Јас сум со скоро 2цм грло 34та недела, скоро 35та и исто страв ми е да го прекинам прогестеронот сакам до 36та за секој случај да ставам односно од страв. Јас од страв дури и два пати дневно ставам циклогест
Јас сега ставам заради постелката...ми беше скроз на грло..па ставав два пати по 200 и мирува многу па во 26н ја измерија 26мм крената...и ми кажаа до 32 да ставам утрогестан и да ги прекинам...па ќе видиме Др што ќе ме пораѓа што ќе каже, од 30та ќе почне да ме води
И јас сум неделава на контрола и баш ќе видам дали ќе ми ги прекинат… Смешно прашање - како лежеше кога мируваше, дали лежиш со кренати нозе нагоре? Читав по други теми така лежат и со перница под газ… барам идеи за подобро лежење хахах
Здраво мајки, вчера бев на преглед, со бебе се во ред, 31+0, само ме загрижи др што ми кажа дека ножињата личат на 29+6 , ме праша колку сум висока. Не кажа дека не е во ред нешто, само ме загрижи ножињата што се 29+6. Дали сте имале слично искуство?
Воопшто да не се грижиш, какви паники прават, стварно не се здрави. Утре пак да те мери различно ќе измери. Кај сите мерките се различни цело време. Немаш простор за паника. 10 доктори 10 пати различно ќе измерат. Се си е супер, немај гајле.
Гледам пишувате за прогестерон. Има ли некоја со ИВФ што е, од кога добивте позитивен тест до кога го користевте? Мене ми рекоа да продолжам 2х2 Утрогестан
I mene ova me interesira navodno tie sto Imale na eho golemi nodzinja kje bile visoki ama ne ti zaostanuva mnogu edna nedela I ne sekogas merkite na eho se tocni ke vidis pri kraj kako kje bide
Цела бременост имав киселини. Лек нема може само да ти ублажат. Пробај со зрна ориз, сода и кисело јаболко.
Па нормално е, веќе од 36та треба да се крати скроз, неможеш да се породиш со грло 4цм јас цел девети бев отворена врв од прст па едвај се породив во 42ра со провокации, така да прекини ги слободно и остави го организмот природно да си се припрема за тоа што следи. Не знам и зашто уште ти мерат грло во 34та, опушти се и уживај веќе
Жени мои, мојата принцеза дојде на овој свет во 16:41. 50цм, 2800г ( значи ехото воопшто не е точно, пред 7 дена беше мерена 3580г). Слабичка височка манекенка на тато, бела и нежна како памукче. На сите ви посакувам ваков брз и лесен пораѓај. Јаките болки почнаа уште во 10ипол сабајле, 11 отприлика. Во 2 веќе бев 4 прсти отворена и искрено многу ме болеше. Може сум нежна не знам ама болеше бре Одма тука ми ставија епидурал, која не фати баш на десната страна ама сепак се препородиввв. Јас веќе во 4 бев отворена 9 прста. 4 и 15 почнав да туркам на бокс, 25 минути после тоа се породив. Маж ми беше и на пораѓај, најдобрата одлука, многу сила ми даде. Јас се осеќам одлично вака уште 10 би родила Тие што ќе се пораѓате Ремедика ич да не се секирате многу се внимателни. За влакно избегнавме царски заради тоновите на бебушка кои паѓаа премногу со секоја контракција, на крај последните 10 мин се свртев на десно и тоа беше спасот. Котларова до крај инсистираше природно и така и испадна. Рипам малце напред назад ама како што ми доаѓаат мисливе пишувам. Маж ми беше цел ден со мене, досега, само што си замина. Топло е супер ии тоа е тоа ако ве интересира нешто прашајте додека чекам да ми ја донесат.
Честитки @Dodo1, брзо опоравување, баш ми е мило што сподели искуство со Котларова, прв пораѓај ти беше па вака брзо?
Честитки да ви е жива и здрава цел живот да ве радува, а вас брзо опоравување. Гушкајте се сега со малата принцеза
Прв пораѓај, се чудеа и они како брзо напредуваше се. А претходно немав никакви знаци, ни чеп ни стомак спуштен, буквално ништо