♥️ му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Lady Maria

Lady Maria Истакнат член

Се зачлени на:
    6 мај 2020
    Пораки:
    683
    Допаѓања:
    677
    Жени лек за киселини во бременост?? Не се издржува ме гори хранопроводот .....

12. Butterfly009

Butterfly009 Истакнат член

Се зачлени на:
    3 јануари 2022
    Пораки:
    130
    Допаѓања:
    52
    Јас земам чаша ладно млеко благо ми помага тоа

На Lady Maria му/ѝ се допаѓа ова.
  13. gwenst

gwenst Истакнат член

Се зачлени на:
    26 февруари 2015
    Пораки:
    670
    Допаѓања:
    684
    Цела бременост имав киселини. Лек нема:rofl: може само да ти ублажат. Пробај со зрна ориз, сода и кисело јаболко.

14. Vevi996

Vevi996 Активен член

Се зачлени на:
    12 јуни 2024
    Пораки:
    26
    Допаѓања:
    13
    Kisela voda, jabolka, soda bikarbona

15. hristinan12

hristinan12 Популарен член

Се зачлени на:
    26 јуни 2014
    Пораки:
    1.030
    Допаѓања:
    1.416
    Па нормално е, веќе од 36та треба да се крати скроз, неможеш да се породиш со грло 4цм :D јас цел девети бев отворена врв од прст па едвај се породив во 42ра со провокации, така да прекини ги слободно и остави го организмот природно да си се припрема за тоа што следи. Не знам и зашто уште ти мерат грло во 34та, опушти се и уживај веќе:inlove:

На lil-girl му/ѝ се допаѓа ова.
  16. Veki4kaa

Veki4kaa Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2012
    Пораки:
    5.324
    Допаѓања:
    17.883
    ладно млеко мене ми помага само тоа. плус пастили можеш гастрогард слободно.

17. Dodo1

Dodo1 Популарен член

Се зачлени на:
    12 февруари 2011
    Пораки:
    928
    Допаѓања:
    1.049
    Жени мои, мојата принцеза дојде на овој свет во 16:41. 50цм, 2800г ( значи ехото воопшто не е точно, пред 7 дена беше мерена 3580г). Слабичка височка манекенка на тато, бела и нежна како памукче. На сите ви посакувам ваков брз и лесен пораѓај. Јаките болки почнаа уште во 10ипол сабајле, 11 отприлика. Во 2 веќе бев 4 прсти отворена и искрено многу ме болеше. Може сум нежна не знам ама болеше бре :rofl: Одма тука ми ставија епидурал, која не фати баш на десната страна ама сепак се препородиввв. Јас веќе во 4 бев отворена 9 прста. 4 и 15 почнав да туркам на бокс, 25 минути после тоа се породив. Маж ми беше и на пораѓај, најдобрата одлука, многу сила ми даде. Јас се осеќам одлично вака уште 10 би родила 8) Тие што ќе се пораѓате Ремедика ич да не се секирате многу се внимателни. За влакно избегнавме царски заради тоновите на бебушка кои паѓаа премногу со секоја контракција, на крај последните 10 мин се свртев на десно и тоа беше спасот. Котларова до крај инсистираше природно и така и испадна. Рипам малце напред назад ама како што ми доаѓаат мисливе пишувам. Маж ми беше цел ден со мене, досега, само што си замина. Топло е супер ии тоа е тоа ако ве интересира нешто прашајте додека чекам да ми ја донесат. :inlove::inlove::inlove:

На juice_, Трагедијаупмм, JasBee11 и 51 други им се допаѓа ова.
  18. Noemi

Noemi Популарен член

Се зачлени на:
    7 април 2010
    Пораки:
    2.276
    Допаѓања:
    8.568
    Честитки @Dodo1, брзо опоравување, баш ми е мило што сподели искуство со Котларова, прв пораѓај ти беше па вака брзо?

На Dodo1 му/ѝ се допаѓа ова.
  19. LeNora

LeNora Истакнат член

Се зачлени на:
    16 јуни 2024
    Пораки:
    211
    Допаѓања:
    539
    Честитки да ви е жива и здрава цел живот да ве радува, а вас брзо опоравување. Гушкајте се сега со малата принцеза :inlove:

На Dodo1 му/ѝ се допаѓа ова.
  20. Dodo1

Dodo1 Популарен член

Се зачлени на:
    12 февруари 2011
    Пораки:
    928
    Допаѓања:
    1.049
    Прв пораѓај, се чудеа и они како брзо напредуваше се. А претходно немав никакви знаци, ни чеп ни стомак спуштен, буквално ништо

На Noemi и LeNora им се допаѓа ова.