Здраво женски, влегов во 15та недела и имам повеќе грчеви, дали тоа е нормално? имав пред оваа бременост спонтан во 7/8 недела и се плашам дс не ми се случи истото и се потсеќам на тоа….
Баш во 15та недела имав такви грчеви,болки, тегнења и тука пишував ми потврдија дека е нормално. Од тие денови почнав со магнезиум секоја вечер редовно и ми се смириа.
И мене ме советуваше гинекологот да почнам со магнезиум, и тоа магнезиум цитрат. По 400 мг на ден. Инаку е сосема нормално, се додека се благи грчеви и не е нешто неиздржливо.
Ако бе споделете, што има врска ако се добри и треба реклама да направите и јас ептен сакам да направм додека не сум се испоздебелила превише нареден месец вероватно кога више ќе сум 5ти или 6ти најдоцна. Вие кога правевте? Да не е преголемо меше а сепак да де гледа убаво дека е трудничко?
И јас сум 15+6. Ми се познава малку ептен така, секако фотосесијата би била понатака, ама сакам да си разгледам опции, идеи до тогаш.
Ајде ќе пишам, ако кршам правило нека ме бришат Loveclick e потпишана на инстаграм девојката, нас нѐ сликаше дома ама може и на локација по ваш избор. Ние се сликавме сега викендов, јас бев на влез на 37ма недела Чекав толку многу зошто до 8ми ич немав меше.
Здраво девојки, дали сте имале проблем со несоница? Жива ненаспана сум, 2 саати ако преспијам ноќе а дење успевам уште два, 5-6 пати станувам за тоалет, жешко ми е, мисли ми идат за глупости, киселини ме изедоа и на крај во 5 ке се издига да јадам
Јас 2-3 месеца веќе не спијам, сабајлето само што ќе поспијам со паузи затоа што станувам за тоалет милион пати. Се навикнав веќе на неспиење… не памтам кога последен пат сум ја преспала цела ноќ или повеќе од 1-2 часа без прекин откако сум трудна а скоро 9ти сум
Vo vrska so placenjevo. Utepana sum od placenje. Nema den da ne si poplacam I mnogu mi e strav da ne iskompliciram nesto, neli kako se osecame nie taka osecaat I bebushite. Ama sto da pravam posilno e od mene, nema den da ne sum nervozna, nema den a da ne zaplacam. Dali e vistina deka ako places I si nervozna moze da dobies posporodilna depresija? Mnogu se plasam od depresija I vo bremenost od preeklampsija
Mene prv trimestar mi beshe taka. Ti barem preku den prizaspivash. Jas po celi nocooj ne spiev I preku den mi se spieshe,nemav energija za nishto a cudna rabota nikako nemozev da zaspijam. Navecer koga ce me fatese nervoza deka se tivko site spijat jas si placam Sega vtor trimestar sum po ok ma da imam ponekogas epizodi na nesonica